Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Анкета - най използвана платформа. 

Коя е най-използваната от вас платформа (фирма)
Анкетата свършва на Сря Дек 16, 2009 11:01 am
Microchip - PIC 56%  56%  [ 64 ]
Atmel - AVR, AVR32, ARM 20%  20%  [ 23 ]
TI - MSP430 3%  3%  [ 4 ]
ARM - NXP, ST 9%  9%  [ 10 ]
Cygnal - 8051 3%  3%  [ 3 ]
Freescale - 68k, HC 3%  3%  [ 3 ]
DSP - TI, Analog Devices, Freescale 2%  2%  [ 2 ]
Renesas, NEC, Toshiba 3%  3%  [ 3 ]
8051 - други производители (не Cygnal) 2%  2%  [ 2 ]
Други 1%  1%  [ 1 ]
Общо гласове : 115

Анкета - най използвана платформа. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Renesas is formed after merging semiconductor operations of Hitachi and Mitsubishi.

Е за кво да си говорим тогава. 8O Половината японски коли са с електроника на Хитачи, другата половина - с Мицубиши Илектрик. :D Да не говорим, че японците продават електроника за вграждане и в неяпонски коли.

Нед Дек 06, 2009 1:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Шантави контролери, правени са по японски. Трябва да си японец за да можеш да работиш с тях. До тоя извод стигам всеки път когато ги погледна тия (Ренесас). Поне 5 пъти съм проявявал сериозен интерес към тях в началото на проект, и 5-те пъти ги захвърлям, щото просто .... са си правени за японци.

Вътре си личи силен традиционализъм, често прерастващ в застъпване на напълно овехтели идеи и решения. Същевременно ги гони яко консерватизъм и нежелание да се вложи нещо малко по новичко. Всъщност влагат неща и ги рекламират като новсот , само дето другите ги имат от години. Развойните средства яко затворени като система.

Абе японски автомобилни процесори - перфектни за тази си цел, ама почти за нищо друго не ми пасват.

Нед Дек 06, 2009 3:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Renesas is formed after merging semiconductor operations of Hitachi and Mitsubishi.

Почти съм бил познал :D .

Нед Дек 06, 2009 5:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
През Април 2009г. Renesas ( 1-вия ) придоби и NEC ( 3-тия ), така че съдейки по диаграмата на tgi би трябвало догодина Renesas да отхапе 30% пазарен дял. Погледнато в положителния смисъл на думата, това придобиване ще доведе до 5-то място за Microchip :lol:

Пон Дек 07, 2009 2:18 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Шантави контролери, правени са по японски. Трябва да си японец за да можеш да работиш с тях. До тоя извод стигам всеки път когато ги погледна тия (Ренесас). Поне 5 пъти съм проявявал сериозен интерес към тях в началото на проект, и 5-те пъти ги захвърлям, щото просто .... са си правени за японци.

Вътре си личи силен традиционализъм, често прерастващ в застъпване на напълно овехтели идеи и решения. Същевременно ги гони яко консерватизъм и нежелание да се вложи нещо малко по новичко. Всъщност влагат неща и ги рекламират като новсот , само дето другите ги имат от години. Развойните средства яко затворени като система.

Абе японски автомобилни процесори - перфектни за тази си цел, ама почти за нищо друго не ми пасват.

Цецо, много са си добри процесорите. :wink:

Чет Дек 10, 2009 11:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Добри са. За автомобили и други едросерийни пройзводства. За дребни серии (под 1000бр.) каквито се работят предимно в БГ са си неподходящи от където и да го гледаш. То само развойната система не можеш да си избиеш, отделно че са по скъпи както и да го погледнеш. По трудно се доставят. Малко хора ги ползват, т.е. помощ - само от неволята. Въобще хубави са ама не за нас.

Факта че като цяло са поорязани откъм новости вече го коментирахме в предишна тема. Не казвам че това е лошо - най-малкото което искам е в колата ми да има бъгав процесор нагъчкан с новости.

Пет Дек 11, 2009 10:16 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9