Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
С и асемблер заедно в AVR Studio 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение С и асемблер заедно в AVR Studio
Здравейте.
Интересува ме дали мога в AVR Studio да имам проект, в който да имам, както файлове писани на асемблер, така и файлове на С. Другото, което искам, е да използвам С-то на CodeVision-a, за компилирането на С файловете. Знам, че за MPLAB има подобно нещо със С18.

Благодаря ви.

Пон Окт 17, 2005 5:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами маи наи добре е да си пишеш всичко в средата на компилатора а ако държиш да ползваш AVR studio там да си правиш дебъгването. Но най добре е изобщо да си работиш в средата на компилатора.

Пон Окт 17, 2005 5:34 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
"Интересува ме дали мога в AVR Studio да имам проект, в който да имам, както файлове писани на асемблер, така и файлове на С" Отговора е НЕ МОЖЕ AVRStudio e безплатна среда на ATMEL за дебъг и АСЕМБЛЕР."С" код и да искаш няма как да напишеш в него Асемблерски код ще пишеш в С компилатора който ползваш другото Никола то го каза само DEBUG c AVRStudio

Пон Окт 17, 2005 9:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Защо да не можеш, в момента имат бета версия на AvrStudio412Setup.exe в която са добавили плъгин за GCC
т.е. само требва да си инсталирал WinAVR-то преди това, избираш си типа на проекта GCC и бачка кат слънце
ама нещо забелязах че пак са омазали протокола на STK500 програматора а мен това не ме устройва.

Вто Окт 18, 2005 10:54 am
Профил ICQ

Мнение 
Аз я разгледах версията 4.12 на AVR Studio, и действително може да се направи проект на С, но моята идея е в един проект да можеш да имаш, както файлове писани на С, така и такива, които са писани на асемблер. За какво ми е това. Имам неща, които са написани на асемблер и неща, които са на С. За да ги ползвам, без да ги пренаписвам трябва да мога да ги сложа в един проект. Ако се сещате как мога да постигна това :) ? Това го има в MPLAB-a, със С18 примерно.

Благодаря .

Чет Окт 20, 2005 10:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе момче ти изобщо не си в час. Работа на C компилатора е да ти вмъква асемблерския код в с програмата.
C компилаторите имат едни такива неща като документация и там е мястото дето е обяснено как в C програмата можеш да вмъкнеш асемблер.
Препоръчвам ти да седнеш малко да попрочетеш преди да си фантазираш глупости.

Чет Окт 20, 2005 10:55 am
Профил

Мнение 
Когато асемблерския код не е inline, се ползва LINKER. Получените "relocatable object" от асемблирането на "ASM " файловете и компилираните "C" файлове се свързват с LINKER. Провери AVR Studio 4.12 сигурно има Linker.

Чет Окт 20, 2005 1:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Проекта трябва да се събира от линкера на компилатора.

Чет Окт 20, 2005 2:49 pm
Профил

Мнение 
Да, с Linkera на компилатора, като асемблерските файлове трябва да са съобразени с изискванията
за преместваемост.
Сега погледнах АVRStudio4.12. Има plug-in и трябва да му инсталираш WinAvr или "custom build tools".

Чет Окт 20, 2005 4:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]