| Автор |
Съобщение |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
 FPGA Starter Board
Тия дни ми пристигна кита със Spartan 3 от Петрекс дето на сайта на XILINX струва 99$
Само, че като четох документацията никъде не видях дали може да се запише конфигурационния файл за спартана
в паметта на самия кит - т.е. след като изключа захранването и отново го включа спартана да си зареди програмата която аз
съм му вкарал директно от FLASH паметта, без да я вкарвам всеки път с JTAG- a когато включвам кита
Та въпроса ми е някой който вече го има този кит знае ли как става номера или няма такъв ( номер):)
Ако не може да стане може ли да ми кажете как става записването на конфигуриращия файл във външна памет ( FLASH) с какъв софтуер и какъв програматор тъй като кита има възможност да се конфигурира от външно устройство. Може и да задавам тъпи въпроси ама съм начинаещ с тия FPGA
и ако някой може да помогне ще съм му благодарен 
|
| Пон Ное 14, 2005 9:58 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами естествено че може, ама сега не ми е инсталиран web pack, и тоно в момента съм леко позабравил кое къде беше, не съм се занимавал много дълго с тоя демо борд, о принципно за всичко е еднакво де, дали ще е демото или не ......
|
| Пон Ное 14, 2005 10:22 am |
|
 |
|
MGBY
|
|
| Пон Ное 14, 2005 11:06 am |
|
 |
|
uglyduck
Ранг: Новодошъл
|
Поздравления за избора на FPGA  Кита си е направо супер...
Разбира се, че може да се записва във FLASH - имаш цели 2Mbit FLASH на платката. Конфигурацията става лесно - с IMPACT от WebPack-а. Общо взето няма нищо сложно - вместо в единия чип се пише в другия...
Знаеш ли какво - за начало можеш да погледнеш http://www.engr.sjsu.edu/crabill/ - това е един курс по електроника на един американски университет, ама както и да е... Този курс почива изцяло на Spartan3 Starter Kit. На сайта има дадени малко материали и упражнения - разгледай първите упражнения - там е описано много подробно стъпка по стъпка как става конфигурирането и зареждането на дизайн в FPGA и във FLASH-а. Примерите са давани на Verilog, но подхода е един и същ (в случай, че решиш да ползваш друг език за проектиране).
Поздрави
|
| Пон Ное 14, 2005 11:27 am |
|
 |
|
MGBY
|
Супер!!! Това ми трябваше!!!!  Имаш виртуална бира от мен 
|
| Пон Ное 14, 2005 11:38 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Малко офф - това 99$ крайна цена с ДДС ли е.  Колко време се чака за поръчката?
|
| Пон Ное 14, 2005 11:49 am |
|
 |
|
uglyduck
Ранг: Новодошъл
|
Това 99$ е цената от сайта на Xilinx... Аз си купих лятото такъв кит за 115$ крайна цена (дадоха ми го без ДДС) от Петрекс. Виж, чакането си е проблем - дойде за малко над 1 месец! Обаче ми казаха, че по това време Xilinx си местели склада в Англия, иначе пристигало за около 2-3 седмици...
За актуална цена - обади се в Петрекс:
Petrex92 Ltd.
Sofia 1111, 8 Kalina Malina Str.
Tel. 02/ 719103, 8708009, fax 02/9714401
E mail: office@petrex-bg.com
|
| Пон Ное 14, 2005 12:12 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Кита подходящ ли е за крайно начинаещи?  За разработки тип "мигащ светодиод"?
|
| Пон Ное 14, 2005 12:40 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Уффф нета ми беше се прецакал. Ами на мен ми казаха, че ще ми го пратят за 120$ обаче после ми казаха, че в Европа нямало да имат склад и щели направо от щатите да я внасят, което разбира се повичава крайната цена на ... 135$. Да ама когато платката пристигна видях че пратката е от Германия, което ме усъмни ама кво да се прави .... Та в крайна сметка кита ми излезе 135$ защото не съм искал фактура т.е без ддс. Платката пристигна за 3 седмици. Това е!!!
|
| Пон Ное 14, 2005 12:45 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ей, поздравления за бащинството
Не мисля, че са те прецакали, предполагам са го препратили или нещо такова. Миналата седмица 3 дена се опитвах да се докопам до това китче (благдарности на uglyduck за това че ме насочи  ) и навсякаде ударих на камък (в Германия), като чуят една бройка и се изприщват....само една фирма се нави и понеже нямаха най-новия пакет (този с CPLD борда) на склад казаха, че не гарантират доставка до 3месеца  и реших и аз да го поръчам от щатите.
А тези 135$, 35$ ти излезе доставката ли? Понеже на сайта казват, че не се знае колко ще излезе, а аз веднъж се опарих от митнически такси като вкарвах от Швейцария едно магнитче и ми пратих 45е сметка, която после се разбрахме да я поемат швейцарците ....ама ме е страх вече като порачвам от зад граница. Някой има ли опит да каже в ЕС как стоя долу горе нещата с импорта от зад океана.
...но каквото и да става, кита остава за февруари месец, че ако дойде ще ме изпокъсат на изпитите... 
|
| Пон Ное 14, 2005 4:00 pm |
|
 |
|
MGBY
|
@HCL Благодаря!!! Не ами на сайта на Xilinx е 99$, но аз го поръчах през Петрекс и от там дойде надценката  ,та ако така го разбитраш това е за доставката

|
| Пон Ное 14, 2005 5:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Поздравления, това да се чува в тоя форум.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 14, 2005 5:47 pm |
|
 |
|
HCL
|
Абсолютно, и за сериозни неща също. Аз днес правих синтеза на система за авариино изключване на атомна електроцентрала...  ...не бе сериозно, така бяха поставили проблема в учебника ... ама тея логики са наистина много интересни, днес централата утре може да опитаме и с "японската тоалетна" 
|
| Пон Ное 14, 2005 9:39 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Абре гледам нещо странно на саита на Хилинукс .... на гледаите и вие :
http://www.xilinx.com/xlnx/xebiz/design ... R3-CPLD-DK
от тук казаното излиза че на мястото на стария Spartan-3 Starter Kit сега получаваш и CPLD Design Kit в комплект ... и двете са на общата цената от 99$ ... !?!?!?
Spartan-3 Starter Kit като самостоятелен вече няма ??????
ПИтах Петрекс92 ... те казаха че ще ми дадът оферта до няколко дена ... така и не се обадиха .. или нямат оферта или ме забравиха  .. ама нищо пак ще досаждам .. идната седмица ще доида да ги питам на крак !!!
Ако това е така както го пишат на саита .. то за тея 135$ тва с доставката и всичко .. получаваш 2 в 1 .. неочаквано добра комбинация както казват  ... Spartan-3 Starter Kit и CPLD Design Kit в комплект .... ! 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Съб Ное 19, 2005 2:09 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
И кажи какво е станало че и аз трябва да си поръчвам вече китче
|
| Съб Ное 19, 2005 2:23 am |
|
|