Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Windows Services for UNIX 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Windows Services for UNIX
Някой пробвал ли е го това?

Преинсталирам се на нова машина и тъкмо се чудех кое GCC да си сложа и т.н. като го видях това... Изгледах няколко филмчета според които сякаш мога да си направя пълноценен юникс (ала BSD) да върви редом с бозата. На теория си има всичко, даже X-server, Apache и кво ли не... Ама на практика?

Чудно ми е как върви... и дали върви ;-)
Ако върви ще е интересно... отпадат всякакви нужди от cygwin-и ягарто-та и т.н.

Съб Апр 02, 2011 3:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
нещо не разбрах какво е това?

М$ виждат миграцията доста едностранно - от UNIX към WIN. обратното не съм го виждал.

Пон Апр 04, 2011 1:35 pm
Профил

Мнение 
Аз погледнах статията в уикито и не разбрах. Ако имаш безплатно ядро, защо му трябва на човек да си слага платено?

Пон Апр 04, 2011 2:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ми навремето имаше продукт "М$ Linux"...

в някои среди (финансови, консултатни и т.н.), ако нещо няма фактура - не го ползват.
идеята е в случай на изцепка да има на кого да пуснат оплакване.

Пон Апр 04, 2011 3:13 pm
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
нещо не разбрах какво е това?

Ми М$ решили преди години да се стандартизират според POSIX така на ниско ниво са се доближили до юникс/лайнукс. После купили някаква фирмичка дето правила сървиси за юникс приложения и сега с Боза 7 (както и сървите им) е така да се каже "съвместима" с лайнукса.

С две думи на ниско ниво почти няма разлики и сорс код писан за лайнукс си се изпълнява директно. Под директно разбирам баш директно... Ех все пак за някои неща като периферии става по малко по-особен начин (за да запазят старите драйвери). Примерно дисковете се намират в /dev/fs/* Но важното е че се вижда всичко, включая процесите на бозата и т.н.

Абе не знам стори ми се интересно. Хем си имаш бозаджийския интерфейс, хем си имаш и шел конзола. Две в едно ;-)

На мен идеята ми беше да си бачкам уж под бозата, а разните там GCC компилации както и ftp/tftp сървърчета (дето ми трябват за програмиране) да ги пускам на майчин език... След известна борба успях да го подкарам, обаче има ядове.... Примерно ftp-тп ми трябва да е anonymous. Четох там че за целта трябва да създам юзер ftp, да му сложа директория ала-бала... Както и да е тръгна.
Обаче тъй като още не съм подкрал GCC си сложих yagrto и си компилирам под windows, а пък мекфайла копира файловете. Само че се копират с уйндоския ми юзар/акаунт и ftp лузера няма привелигии върху тях.
Сигурно ще го излъжа някак, въпросът е връзката мужду боза-лайнукс приложения все още създава разни ядове...

Пон Апр 04, 2011 3:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]