Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага .... 

какво помага--
-размагнитване-дегаус-тц-дръннва и пак трепти - поне при мен е тъй де, 0%  0%  [ 0 ]
-изрядно зануляване на токовия кръг,в който е монитора :?: 17%  17%  [ 2 ]
-дигане честотата на рефреш-за 17-ка монитор от 75 на 85 при 800х600 свърши работа но докога..... 8%  8%  [ 1 ]
друго - посочете какво... 42%  42%  [ 5 ]
нови кондензатори 33%  33%  [ 4 ]
Общо гласове : 12

и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тони, и аз съм давал съвет на приятел да си върже техниката към парното но вече съветвам това да се прави в изключително крайни случаи и то след като се провери всичко. Например в братовчедка ми целия блок нулата им е около 60 - 70 волта спрямо земя !!! и то със сила. Бие ток от всякъде. Разбрахме го след 5-6 смени на меката връзка на бойлера - демек бойлера и взема нула от тръбите по оплетката на маркуча - маркучите все се цепят(оплетката ги опича). Нейния монитор правеше същото трепти и няма оправия - 5 пъти ходи на ремонт. Е-он пък твърдят, че всичко било наред.

Пет Ное 06, 2009 6:47 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Вертикална развивка трепти, при не добро филтрирано захранване, исъхнали кондензатори на + 26V (голяма част от чиповете за ВО). На повечето модели честоттата на хоризонталната развивка учавства в определянето на честотата на импулсния преобразувател на захранването. Влияние оказват и исъхнали електролити в схемите на модулирането на формата на трионообразното напрежение за компенсиране на вертикалните изкривявания. Залагам на Електролити.

Навлизането на брум (50Hz) ще се прояви като дебели "черти" (области от растъра)) 1, 2,3 (кратни на мрежовата честота и вертикалната честота) ... пълзящи бавно по вертикалата

Пет Ное 06, 2009 8:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zeus написа:
Кажи, дали трептенето е равномерно по цялата площ или само в някоя част, напрм. ъгъл или страна. Ако е по цялата площ, проблема вероятно е монитор/видеокарта/свързващ кабел. Иначе търси проблема от външни смутители, като тонколони, мощни кабели и т.н.
трептенето е равномерно по цялата площ

и се сетих,как веднъж,както си гледам,изведнъж нещо изфуча и бял облак пара искочи от него без да спре да работи,но го отворих и смених подут 160в 47мф кондер - пак ще го отворя :( 8O

кои да сменям(очертайте ги в червено)

Прикачени файлове:
CA-131%20710bk%20710e-s-b.pdf [645.81 KiB]
128 пъти

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D
Съб Ное 07, 2009 12:41 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
am stereo, пак не умери форума :D
Тръгнах аз да се зазяпвам в схемата и се усетих, че "трептението е по целия екран".
Трепти яркостта, по вертикала или по хоризонтала или всичко наведнъж? Кой кондензатор смени?

За начало пробвай C908 - 180uF/400V пък ако дадеш повече данни...
Ама аз отдавна да се бях оттървал от едно толкова скапано CRT - само място заема.

Ама да нямаш наблизо и CRT телевизор?

Пон Ное 09, 2009 10:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
потвърдено-след 10-12ч. работа на ден се наблюдава дефекта,което довежда до извода,че....(освен,че се погубвам толкоз време на компа)

нее яркостта,- по вертикала трепти и всичко наведнъж,а кондера е само 1 в монитора с тия параметри дето смених ,и големото прасе в захранването как се разреди в пръста ми нее за приказка :x

има на 65см. 1 велико търново 84,но не се ползва от години-от как съм с компа :idea:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Ное 11, 2009 8:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Като ти гледам обърканите приказки може да се заключи колко ти е объркана и мисълта. Оттук следва че колкото и зле да е пак ти е малко :):):):):)
"Кондера" ако може във врата ти да се разреди ще е най ползотворно за теб.

Сря Ное 11, 2009 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Стана ми ясно :D

Съб Ное 14, 2009 12:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Смени си терморезисторите около греца, най-вече ТН902, спомням си че от него се оплакваха най-много. И С911 за всеки случай. Пък и замери с омметъра съпротивлението между корпуса на компа и минитора - ПРИ ИЗКЛЮЧЕНО ЗАХРАНВАНЕ! :)

И все-пак кой кондензатор смени?

Edit: Жокер - напиши в Гуглето "КА3842" като "КА" е на кирилица. Братята руси ще те залеят с информация, стига да можеш да я разкодираш :) Ако и след това не си решиш проблема значи не си ник'во стерео ами 8+1 Dolby Surround :D

Съб Ное 14, 2009 2:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2