Re: С кой таймер да пусна четвъртия PWM модул на PIC16F1829
Сам си си дал отговора - синхронизиране на рефреша и PWM-то. При ниски дютита на PWM-то точно това прави проблема. Когато времето да шифтнеш шифт регистъра стане съизмеримо с времето през което е включен транзистора управляван от PWM-то, и ако те не са синхронизирани, яркостта започва да варира, при това честотата на тая вариация зависи и от честотата на рефреша, и от честотата на PWM-то, тоест може да е всякаква.
Моето - пускам катодите на индикатора през ULN2003 за това, което искам да излезе, пускам общия анод и пускам таймер да изключи общия анод след някакво време. После следващата цифра на следващия индикатор, и т.н. Никакви ядове не съм имал с тая схема. Проекта ми за универсален поялник от оная тема работи точно по тая схема. Преди години същото съм правил с дискретни транзистори, вместо с ULN2003. Същото вместо с таймер може да се направи през PWM-то - то де-факто пак е таймер, ама индиректно. Така ако имам 3 индикатора и рефреш 100 херца, PWM-то ми е на 300 херца - време бол за доста голяма разрядност на яркостта, ако ми е нужно. Макар че от повече от 10, че даже и от 8 бита е напълно безсмислено, а в повечето случаи и 4 бита са достатъчни.