Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ICD2 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами цената според мен не е висока като за развой. Ако човек си вади хляба с това...

Чет Фев 10, 2005 4:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И аз не правя кокошкарски тънкажи. Ползвам готови системи за дебъгване, защото са ми по-евтини. Обратните разсъждения може да ги направи само човек, който няма отговор на въпроса "Колко струва 1 час?" :wink:

Чет Фев 10, 2005 5:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Кви са тия цени космически? 8O Кво толкова има в тия ICD-та, че са толкова скъпи?

Чет Фев 10, 2005 5:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Два микроконтролера, няколко логики, мах232, 10 тина аналогови чипа, пасивни компоненти, платка. Сумарно излиза към 70-80 лв. за дребни бройки. Като включиш цената на труда ами определено за 1 бройка е на далавера да го купиш.

Чет Фев 10, 2005 7:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами .. каквото и да има толкова струва, то и по много друго развоен хардуер и софтуер няма кой знае какво но струва 4-5 хил $, така че ... цената е приемлива според мен. Лошото е че е малко .. абе .. стъкмистика е цялото това дебъгване, там в въпроса, добавка е, процесора не е замислен с него ми се струва, или не е добро измислено , но .. това е живота, няма начин. Относно емулаторите, има защо да няма, ако се ръснеш парички има всичко :) ... а за развой ... отново казвам, Proteus върши доста голяма част от това което и ICD ...

p.s. а в комет нямат сигурно защото аз купих единственото :) .. от тея работи май не държат големи бройки, те не се търсят много като че ли ... но сигурно в магазина в пловдив имат ... най-добре да ги питаш директно

Нед Фев 13, 2005 12:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз вече си имам проблем с ICD дето си го купих. Единия проблем със сигурност не е в задкомпютърното устроиство. Ползвам го на USB и би трябвало нормално да си работи с захранване от USBто. Да ама не минава Self Test дава Target VDD -> Low. Да ама си има 5V на VCC пина на конектора. Като му дадеш 9 волта от външно захранване си е ОК. То това не е боллка за умирачка щото и така си работи. Но следващия ми проблем е че не мога да си програмирам един тъп PIC16F627A. То проблема тук сигурно е в задкомпютърното устроиство. Не го програмирам в схемата а направих конектор с цокъл за него. А проклетото нещо като дадеш programer -> conect дава следната грешка независимо дали съм сзакачил процесора или не.

ICD0157: Attempted target memory access using an invalid type and mode combination. (Mem = DeviceID) (Mode = ICSP) (Type = Read)

Нищо не можах да измисля,четох, рових се ..... Някои да има идея що прави така?

Нед Фев 13, 2005 8:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Открих причината за проблема. Пуснах MPLAB с администраторски права и всичко тръгна без проблем. Никъде не е споменато че под XP MPLAB иска администраторски права но без тях не ще да работи с IDC2.

Пон Фев 14, 2005 12:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами че не предлага супер възможности на емулатор е верно, ама за елементарни ядра като пиковските - какво му трябва повече?

Абe по принцип е направено малко цървулски. Не е много добре буферирано. Има там един DIG411 на ресета дето съм го гърмял 3 пъти. И едни буфери на I2C то дето ги опуках също. Най гадното е че са в логики SSOP и как се намират, не ме питай. Аз лично не успях в разумни срокове (сиреч в същия ден), та сега мойто е с присаден SOIC чип. Ма бичи животното. Знам му схемата почти наизуст вече.

За проблема с Target VCC - то - ами аз не виждам проблем. Target VCC - то името му говори - захранването идва от target-а. Затова и ти дава че теста не минава в USB режим. Просто не си подал 5В на тоя пин отвън. Това че мериш 5В на пина е защото там има вързани високоимпедансни вериги към вътрешното 5В на ICD-то. И мултицета ти не може да ги натовари. А когато пуснеш допълнителното 9В захранване и разрешиш опцията да храниш таргета през дебъгера, тогава вече ICD-то осигурява захранването и затова теста ти минава. Но няма вариант само през USB да храниш и ICD-то и target, затова и ти дава тия грешки. Всъщност успявал съм да го постигна с много нискоконсумираща схема (под 5мА), която работеше на 3В, но това си беше грешка, а не нарочно.

Пон Фев 14, 2005 11:06 am
Профил ICQ
Мнение 
bateAz написа:
ICD2 + CCS = OK, ïðîâåðåíî. Àç òàêà ðàáîòÿ.

Áè ëè îáÿñíèë ïî-ïîòðîáíî êàê ãî ïðàâèø òîâà, ìîëÿ? Òàêà è íå óñïÿâàì ñ ICD-2... :cry:

Сря Юли 06, 2005 9:20 am
Аватар

Мнение 
@Гост : На сайта на CCS ( не помня как се казваше ) има плъг-ин за MPLAB. Без него не става. Инсталирай го и ще тръгне без проблеми.

Сря Юли 06, 2005 10:46 am
Профил ICQ
Мнение 
ÎÊ ðàçáðàõ - òè èçïîëçâàø CCS ñàìî êàòî êîìïèëàòîð, à ICD2 òè ðàáîòè êúì MPLAB IDE. Àç èìàõ ïðåäâèä äà ñå èçïîëçâà êàêòî íàïðèìåð @Pirev ïîëçâà ICD1 êàòî ICD-Sxx, ò.å. äèðåêòíî äà ñå ïîëçâà ðàçâîéíàòà ñðåäà íà CCS. ßâíî íå ìîæå. È îòðèöàòåëíèÿ ðåçóëòàò å ðåçóëòàò! Áëàãîäàðÿ!

Чет Юли 07, 2005 7:26 am
Аватар

Мнение 
Да, за това става дума. И аз мисля, че SSC IDE + ICD2 не пасва.

Чет Юли 07, 2005 4:47 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
е аз си направих ICD2 зa okolo 25 lv но за какво ми беше незнам, просто така.. Даже незнам какви са му възможностите и как да го ползвам 100% Използвам го от време навреме да си трия EEPROM от разми пикчета понеже с PICSTART+ не трие епрома ... :lol:

Пон Авг 29, 2005 10:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2