Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проблем с 16F676 - не ми тръгва програмата 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами аз няколко пъти вече имам много гаден проблем...Винаги си правя една процедура "init_ports", в нея инициализирам портовете чрез "set_tris_x(А)". На следващите редове като напиша "output_x(B)" в асм-то става SET_TRIS_X(B). Явно проблем с банкирането :wink: Съшото става и с output_high(PIN_X), независимо дали съм със или без fast_io. Малко си е е*ана работата там. Затова предпочитам да си обявя пиновете като битове, нищо че е непрофесионално (според CCS).

Пет Дек 03, 2004 3:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абсолютно непрофесионално е :lol: . Всъщност, и аз така правя. :wink: CCS ми е въртял номера с периферията и затова предпочитал да чета и пиша в регистрите, вместо да му викам ш*баните библиотечни функции.

Пет Дек 03, 2004 3:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пък да ви кажа, моят любим процесор си има специална инструкция, която дига или гаси посочен бит в посочен порт - много удобно. 8)

Пет Дек 03, 2004 3:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструкторе, много ги хвалиш тия Megи...то и на PIC-льовците има такава инструкция бре :lol:

Пет Дек 03, 2004 3:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еее, най-накрая да чуя за нещо, дето го има и в ПИК-а. :) Ама нека не разводняваме темата.

Пет Дек 03, 2004 3:30 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Не се карайте деца.
На фона на новите 1GHz DSP-та на Texas, ние тука си играем на прашки и фунийки 8)

Пет Дек 03, 2004 7:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:) :roll:

Пет Дек 03, 2004 10:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Неща да разводнявам, ама "ние тука" се водим за непростосмъртни :twisted: ...Все пак правими неща, които са необясними за един обикновен човек. Пък това за 1GHz DSP - какво толкова...след време може да си ги вържем каскадно за да може да мига един обикновен светодиод :finga:

Съб Дек 04, 2004 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
В случай, че някой се инресува от нещо малко по-бързо и интересно, може да хвърли едно око тук:
http://dspvillage.ti.com/docs/catalog/g ... er_reviews
, за да види как се използват чиповете на каубоите от Тексас.

Нед Дек 05, 2004 11:11 am
Профил

Мнение 
Ами аз не съм го виждал да бърка банките CCS-а но ако не си му сложил use_fastio .. преди всяка операция с вход/изход го прави на вход или на изход, а след това вдига или сваля, или чете ... но CCS съм го виждал да прави други магарии, примерно с 16F628 .. казвам му аналоговите входове да са цифрови, да ама не ... трябваше ръчно да си ги сетвам .... също прави някои магарии като сетвам таймера, конкретно WDT и TMR0 при 877, значи казвам му прескалера е на WDT, онова не .. слага го на TMR0 .. тъпо създание ..но 3 реда asm решават всичко :)

p.s. а относно функционалността на pIC .... за вх./изх функции са доста функционални, пробелмите са има липсата на някои команди за опериране с данни ... и .. това че не можеш да буташ стека .... и др. си имат ама тея най-ме мъчат ..... но като вх/изх са си доста добре, и периферия си имат не лоша ...

Нед Дек 05, 2004 1:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Баси толкова ли зле се държи CCS. Мислех го за по-надежден. Все пак не е компилатор от 1 или 2 години.
Докато не въведоха USB ключа, аз работех с Proton+. Значи там бъгове също имаше, но ако откриеш такъв и го опишеш във форума, до 4-5 дена излиза пач или направо нова версия на компилатора. А сега въведоха on-lina update с един бутон, с което нещата стават дори по-бързо.
Подръжката на Crownhill e най-добрата, която съм виждал.

Не може ли просто да сигнализираш за бъга на CCS , вместо да вършиш тяхната работа? Не, че е проблем да си сетна регистрите ръчно на ASM, aма защо сме плащали по $500 за компилатор :roll:

Нед Дек 05, 2004 5:48 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Направо ме отказахте от Ц-то, тамън се бях набрал и аз да ставам модерен, и кат ви видях поста ... и само това чаках. Даже от някъде ми попадна "PCW C Compiler IDE 3.36" и го гледам и му се чудя от къде да го занапя.... :-) Ще си хапвам само асм-а за сега, познат вкус ...:-)

Пон Дек 06, 2004 3:04 am
Профил YIM

Мнение 
Е .. товане трябва да те отказва, това че има някоя друга особенност .. ще гинаучиш за нула време ..а удобството е несравнимо .. особенно ако не те препира място и бързодействие .. но за бързодействие ...и на С става достатъчно бързо .. стига да го напишеш читаво.

Пон Дек 06, 2004 10:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
На мен лично ми допада, макар че отскоро го ползвам. Все пак вече са ми познати част от "бъговете" дето ги има, пък и доста по-бързо и лесно се пише. Не ме бърка да бъзарам и с ASM на места, то нали затова сме си програмисти :D

Пон Дек 06, 2004 12:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2