Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Пак въпрос за HDD 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Пак въпрос за HDD
Мамка му и прасе - някаква каръщина ме е подгонила с тия твърди дискове....
Март месец се скапа един външен ама преди 2 дена се скапа диска на един мои лаптоп дето не ми е баш все едно ...
Ето постановката - Лаптопа е Леново Х200 ,диска 1 Т Сигеит , купен чисто нов от магазина по памет това време 2014.
Гледах някакви клипчета в Ютуба -прас син екран ,съответно му ударих копчето ....
Да ама после като почне да бута ,минават локумите на Леново и като започне с Вин (които е Вин ХП) и пише Диск Реадинг Ерор - натисни К+А+Дел за рестарт и така до безкраиност.

За цялото веремe дето съм го ползвал може би я 5 пъти е имало син екран - я не.Ама винаги след това се е оправяло.
Попрочетох в нета - наи различни рецепти дават , но например препорачват е това под Вин.

http://www.recovermyfiles.com/

Други разни препоръки също има но повечето са под Линукс ама там съм на много нсико ниво и ме е страх да не го избърша хептен.

Някакви препоръки как да рековърна фаиловете- Вин ОС не ме интересува ,но разни други фаилове ако мога да си си прочета ще е супер.
Като закача тоз диск през УСБ -се вижда буквичката и дотам - с туловете дето са в вин7 нищо повече не се вижда.

Сря Юли 12, 2017 8:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Пак въпрос за HDD
"BOOT" -ни го с някой Live версия на Windows или нещо подобно.
BartPE

Сря Юли 12, 2017 8:27 pm
Профил

Да се надяваме , че не хардуерен проблем.
На мен ми се е случвало баш нещо подобно с
леново и ХР.
Има някакви Hirens tools, баш нещо Барт ПЕ стартира, вътре има няколко тула за рековери. Има мрежа, поддържа усб флаш, на което да пише някакви индекси докато сглабя диска. Не помня кой точно тул ме спаси.
Преточих си файловете - по мрежата май. Доста ровичкане падна- и мапването на чуждия мрежов диск не беше много интуитивно.

После с Гуглето търсих това , което пише уиндовса като причина за проблема и
се оказа ,че има някакво решение , и диска пак оживя. Дано ти се получи.

Сря Юли 12, 2017 9:47 pm
Профил

В Hiren boot cd има инструмент на производителя. Пусни и виж какво казва.

Сря Юли 12, 2017 10:20 pm
Профил

Виж дали твоя тинкпад няма "Lenovo diagnostics" инструмент от BIOS-а (При мен се достъпва с F12 за boot menu, [Tab] за "App menu" и избор на "Lenovo Diagnostics". Там има различни тестове, като единия от тях е диска.

Сря Юли 12, 2017 10:26 pm
Профил
Аватар

ако диска се е добутал дотам, че вече да има лоши сектори, часовете му са преброени. та не препоръчвам да си губиш времето с диагностики и да му скъсяваш живота.

купи си от местната бакалия едно USB->SATA/PATA. закачаш го на кой да е комп с джамове и си точиш файловете директно и относително бързо. и да ти пари под краката. може и да запалиш свещ предварително в близката църква. понякога помага (не се шегувам)

ако диска е заключен с парола (при леново е доста вероятно) няма да го видиш и става малко по-сложно. ако си в този сценарий, ще го мислим тогава.

Сря Юли 12, 2017 10:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]