Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Някой пазари ли чипове от Aliexpress или другаде от Китай 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Някой пазари ли чипове от Aliexpress или другаде от Китай
В едно от изделията ми ползвам WM8988 на Wolfson/Cirrus logic и до сега си го пазарих от Фарнел. Обаче днеска, изненада - всичко що почва с WM... е "Вече не се поддържа на склад". Справка в Октопарт показва че има останали някакви бройки само в Дигикей, ама там цената е повече от двойна. От друга страна в Алиекспрес е пълно с него, цената е повече от добра, но досега не съм пазарил компоненти от китайци. Но пък съм чел, че е масова практика да се предлагат пренаписани чипове.
На мен ми трябват 50-100 бр. и бих рискувал първо да си поръчам няколко за пробата, но каква е гаранцията че при следваща поръчка ще са същите.
Някой има ли опит с пазаруване на такава техника от там?

Чет Апр 30, 2015 7:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой пазари ли чипове от Aliexpress или другаде от Кита
Колегата sss56 се наема да доставя ама и той няма как да гарантира че са читави нещата. На мен ми е доставял един процесор - истински :) Аз съм купувал 2 бройки от едни чипове за по 10$ през алибаба, ама първо накарахме една китайка дето бяха купували вече нещо от нея да провери продавеца дали е ок и чак тогава поръчахме чиповете. Дойдоха и бяха истински - спасиха два мултицета.

Чет Апр 30, 2015 8:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Има и във фарнел, демек чрез Комет:
http://www.findchips.com/search/WM8988

Чет Апр 30, 2015 8:52 pm
Профил

Понеделника ще разпитам sss56, предполагам е навътре в нещата.
Във Фарнел вече няма, изглежда още не се е обновила информацията по-разните му сайтове.

Чет Апр 30, 2015 9:06 pm
Профил

Три фирми от които купуваме чаркове.
- tina168128@163.com "Tina" , фирмата е www.synoelec.com .Всъщност е малка търговска фирма. На сайта им изглежда са неща, които са продавали и са им се сторили потенциално интересни за клиенти.
- sales003@pulison.com "Joyce" , сърверът е на фирмата. Всъщност най-развитият от трите сайта.
- justin@ysx-tech.com "Justin" , сърверът е на фирмата.

От тези съм купувал многократно. За 50-10 долара чаркове не си струва, обикновено транспортът излиза 100-200 долара, пращат и на твой акаунт ,DHL да речем.
Малко ми е терсене да обяснявам - това са търговци, не инженери, продават каквото търсиш - ако го намерят. Случват се и гафове - имаме няколко хиляди електромагнитни зумера, вместо пиезо. :-)
Пиша ги , защото не са някои крадци, менте търговци.
Първата фирма - плащаме на физическо лице, не се шашкайте.
И при трите - предплащане по проформа.
Май и от трите получаваме фалшиви фактури при доставката. Крият оборот, данъци, заобикалят някакви лицензионни режими - не съм много наясно.ДДС начисляваме по проформата и платежното.

Трябва да минеш митническа обработка, не е Алиекспрес с безплатни доставки и т.н.
Не съм ги питал за вариант "безплатна" доставка Алиекспрес- обикновено купуваме два-три кашона стока, които струват пари и документирането на разходите е важно . Отделно всичките много обичат да спечелят някои долар и от доставката.

Чет Апр 30, 2015 9:45 pm
Профил
Аватар

Внимавайте с пазаруването на чипове от Китай.
Ние си изпонапатихме от фалшиви чипове. Не сме имали вариант при който да не работят или изгорят веднага, само че работят по китайски и някои параметри изобщо не отговарят на истината. То това май е по-лошия вариант щото се хваща чак при потребителя.
Включитено такива неща са ни доставяли и от БГ фирми, поне тука има вариант да ги върнеш.

Вто Май 26, 2015 2:27 pm
Профил

Моята поръчка пристигна преди ден. Сега лепя два прототипа да видя дали са читави чиповете.

Вто Май 26, 2015 2:57 pm
Профил

От прототипните бройки изглежда че чиповете са си наред.
Имайки в предвид че излезнаха 4-6 пъти по-евтино от европейските доставчици, си струва да се преглежда какво може да се напазари директно от Китай.

Чет Май 28, 2015 1:59 pm
Профил

В крайна сметка от поръчаните китайски 50 броя, 15 се оказаха неработещи. Трябваше ми малко време докато ги проверя из детайли, за да съм сигурен че не е от лоши спойки или други елементи по платката. В крайна сметка си играх да разменям чиповете между платките и симптомите и вървят с чипа. Както velio каза, доста от тях просто работят по китайски - на някой не им се регулира усилването, на други работи само единия канал, трети имат значителен шум, четвърти не изкарват по някой сигнал на определен пин.

Пон Юли 13, 2015 12:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]