Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
MPLAB и различни конфигурации на проекта. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение MPLAB и различни конфигурации на проекта.
Остана ми малко време и рекох да видя как се развиват нещата при пиковете. Качих последния MPLAB,качих и мокрочипския C30 компилатор. И що да видя пак няма възможност да се направи нещо съвсем елементарно. Да си имаш няколко конфигурации на проекта които да се компилират с различни опции. Ниво на оптимицация,да се компилира един проект за няколко процесора,макроси които да са различни при всяка конфигурация различни линкерски файлове за всяка и такива съвсем нормални неща.
Да не говорим че не намерих начин да направя изобщо някаква нова конфигурация. Release и Debug си стоят отгоре и на всичкото отгоре не се променя нищо като превключвам там. Имам спомен че преди 2 години трябваше за всяка конфигурация да правиш нов проект.
Още ли е същата мизерия и тия са просто пълни малоумници или аз нещо недовиждам как се прави?
Пирев ми беше казал преди няколко месеца че са си пооправили средата и рекох да погледна. Ама нещо развитието им е ..... мъка мъка

Съб Фев 28, 2009 10:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
сбъркал си диска. матлаб е трябвало да качиш :D

Нед Мар 01, 2009 12:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Матлаба си е налице.
Рекох да видя как вървят нещата при PIC24 като развойна среда. IAR за dsPic още не е изчистен от бъгове разправят в работата си с Real ICE. Ще може нормално да работи вероятно на следващата версия която ще изкарат. Пък и аз нямам REAL ICE.

Нед Мар 01, 2009 1:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е това се вика боец - опознава врага от близо :D .

Нед Мар 01, 2009 1:28 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
студентската версия на С30 е орязана от от всички опции и екстри.
Търсех някаква кракната нова версия, но не съм попаднал на такава до момента.

Нед Мар 01, 2009 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Release & Debug работят :-) , при Debug се дефинира макроса __DEBUG, примерно в сорса си правиш if __DEBUG нещо си, това е и идеята им, може и нещо по оптимизацията да се променя, но не ми е трябвало и не съм се ровил. За мен е хубаво, че MPLAB не следва "модерните" среди, в които е вкарано всичко в 1, и като се наложи да промениш нещо ти побелява косата докато го намериш. Най-големия плюс на MPLAB 8.10/8.20 е, че не гърми, по цял ден работи, докато в предишните версии беше голяма мъка :-)
Като искаш друг процесор, просто го сменяш, или копираш проекта в нова папка и продължаваш с новия процесор, така се копира всички поддиректории на проекта, не е нужно да триеш старите файлове от проекта и да ги добавяш на ново. Зависи и от проектанта, лично аз предпочитам прости и спартански среди, където интерфейса е изчистен, а любимия ми начин да си организирам проекта е.... makefile-а :-) С една дума не губя време да усвовявам глезотийките по новата среда ами си пиша директно makefile.

И на мен в момента ми се налага да използвам PIC24 в един проект, но още не съм опрял да търся друга версия, за сега студентската има още 40 дни. Навремето в първите версии на MCC18, двата месеца в които можеше да използваш MCC18 без да плащаш се записваха в един външен файл, като в двоичен вид се записваше крайната дата, бях си направил едно файлче, което променяше всеки път този външен файл с нови два месеца, гледано от текущата дата, извиквах го от bat файл, след това bat файла викаше mcc18 , така компилатора винаги ти изписва, че имаш още 60 дни и всички функции са му отключени :-) Най-вероятно при PIC24/dsPIC е нещо такова, но още не съм се разровил да видя как стои въпроса.

Ники, при MCC18 един от триковете беше, правиш си mcc18 директория, в нея bin, в този bin правиш един mcc18.exe с размер на оригиналния mcc18.exe и пълен с нули, след това инсталираш upgrade върху тази mcc18 директория, работи безотказно с всички версии на mcc18. Ако ти се занимава изпробвай дали няма да стане и с MCC24 този номер.

Пон Мар 02, 2009 4:00 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Да явно нищо не се променя при тия тъпаци. Все си мислех че просто са ги заврели някъде тия възможности. Ама ей го на. Щом и ти казваш че е така. ТНТМ и толкова. Загубил съм си времето. Никой който веднъж е писал в нормална среда не би се завърнал да чопли с тази недомислица. Тия неща ги има в всяка що годе читава среда май. А това е повърхноста. Ами ако позадълбая надолу :):):). Но в ТНТМ то кой да мисли че тия неща трябва да се използват в реалния живот. Че и да погледната какв правят другите. Не. Нека се гърчат феновете. Те за това са фенове :):):)

Пон Мар 02, 2009 3:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]