|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:09 pm
Анкета - най използвана платформа.
Анкета - най използвана платформа.
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Е за кво да си говорим тогава.  Половината японски коли са с електроника на Хитачи, другата половина - с Мицубиши Илектрик.  Да не говорим, че японците продават електроника за вграждане и в неяпонски коли.
|
| Нед Дек 06, 2009 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Шантави контролери, правени са по японски. Трябва да си японец за да можеш да работиш с тях. До тоя извод стигам всеки път когато ги погледна тия (Ренесас). Поне 5 пъти съм проявявал сериозен интерес към тях в началото на проект, и 5-те пъти ги захвърлям, щото просто .... са си правени за японци.
Вътре си личи силен традиционализъм, често прерастващ в застъпване на напълно овехтели идеи и решения. Същевременно ги гони яко консерватизъм и нежелание да се вложи нещо малко по новичко. Всъщност влагат неща и ги рекламират като новсот , само дето другите ги имат от години. Развойните средства яко затворени като система.
Абе японски автомобилни процесори - перфектни за тази си цел, ама почти за нищо друго не ми пасват.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 06, 2009 3:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Почти съм бил познал  .
|
| Нед Дек 06, 2009 5:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
През Април 2009г. Renesas ( 1-вия ) придоби и NEC ( 3-тия ), така че съдейки по диаграмата на tgi би трябвало догодина Renesas да отхапе 30% пазарен дял. Погледнато в положителния смисъл на думата, това придобиване ще доведе до 5-то място за Microchip 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 07, 2009 2:18 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Цецо, много са си добри процесорите. 
|
| Чет Дек 10, 2009 11:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добри са. За автомобили и други едросерийни пройзводства. За дребни серии (под 1000бр.) каквито се работят предимно в БГ са си неподходящи от където и да го гледаш. То само развойната система не можеш да си избиеш, отделно че са по скъпи както и да го погледнеш. По трудно се доставят. Малко хора ги ползват, т.е. помощ - само от неволята. Въобще хубави са ама не за нас.
Факта че като цяло са поорязани откъм новости вече го коментирахме в предишна тема. Не казвам че това е лошо - най-малкото което искам е в колата ми да има бъгав процесор нагъчкан с новости.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 11, 2009 10:16 am |
|
|