Re: Някой пазари ли чипове от Aliexpress или другаде от Кита
Три фирми от които купуваме чаркове.
-
tina168128@163.com "Tina" , фирмата е
www.synoelec.com .Всъщност е малка търговска фирма. На сайта им изглежда са неща, които са продавали и са им се сторили потенциално интересни за клиенти.
-
sales003@pulison.com "Joyce" , сърверът е на фирмата. Всъщност най-развитият от трите сайта.
-
justin@ysx-tech.com "Justin" , сърверът е на фирмата.
От тези съм купувал многократно. За 50-10 долара чаркове не си струва, обикновено транспортът излиза 100-200 долара, пращат и на твой акаунт ,DHL да речем.
Малко ми е терсене да обяснявам - това са търговци, не инженери, продават каквото търсиш - ако го намерят. Случват се и гафове - имаме няколко хиляди електромагнитни зумера, вместо пиезо.

Пиша ги , защото не са някои крадци, менте търговци.
Първата фирма - плащаме на физическо лице, не се шашкайте.
И при трите - предплащане по проформа.
Май и от трите получаваме фалшиви фактури при доставката. Крият оборот, данъци, заобикалят някакви лицензионни режими - не съм много наясно.ДДС начисляваме по проформата и платежното.
Трябва да минеш митническа обработка, не е Алиекспрес с безплатни доставки и т.н.
Не съм ги питал за вариант "безплатна" доставка Алиекспрес- обикновено купуваме два-три кашона стока, които струват пари и документирането на разходите е важно . Отделно всичките много обичат да спечелят някои долар и от доставката.