| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами цената според мен не е висока като за развой. Ако човек си вади хляба с това...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 10, 2005 4:27 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
И аз не правя кокошкарски тънкажи. Ползвам готови системи за дебъгване, защото са ми по-евтини. Обратните разсъждения може да ги направи само човек, който няма отговор на въпроса "Колко струва 1 час?" 
|
| Чет Фев 10, 2005 5:31 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Кви са тия цени космически?  Кво толкова има в тия ICD-та, че са толкова скъпи?
|
| Чет Фев 10, 2005 5:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Два микроконтролера, няколко логики, мах232, 10 тина аналогови чипа, пасивни компоненти, платка. Сумарно излиза към 70-80 лв. за дребни бройки. Като включиш цената на труда ами определено за 1 бройка е на далавера да го купиш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 10, 2005 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами .. каквото и да има толкова струва, то и по много друго развоен хардуер и софтуер няма кой знае какво но струва 4-5 хил $, така че ... цената е приемлива според мен. Лошото е че е малко .. абе .. стъкмистика е цялото това дебъгване, там в въпроса, добавка е, процесора не е замислен с него ми се струва, или не е добро измислено , но .. това е живота, няма начин. Относно емулаторите, има защо да няма, ако се ръснеш парички има всичко  ... а за развой ... отново казвам, Proteus върши доста голяма част от това което и ICD ...
p.s. а в комет нямат сигурно защото аз купих единственото  .. от тея работи май не държат големи бройки, те не се търсят много като че ли ... но сигурно в магазина в пловдив имат ... най-добре да ги питаш директно
|
| Нед Фев 13, 2005 12:48 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Аз вече си имам проблем с ICD дето си го купих. Единия проблем със сигурност не е в задкомпютърното устроиство. Ползвам го на USB и би трябвало нормално да си работи с захранване от USBто. Да ама не минава Self Test дава Target VDD -> Low. Да ама си има 5V на VCC пина на конектора. Като му дадеш 9 волта от външно захранване си е ОК. То това не е боллка за умирачка щото и така си работи. Но следващия ми проблем е че не мога да си програмирам един тъп PIC16F627A. То проблема тук сигурно е в задкомпютърното устроиство. Не го програмирам в схемата а направих конектор с цокъл за него. А проклетото нещо като дадеш programer -> conect дава следната грешка независимо дали съм сзакачил процесора или не.
ICD0157: Attempted target memory access using an invalid type and mode combination. (Mem = DeviceID) (Mode = ICSP) (Type = Read)
Нищо не можах да измисля,четох, рових се ..... Някои да има идея що прави така?
|
| Нед Фев 13, 2005 8:46 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Открих причината за проблема. Пуснах MPLAB с администраторски права и всичко тръгна без проблем. Никъде не е споменато че под XP MPLAB иска администраторски права но без тях не ще да работи с IDC2.
|
| Пон Фев 14, 2005 12:55 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами че не предлага супер възможности на емулатор е верно, ама за елементарни ядра като пиковските - какво му трябва повече?
Абe по принцип е направено малко цървулски. Не е много добре буферирано. Има там един DIG411 на ресета дето съм го гърмял 3 пъти. И едни буфери на I2C то дето ги опуках също. Най гадното е че са в логики SSOP и как се намират, не ме питай. Аз лично не успях в разумни срокове (сиреч в същия ден), та сега мойто е с присаден SOIC чип. Ма бичи животното. Знам му схемата почти наизуст вече.
За проблема с Target VCC - то - ами аз не виждам проблем. Target VCC - то името му говори - захранването идва от target-а. Затова и ти дава че теста не минава в USB режим. Просто не си подал 5В на тоя пин отвън. Това че мериш 5В на пина е защото там има вързани високоимпедансни вериги към вътрешното 5В на ICD-то. И мултицета ти не може да ги натовари. А когато пуснеш допълнителното 9В захранване и разрешиш опцията да храниш таргета през дебъгера, тогава вече ICD-то осигурява захранването и затова теста ти минава. Но няма вариант само през USB да храниш и ICD-то и target, затова и ти дава тия грешки. Всъщност успявал съм да го постигна с много нискоконсумираща схема (под 5мА), която работеше на 3В, но това си беше грешка, а не нарочно.
|
| Пон Фев 14, 2005 11:06 am |
|
 |
|
Гост
|
Áè ëè îáÿñíèë ïî-ïîòðîáíî êàê ãî ïðàâèø òîâà, ìîëÿ? Òàêà è íå óñïÿâàì ñ ICD-2... 
|
| Сря Юли 06, 2005 9:20 am |
|
 |
|
bateAz
|
@Гост : На сайта на CCS ( не помня как се казваше ) има плъг-ин за MPLAB. Без него не става. Инсталирай го и ще тръгне без проблеми.
|
| Сря Юли 06, 2005 10:46 am |
|
 |
|
Гост
|
ÎÊ ðàçáðàõ - òè èçïîëçâàø CCS ñàìî êàòî êîìïèëàòîð, à ICD2 òè ðàáîòè êúì MPLAB IDE. Àç èìàõ ïðåäâèä äà ñå èçïîëçâà êàêòî íàïðèìåð @Pirev ïîëçâà ICD1 êàòî ICD-Sxx, ò.å. äèðåêòíî äà ñå ïîëçâà ðàçâîéíàòà ñðåäà íà CCS. ßâíî íå ìîæå. È îòðèöàòåëíèÿ ðåçóëòàò å ðåçóëòàò! Áëàãîäàðÿ!
|
| Чет Юли 07, 2005 7:26 am |
|
 |
|
bateAz
|
Да, за това става дума. И аз мисля, че SSC IDE + ICD2 не пасва.
|
| Чет Юли 07, 2005 4:47 pm |
|
 |
|
SurchO
Ранг: Минаващ
|
е аз си направих ICD2 зa okolo 25 lv но за какво ми беше незнам, просто така.. Даже незнам какви са му възможностите и как да го ползвам 100% Използвам го от време навреме да си трия EEPROM от разми пикчета понеже с PICSTART+ не трие епрома ... 
|
| Пон Авг 29, 2005 10:40 pm |
|
|