| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ами аз няколко пъти вече имам много гаден проблем...Винаги си правя една процедура "init_ports", в нея инициализирам портовете чрез "set_tris_x(А)". На следващите редове като напиша "output_x(B)" в асм-то става SET_TRIS_X(B). Явно проблем с банкирането  Съшото става и с output_high(PIN_X), независимо дали съм със или без fast_io. Малко си е е*ана работата там. Затова предпочитам да си обявя пиновете като битове, нищо че е непрофесионално (според CCS).
|
| Пет Дек 03, 2004 3:07 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Абсолютно непрофесионално е  . Всъщност, и аз така правя.  CCS ми е въртял номера с периферията и затова предпочитал да чета и пиша в регистрите, вместо да му викам ш*баните библиотечни функции.
|
| Пет Дек 03, 2004 3:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Пък да ви кажа, моят любим процесор си има специална инструкция, която дига или гаси посочен бит в посочен порт - много удобно. 
|
| Пет Дек 03, 2004 3:21 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Реконструкторе, много ги хвалиш тия Megи...то и на PIC-льовците има такава инструкция бре 
|
| Пет Дек 03, 2004 3:28 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Еее, най-накрая да чуя за нещо, дето го има и в ПИК-а.  Ама нека не разводняваме темата.
|
| Пет Дек 03, 2004 3:30 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Не се карайте деца.
На фона на новите 1GHz DSP-та на Texas, ние тука си играем на прашки и фунийки 
_________________ Adios
Mozfet
|
| Пет Дек 03, 2004 7:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Пет Дек 03, 2004 10:37 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Неща да разводнявам, ама "ние тука" се водим за непростосмъртни  ...Все пак правими неща, които са необясними за един обикновен човек. Пък това за 1GHz DSP - какво толкова...след време може да си ги вържем каскадно за да може да мига един обикновен светодиод 
|
| Съб Дек 04, 2004 11:19 am |
|
 |
|
Mozfet
|
В случай, че някой се инресува от нещо малко по-бързо и интересно, може да хвърли едно око тук:
http://dspvillage.ti.com/docs/catalog/g ... er_reviews
, за да види как се използват чиповете на каубоите от Тексас.
_________________ Adios
Mozfet
|
| Нед Дек 05, 2004 11:11 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз не съм го виждал да бърка банките CCS-а но ако не си му сложил use_fastio .. преди всяка операция с вход/изход го прави на вход или на изход, а след това вдига или сваля, или чете ... но CCS съм го виждал да прави други магарии, примерно с 16F628 .. казвам му аналоговите входове да са цифрови, да ама не ... трябваше ръчно да си ги сетвам .... също прави някои магарии като сетвам таймера, конкретно WDT и TMR0 при 877, значи казвам му прескалера е на WDT, онова не .. слага го на TMR0 .. тъпо създание ..но 3 реда asm решават всичко
p.s. а относно функционалността на pIC .... за вх./изх функции са доста функционални, пробелмите са има липсата на някои команди за опериране с данни ... и .. това че не можеш да буташ стека .... и др. си имат ама тея най-ме мъчат ..... но като вх/изх са си доста добре, и периферия си имат не лоша ...
|
| Нед Дек 05, 2004 1:11 pm |
|
 |
|
Mozfet
|
Баси толкова ли зле се държи CCS. Мислех го за по-надежден. Все пак не е компилатор от 1 или 2 години.
Докато не въведоха USB ключа, аз работех с Proton+. Значи там бъгове също имаше, но ако откриеш такъв и го опишеш във форума, до 4-5 дена излиза пач или направо нова версия на компилатора. А сега въведоха on-lina update с един бутон, с което нещата стават дори по-бързо.
Подръжката на Crownhill e най-добрата, която съм виждал.
Не може ли просто да сигнализираш за бъга на CCS , вместо да вършиш тяхната работа? Не, че е проблем да си сетна регистрите ръчно на ASM, aма защо сме плащали по $500 за компилатор 
_________________ Adios
Mozfet
|
| Нед Дек 05, 2004 5:48 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Направо ме отказахте от Ц-то, тамън се бях набрал и аз да ставам модерен, и кат ви видях поста ... и само това чаках. Даже от някъде ми попадна "PCW C Compiler IDE 3.36" и го гледам и му се чудя от къде да го занапя....  Ще си хапвам само асм-а за сега, познат вкус ... 
|
| Пон Дек 06, 2004 3:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е .. товане трябва да те отказва, това че има някоя друга особенност .. ще гинаучиш за нула време ..а удобството е несравнимо .. особенно ако не те препира място и бързодействие .. но за бързодействие ...и на С става достатъчно бързо .. стига да го напишеш читаво.
|
| Пон Дек 06, 2004 10:29 am |
|
 |
|
Predator_MF
|
На мен лично ми допада, макар че отскоро го ползвам. Все пак вече са ми познати част от "бъговете" дето ги има, пък и доста по-бързо и лесно се пише. Не ме бърка да бъзарам и с ASM на места, то нали затова сме си програмисти 
|
| Пон Дек 06, 2004 12:06 pm |
|
|