Здравейте

, преди време отворих една подобна тема за WEP ключовете, но сега се появи едно странно явление което реших да споделя с хората от форумът. Проблемът е следният: когато един рутер се конфигурира като АР, и типът на мрежата се конфигурира да бъде WEP. Някой рутери (включително и един TP-Link с един колега пробвахме), имат възможност за задаване до 4 ключа за достъп до тях - включително и моят които имам на моето бюро. На картинката която прикачам към постът, ясно се вижда че и 4-та ключа са различни. При мен имам устройство което като му задам да се връзва към този АР чрез WEP, то се връзва само ако му задам първият от тези 4 ключа. Като му подам ключове 2,3 или 4 немога да се вържа.
Знам че WEP криптирането става чрез RC4 механизъм за криптировка и се добавя един IV, след което с XOR се получава въпросният ключ, чрез който се осъществява достъпът.
Може ли някой да помогне по въпросът защо кънекцията се осъществява само чрез първият ключ а чрез другите три не? Благодаря предварително

!
Знам че WEP почти не се използва вече никъде, но се налага и него да го вкарам като възможност......