Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Програматор (PicProgrammer LV) 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
fan написа:
Здравей , "kukata" ! По конкретно зададения ти въпрос, мога да споделя ,че този програматор работи много добре с WinPic800. За положението върху на конкретния чип ,който се програмира използвай ProPic2 софтуера за еталон. Понеже той е основата за хардуерната част. В ProPic2 има картинки на разположението върху ZIF цокъла на съответния микроконтролер. Използвай google за търсене на така, изброените софтуери.
При конфигуриране на типа на програматора при WinPic800 в Settings-> Hardware използваш конфигурацията в прикрепения фаил. Програматора работи много добе! Има проблем единствено в софта при програмиране на някои микроконтролери от 18- та серия! И накрая, на забравяй, че има едно микропревключвателче използвай го при проблем с програмирането на някои от микроконтролерите. Успех!

Значи на картинката сам нарисувал разликата от ZIF цокъла в winpic програматора с ZIF и моя модел
рязликата е че на моя е отбелязано 1 на платката долу в ляво/предполагам 1 краче значи/
на модела със ZIF е горе в дясно лоста
а на програмата точката/предполагам лоста/е долу в ляво
колко въртях процесора и пак не става
дали съм Изгорил програматора?
възможно ли е
или кабелите ми са много дълги -защото читох че някои имал и такъв проблем и станало с кабели 50 см. от LPT ->>Programmer
Ако можеш ррати ми твоята версия на winpic800
и ми кажи какъв чип си писал да го взема и да пробвам и къди на цокъла го сложи
ще съм ти благодарен е-меила ми е :kukata86@gmail.com

Вто Юни 24, 2008 11:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Здравей, "kukata"! Като се загледах в картинката с варианта "ZIF" цокъл, видях очевидната грешка - Поставен на обратно цокъл! Явно юнака, който го е поставил е сбъркал нещо!? Ето и линк от където можеш да си изтеглиш версия с която съм работил(v3.61). http://mihd.net/aulx0cb

Погледнах в сайта на разработчика и видях, че има и по-нова версия. ?Можеш да пробваш и нея!

Сря Юни 25, 2008 7:33 am
Профил

Мнение 
Проработи за PIC. с памети нещо не ще 24cxx но се надявам че е от чипа.
Проблема е бил в кабела.Ползвах някакъв с 2-25 пинови и 1-9 пинов за модем затова нещеще.Взех си 2х25 пинов с пълен комплект wires(по дебел).за rs232 port.защото се оказа че някои кабели ги кросват вътре но ни знам кои точно.Тръгна на късмет.Дано да стане и с 24Схх.Прогромотора си е добре .Нищо че го плюят из някой форуми
Благодаря на всички за съдействието
Много ми помогнахте
Мерси

Пет Юли 04, 2008 1:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Zeus написа:
Аз в няколко поста вече препоръчах PicKit2. Провери в comet.bg. Доволен съм от него и не е скъп. Ползваш го и като дебъгер. Работиш направо в средата на MPLab - не ти трябват други програми, макар че с него си идва и програма за запис в чиповете.

В комета има 3 варианта на тоя PicKit2 - за 29,35,50 $ - каква е разликата? Тоя за 35$ ли е баш програматора/дебъгер без тестови платки?

Пет Юли 11, 2008 10:40 pm
Профил

Мнение 
Мерси `ji4ka` ще го разгледам и може да си го взема.Но сега имам един проблем с една схема и съм залегнал първо нея да подкарам.Аз май трябваше да я постна тука но то проблема от софтуерен стана хардуерен и понеже там е описана доста затова е оставям там.Ако има желаещи да помогват с идей поста е в >>Микроконтролери-Програмиране ;Заглавието е >>Въпрос за pic12c509 и младконструктор.
Благодаря ви

Съб Юли 19, 2008 3:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2