Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Intel ще бори ARM 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
По отношение на MAC OS X: Тази операционна система е много по-бавна от Windows (за x86 процесори)!
След точно една седмицa излиза последната версия на Ubuntu (7.10). Това си заслужава да сложиш :!:
А вместо комерсиалния VMWare, може да ползваш VirtualBox :wink:

Нед Окт 14, 2007 4:39 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Хммм защо мислиш че MAC OS-x е по бавна от Windows, аз изобщо не мога да си представя OS по бавна от Windows а да твърдиш че OS-X е такава не ми звучи много сериозно, въз основа на какво правиш това заключение. Честно казано под винбоз съм само заради софтуерите които позлвам, но се оказа че много от тях раотят почти толквоа добре в винбоз под OS-X.

Нед Окт 14, 2007 5:09 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
perlsite написа:
По отношение на MAC OS X: Тази операционна система е много по-бавна от Windows (за x86 процесори)!
След точно една седмицa излиза последната версия на Ubuntu (7.10). Това си заслужава да сложиш :!:
А вместо комерсиалния VMWare, може да ползваш VirtualBox :wink:

Едва ли има по бавна OS от Windows. Linux-a е добра алтернатива, но има още неща за доизпипване, които дразнят и понеже е open source не им се придава голямо значение.
Аз смятам, че Apple са творците и носителите на нови идеи докато MS още от самото си създаване е силно комерсилно оринетирана, копира и краде идеи безогледно, За MS най-важното е максималната печалба: целта е да си първи нищо че продукат е некачесвен, не добре тетсван - с повече реклама се промиват мозъците на хората да купуват повече. Който познава европейския и американския пазар лесно ще види че Windows е типично амарикански продукт - масов, лошо качество, лесно достъпен, безброй некадърни програмисти пишат приложения за него, безброй некадърен китайски hardware за него,

За Стиф Джобс печалбата също е важна, но не всяка цена - нулев компромис с качеството: допуска се само качесвен софтуер и хардуер, нищо че по този начин губи много потенциални клиенти. При Apple всяко нещо е мислено, мислено. Стиф Джобс е от типа хора, които от всеки един продукт колкото и банален да е той може да направи нещо нещо съвсем ново и гениално. Докато силата на Бил Гейтс е да превърне някоя чужда идея в пари.

Относно Ubuntu - не съм го пробвал но съм чувал, че има доста ефекти вземати от Apple.
Относно VirtualBox - от няколко месеца го ползвам под Fedora 7 - на моя Athlon 1.6MHz емулацията е ужасно бавна (поне 5 пъти забавяне), освен това на няколко пъти поврежда Windows-a (добре че имах backup копие). Трябва да си и доста голям Linux специалист за да подкараш USB-то.
Според мен VirtualBox е само за ентусиасти.

Нед Окт 14, 2007 6:51 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Темата не е WIN vs ......

Става въпрос за ембедед в частност мобилни устройства(дисплейни) а не за операционни системи...
а до колкото съм запознат само Моторола се опитва да реализира такива устройства на база Линукс.

Нед Окт 14, 2007 7:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Хммм защо мислиш че MAC OS-x е по бавна от Windows, аз изобщо не мога да си представя OS по бавна от Windows а да твърдиш че OS-X е такава не ми звучи много сериозно, въз основа на какво правиш това заключение. Честно казано под винбоз съм само заради софтуерите които позлвам, но се оказа че много от тях раотят почти толквоа добре в винбоз под OS-X.

Батка, като знам кви бози са ти инсталациите на windows-а, не можеш да твърдиш нищо по отношение на бързината му, тъй като никога не си го виждал да работи нормално. ;)

Нед Окт 14, 2007 8:00 pm
Профил

Мнение 
Бате, инсталирал съм повече винбози отколкото ти си виждал компютри, не збаравяй че преди години продавах компютри. Не е от иснталациите ми но аз не говоря какво е при мен, м-у другото при мен върви сравнително добре, а инстлациите ми са такива щото нямам нерви на 3 месца да преинсталирам един куп неща.

Пон Окт 15, 2007 1:18 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2