Мамка му и прасе - някаква каръщина ме е подгонила с тия твърди дискове....
Март месец се скапа един външен ама преди 2 дена се скапа диска на един мои лаптоп дето не ми е баш все едно ...
Ето постановката - Лаптопа е Леново Х200 ,диска 1 Т Сигеит , купен чисто нов от магазина по памет това време 2014.
Гледах някакви клипчета в Ютуба -прас син екран ,съответно му ударих копчето ....
Да ама после като почне да бута ,минават локумите на Леново и като започне с Вин (които е Вин ХП) и пише Диск Реадинг Ерор - натисни К+А+Дел за рестарт и така до безкраиност.
За цялото веремe дето съм го ползвал може би я 5 пъти е имало син екран - я не.Ама винаги след това се е оправяло.
Попрочетох в нета - наи различни рецепти дават , но например препорачват е това под Вин.
http://www.recovermyfiles.com/Други разни препоръки също има но повечето са под Линукс ама там съм на много нсико ниво и ме е страх да не го избърша хептен.
Някакви препоръки как да рековърна фаиловете- Вин ОС не ме интересува ,но разни други фаилове ако мога да си си прочета ще е супер.
Като закача тоз диск през УСБ -се вижда буквичката и дотам - с туловете дето са в вин7 нищо повече не се вижда.