Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
BLUE TRONIC 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение BLUE TRONIC
http://www.bluetronic.info/

Дайте някакви мнения/отзиви за въпросния контролер. И по специално в частта си за автомобили с механичен инжекцион.

Чет Окт 25, 2012 9:12 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: BLUE TRONIC
Това което аз знам е, че всичко е до газаджия :) Каква точно ще е отверката с която ще навива бурмите, няма особенно значение.

Иначе българските контролери до преди 1-2 години бяха хит сред хората, които обичат сами да си бъзикат колите. Хакерия един вид. Друго предимство мисля, че нямат.

Чет Окт 25, 2012 12:32 pm
Профил ICQ

Виж няколко поста по надолу, точно за такъв се главоблъсках да деля сигнала на 2.5. Едно приятелче сложи такъв на Ауди 2.3 с механичен инжекцион.
Още не го е настроило като хората. Има проблем с празния ход, гаснее. Иначе я накара да върви колата на газ с него но все нещо не е както хората - или много гори, или малко върви, или ниските добре пък бягат високите....
Сега пък предполага че е разпробил много инжекторите - 2.4 мм.
Предполагам е до настройки в горивните карти и другите неща но като цяло е много тегава система.
Гледам по форумите двама колеги се похвалиха че са им я настроили и всичко е ОК.
Ако те вълнува нещо питай.

Чет Окт 25, 2012 12:47 pm
Профил
Аватар

Питам:

Кой е газаджията, дето ще ми сложи газ на колата? Дотук всички ми отказаха какъвто и да е монтаж на газова уредба. За мерцедес става въпрос.

Чет Окт 25, 2012 2:58 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

milenjs написа:
Виж няколко поста по надолу, точно за такъв се главоблъсках да деля сигнала на 2.5. Едно приятелче сложи такъв на Ауди 2.3 с механичен инжекцион.
Още не го е настроило като хората. Има проблем с празния ход, гаснее. Иначе я накара да върви колата на газ с него но все нещо не е както хората - или много гори, или малко върви, или ниските добре пък бягат високите....
Сега пък предполага че е разпробил много инжекторите - 2.4 мм.
Предполагам е до настройки в горивните карти и другите неща но като цяло е много тегава система.
Гледам по форумите двама колеги се похвалиха че са им я настроили и всичко е ОК.
Ако те вълнува нещо питай.

Никви шансове да работи това нещо както трябва.

Чет Окт 25, 2012 3:58 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
....
Никви шансове да работи това нещо както трябва.

А защо?

Чет Окт 25, 2012 4:02 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Банален недостиг на информация. :) Трябва си дебитомер. Или комбинация обороти на двигател + налягане в колектора.

Чет Окт 25, 2012 4:06 pm
Профил
Аватар

Аз карам с такъв от около 2 години. Сам си го качих и сам си го "ръчкам" с лаптопа. Нямам проблеми с него. Е, има някой недомислици, но в общи линии е по-добре от обикновената АГУ.

Чет Окт 25, 2012 4:17 pm
Профил ICQ
Аватар

relsys написа:
Питам:

Кой е газаджията, дето ще ми сложи газ на колата? Дотук всички ми отказаха какъвто и да е монтаж на газова уредба. За мерцедес става въпрос.

О аз сега видях, че ти искаш да го ползваш на механичен инжекцион. Защо? Старомодния начин, какво му е та си го засили на газов инжекцион?

Чет Окт 25, 2012 4:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
relsys написа:
Питам:

О аз сега видях, че ти искаш да го ползваш на механичен инжекцион. Защо? Старомодния начин, какво му е та си го засили на газов инжекцион?

Нали това съм написал по-горе, никой не иска да ми сложи каквато и да е уредба... Или ако ми сложели обикновена, щяло да гърми, да съм се примирял с плаване на ниските обороти... ала-бала... ей такива неща. Пък и кой век сме все пак.... обаче оказва се, че няма едно читаво ЕКУ за газ на пазара...

Чет Окт 25, 2012 5:05 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Газов инжекцион на мех. инжекцион - една единствена марка ми идва на ум - Bigas http://www.bigas-bg.com
Там мисля няма да ти откажат.

Чет Окт 25, 2012 5:57 pm
Профил
Аватар

Дори и това са ми отказвали. Е, отделен въпрос е, че 2000 лв. няма да дам.

Чет Окт 25, 2012 8:41 pm
Профил ICQ WWW

Реконструктор написа:
Банален недостиг на информация. :) Трябва си дебитомер. Или комбинация обороти на двигател + налягане в колектора.

Рек, ти виждал/настройвал ли си този BlueTronic? Вярно няма инфо от дебитомер но има от оборотите и подналягането в колектора.
Мегаскуирт-а май и той няма инфо от дебитомер.
Иначе BlueTronic-a доколкото го разгледах е с един PIC, два датчика за налягане и някой друг буфер за клатене на инжекторите.
Софта обаче му е добър но явно трябва да го пипне човек който разбира. Едва ли горивни карти се пишат за ден-два от автомобилните производители.
relsys, ако го подкара аверчето като хората ще ти обадя, може да ми направиш едно гости :)

Чет Окт 25, 2012 11:17 pm
Профил
Аватар

Хм, ако има map, значи наистина няма обяснение защо не работи. Оборотите от къде ги взима, класическия начин от високото на бобината?
Карта се пише час-два. Но има и нещо друго, пропан-бутана е доста по-нискокалоричен от бензина което предполага по-малка мощност. Това се компенсира с подходящо предварение, защото пък от друга страна газта е с по-голям октан.
Като цяло, за да работи както трябва газовия инжекцион си трябва инсталация като на бензинов. Няма ли такава, както казах, няма да работи както трябва.

Пет Окт 26, 2012 11:45 am
Профил
Аватар

@milenjs:

Да, може да си организираме една среща.

Иначе се чудя, какво ли ще стане ако пусна направо пропан-бутан в тезна фаза (или пък газообразна) през бензиновите инжектори?

Пет Окт 26, 2012 11:58 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща