Ми М$ решили преди години да се стандартизират според POSIX така на ниско ниво са се доближили до юникс/лайнукс. После купили някаква фирмичка дето правила сървиси за юникс приложения и сега с Боза 7 (както и сървите им) е така да се каже "съвместима" с лайнукса.
С две думи на ниско ниво почти няма разлики и сорс код писан за лайнукс си се изпълнява директно. Под директно разбирам баш директно... Ех все пак за някои неща като периферии става по малко по-особен начин (за да запазят старите драйвери). Примерно дисковете се намират в /dev/fs/* Но важното е че се вижда всичко, включая процесите на бозата и т.н.
Абе не знам стори ми се интересно. Хем си имаш бозаджийския интерфейс, хем си имаш и шел конзола. Две в едно
На мен идеята ми беше да си бачкам уж под бозата, а разните там GCC компилации както и ftp/tftp сървърчета (дето ми трябват за програмиране) да ги пускам на майчин език... След известна борба успях да го подкарам, обаче има ядове.... Примерно ftp-тп ми трябва да е anonymous. Четох там че за целта трябва да създам юзер ftp, да му сложа директория ала-бала... Както и да е тръгна.
Обаче тъй като още не съм подкрал GCC си сложих yagrto и си компилирам под windows, а пък мекфайла копира файловете. Само че се копират с уйндоския ми юзар/акаунт и ftp лузера няма привелигии върху тях.
Сигурно ще го излъжа някак, въпросът е връзката мужду боза-лайнукс приложения все още създава разни ядове...