Micronas ARM7-базирани контролери за автомобилни приложения
Петрекс (
http://www.petrex-bg.com) има има възможност да внася ARM-овете на Micronas.
http://www.micronas.com/products/by_fun ... ml&l=71987
32-битовите.
От повече от година и половина работя с такова чудо и мога да кажа че е сбор от сравнително уникални за приложението си решения
Споделям впечатления за серията CDC32xx - Automotive dashboard controller.
Какво е уникалното, което не се среща в ARM7 които ги има в момента на пазара:
1. Захранването е 5 волта.
2. Има LCD контролер - отвън се връзва само пасивна стъклария
3. Има т.нар. ERM - EMI reduction module - система която контролирано вкарва джитер в тактовете на целия контролер и по този начин разпределя по-равномерно по целия спектър излъчваните смущения.
4. Не знам дали ще ви се стори полезно - на мен се оказа

- при излизане от нискоконсумиращите режими (SLEEP) ARM ядрото минава през reset;
5. Watchdog-a няма софтуерно разрешаване и забраняване; винаги е включен и не може да се работи без да се опреснява.
6. Странност: сигналите Prefetch abort и Data Abort на ARM ядрото не са свързани, т.е. не генерират exception при споменатите условия.
7. Вграденият вътре FLASH е 16-битов - работи по-оптимално в thumb, отколкото в arm режим.
Предимства:
1. Ниска консумация в SLEEP (под милиампер със запазване на съдържанието на целия РАМ)
2. Богат набор от вградени периферии - I2C, SPI, CAN, LCD, UART, Stepper Motors, 2 компаратора, 10-битово ADC със 16->1 мултиплексор, корпус PQFP128, на който над 100 пина могат могат да се конфигуритат като PIO (освен специалната функция)
3. Не изисква външни стабилизатори за 3.3 и 1.8 волта за ядрото
4. Вграденият вътре FLASH е стандартен FLASH чип на AMD - лесно се програмира.
5. Температурен диапазон: -45 - 108 градуса.
Недостатъци:
1. Поради това че е 5 волтов, са необходими level-shifter-и за сигналите на JTAG-a, тъй като повечето JTAG сонди са с 3.3 волтови сигнали;
2. Сравнително висока цена (в Германия е на около $20, тук не знам на колко ще го докарат).