Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
FPGA Starter Board 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение FPGA Starter Board
Тия дни ми пристигна кита със Spartan 3 от Петрекс дето на сайта на XILINX струва 99$
Само, че като четох документацията никъде не видях дали може да се запише конфигурационния файл за спартана
в паметта на самия кит - т.е. след като изключа захранването и отново го включа спартана да си зареди програмата която аз
съм му вкарал директно от FLASH паметта, без да я вкарвам всеки път с JTAG- a когато включвам кита
Та въпроса ми е някой който вече го има този кит знае ли как става номера или няма такъв ( номер):)
Ако не може да стане може ли да ми кажете как става записването на конфигуриращия файл във външна памет ( FLASH) с какъв софтуер и какъв програматор тъй като кита има възможност да се конфигурира от външно устройство. Може и да задавам тъпи въпроси ама съм начинаещ с тия FPGA
и ако някой може да помогне ще съм му благодарен :)

Пон Ное 14, 2005 9:58 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами естествено че може, ама сега не ми е инсталиран web pack, и тоно в момента съм леко позабравил кое къде беше, не съм се занимавал много дълго с тоя демо борд, о принципно за всичко е еднакво де, дали ще е демото или не ......

Пон Ное 14, 2005 10:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е, аз не бързам а пък и тия дни жена ми ми каза , че ще си имаме още едно дете - та нали се сещате :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
та не се притеснявай :wink:

Пон Ное 14, 2005 11:06 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Поздравления за избора на FPGA :D Кита си е направо супер...
Разбира се, че може да се записва във FLASH - имаш цели 2Mbit FLASH на платката. Конфигурацията става лесно - с IMPACT от WebPack-а. Общо взето няма нищо сложно - вместо в единия чип се пише в другия...
Знаеш ли какво - за начало можеш да погледнеш http://www.engr.sjsu.edu/crabill/ - това е един курс по електроника на един американски университет, ама както и да е... Този курс почива изцяло на Spartan3 Starter Kit. На сайта има дадени малко материали и упражнения - разгледай първите упражнения - там е описано много подробно стъпка по стъпка как става конфигурирането и зареждането на дизайн в FPGA и във FLASH-а. Примерите са давани на Verilog, но подхода е един и същ (в случай, че решиш да ползваш друг език за проектиране).

Поздрави

Пон Ное 14, 2005 11:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Супер!!! Това ми трябваше!!!! :supz: Имаш виртуална бира от мен :drinkers:

Пон Ное 14, 2005 11:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Малко офф - това 99$ крайна цена с ДДС ли е. :) Колко време се чака за поръчката?

Пон Ное 14, 2005 11:49 am
Профил

Мнение 
Това 99$ е цената от сайта на Xilinx... Аз си купих лятото такъв кит за 115$ крайна цена (дадоха ми го без ДДС) от Петрекс. Виж, чакането си е проблем - дойде за малко над 1 месец! Обаче ми казаха, че по това време Xilinx си местели склада в Англия, иначе пристигало за около 2-3 седмици...
За актуална цена - обади се в Петрекс:

Petrex92 Ltd.
Sofia 1111, 8 Kalina Malina Str.
Tel. 02/ 719103, 8708009, fax 02/9714401
E mail: office@petrex-bg.com

Пон Ное 14, 2005 12:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кита подходящ ли е за крайно начинаещи? :) За разработки тип "мигащ светодиод"?

Пон Ное 14, 2005 12:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Уффф нета ми беше се прецакал. Ами на мен ми казаха, че ще ми го пратят за 120$ обаче после ми казаха, че в Европа нямало да имат склад и щели направо от щатите да я внасят, което разбира се повичава крайната цена на ... 135$. Да ама когато платката пристигна видях че пратката е от Германия, което ме усъмни ама кво да се прави .... Та в крайна сметка кита ми излезе 135$ защото не съм искал фактура т.е без ддс. Платката пристигна за 3 седмици. Това е!!!

Пон Ное 14, 2005 12:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ей, поздравления за бащинството :D
Не мисля, че са те прецакали, предполагам са го препратили или нещо такова. Миналата седмица 3 дена се опитвах да се докопам до това китче (благдарности на uglyduck за това че ме насочи :D ) и навсякаде ударих на камък (в Германия), като чуят една бройка и се изприщват....само една фирма се нави и понеже нямаха най-новия пакет (този с CPLD борда) на склад казаха, че не гарантират доставка до 3месеца 8O 8O 8O и реших и аз да го поръчам от щатите.
А тези 135$, 35$ ти излезе доставката ли? Понеже на сайта казват, че не се знае колко ще излезе, а аз веднъж се опарих от митнически такси като вкарвах от Швейцария едно магнитче и ми пратих 45е сметка, която после се разбрахме да я поемат швейцарците ....ама ме е страх вече като порачвам от зад граница. Някой има ли опит да каже в ЕС как стоя долу горе нещата с импорта от зад океана.
...но каквото и да става, кита остава за февруари месец, че ако дойде ще ме изпокъсат на изпитите... :lol: :( :oops:

Пон Ное 14, 2005 4:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@HCL Благодаря!!! Не ами на сайта на Xilinx е 99$, но аз го поръчах през Петрекс и от там дойде надценката :),та ако така го разбитраш това е за доставката
:wink:

Пон Ное 14, 2005 5:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
MGBY написа:
Е, аз не бързам а пък и тия дни жена ми ми каза , че ще си имаме още едно дете - та нали се сещате :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
та не се притеснявай :wink:

Поздравления, това да се чува в тоя форум.

Пон Ное 14, 2005 5:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Кита подходящ ли е за крайно начинаещи? :) За разработки тип "мигащ светодиод"?

Абсолютно, и за сериозни неща също. Аз днес правих синтеза на система за авариино изключване на атомна електроцентрала... :twisted: ...не бе сериозно, така бяха поставили проблема в учебника ... ама тея логики са наистина много интересни, днес централата утре може да опитаме и с "японската тоалетна" :)

Пон Ное 14, 2005 9:39 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Абре гледам нещо странно на саита на Хилинукс .... на гледаите и вие :

http://www.xilinx.com/xlnx/xebiz/design ... R3-CPLD-DK

от тук казаното излиза че на мястото на стария Spartan-3 Starter Kit сега получаваш и CPLD Design Kit в комплект ... и двете са на общата цената от 99$ ... !?!?!?

Spartan-3 Starter Kit като самостоятелен вече няма ??????

ПИтах Петрекс92 ... те казаха че ще ми дадът оферта до няколко дена ... така и не се обадиха .. или нямат оферта или ме забравиха :( .. ама нищо пак ще досаждам .. идната седмица ще доида да ги питам на крак !!! :)

Ако това е така както го пишат на саита .. то за тея 135$ тва с доставката и всичко .. получаваш 2 в 1 .. неочаквано добра комбинация както казват :) ... Spartan-3 Starter Kit и CPLD Design Kit в комплект .... ! :)

Съб Ное 19, 2005 2:09 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
И кажи какво е станало че и аз трябва да си поръчвам вече китче

Съб Ное 19, 2005 2:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща