| Автор |
Съобщение |
|
moan
Ранг: Минаващ
|
 С и асемблер заедно в AVR Studio
Здравейте.
Интересува ме дали мога в AVR Studio да имам проект, в който да имам, както файлове писани на асемблер, така и файлове на С. Другото, което искам, е да използвам С-то на CodeVision-a, за компилирането на С файловете. Знам, че за MPLAB има подобно нещо със С18.
Благодаря ви.
|
| Пон Окт 17, 2005 5:07 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами маи наи добре е да си пишеш всичко в средата на компилатора а ако държиш да ползваш AVR studio там да си правиш дебъгването. Но най добре е изобщо да си работиш в средата на компилатора.
|
| Пон Окт 17, 2005 5:34 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
"Интересува ме дали мога в AVR Studio да имам проект, в който да имам, както файлове писани на асемблер, така и файлове на С" Отговора е НЕ МОЖЕ AVRStudio e безплатна среда на ATMEL за дебъг и АСЕМБЛЕР."С" код и да искаш няма как да напишеш в него Асемблерски код ще пишеш в С компилатора който ползваш другото Никола то го каза само DEBUG c AVRStudio
|
| Пон Окт 17, 2005 9:12 pm |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
Защо да не можеш, в момента имат бета версия на AvrStudio412Setup.exe в която са добавили плъгин за GCC
т.е. само требва да си инсталирал WinAVR-то преди това, избираш си типа на проекта GCC и бачка кат слънце
ама нещо забелязах че пак са омазали протокола на STK500 програматора а мен това не ме устройва.
|
| Вто Окт 18, 2005 10:54 am |
|
 |
|
moan
|
Аз я разгледах версията 4.12 на AVR Studio, и действително може да се направи проект на С, но моята идея е в един проект да можеш да имаш, както файлове писани на С, така и такива, които са писани на асемблер. За какво ми е това. Имам неща, които са написани на асемблер и неща, които са на С. За да ги ползвам, без да ги пренаписвам трябва да мога да ги сложа в един проект. Ако се сещате как мога да постигна това  ? Това го има в MPLAB-a, със С18 примерно.
Благодаря .
|
| Чет Окт 20, 2005 10:43 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе момче ти изобщо не си в час. Работа на C компилатора е да ти вмъква асемблерския код в с програмата.
C компилаторите имат едни такива неща като документация и там е мястото дето е обяснено как в C програмата можеш да вмъкнеш асемблер.
Препоръчвам ти да седнеш малко да попрочетеш преди да си фантазираш глупости.
|
| Чет Окт 20, 2005 10:55 am |
|
 |
|
Lino
|
Когато асемблерския код не е inline, се ползва LINKER. Получените "relocatable object" от асемблирането на "ASM " файловете и компилираните "C" файлове се свързват с LINKER. Провери AVR Studio 4.12 сигурно има Linker.
|
| Чет Окт 20, 2005 1:33 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Проекта трябва да се събира от линкера на компилатора.
|
| Чет Окт 20, 2005 2:49 pm |
|
 |
|
Lino
|
Да, с Linkera на компилатора, като асемблерските файлове трябва да са съобразени с изискванията
за преместваемост.
Сега погледнах АVRStudio4.12. Има plug-in и трябва да му инсталираш WinAvr или "custom build tools".
|
| Чет Окт 20, 2005 4:52 pm |
|
|