|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:32 am
и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага ....
и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага ....
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тони, и аз съм давал съвет на приятел да си върже техниката към парното но вече съветвам това да се прави в изключително крайни случаи и то след като се провери всичко. Например в братовчедка ми целия блок нулата им е около 60 - 70 волта спрямо земя !!! и то със сила. Бие ток от всякъде. Разбрахме го след 5-6 смени на меката връзка на бойлера - демек бойлера и взема нула от тръбите по оплетката на маркуча - маркучите все се цепят(оплетката ги опича). Нейния монитор правеше същото трепти и няма оправия - 5 пъти ходи на ремонт. Е-он пък твърдят, че всичко било наред.
|
| Пет Ное 06, 2009 6:47 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Вертикална развивка трепти, при не добро филтрирано захранване, исъхнали кондензатори на + 26V (голяма част от чиповете за ВО). На повечето модели честоттата на хоризонталната развивка учавства в определянето на честотата на импулсния преобразувател на захранването. Влияние оказват и исъхнали електролити в схемите на модулирането на формата на трионообразното напрежение за компенсиране на вертикалните изкривявания. Залагам на Електролити.
Навлизането на брум (50Hz) ще се прояви като дебели "черти" (области от растъра)) 1, 2,3 (кратни на мрежовата честота и вертикалната честота) ... пълзящи бавно по вертикалата
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пет Ное 06, 2009 8:04 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
трептенето е равномерно по цялата площ
и се сетих,как веднъж,както си гледам,изведнъж нещо изфуча и бял облак пара искочи от него без да спре да работи,но го отворих и смених подут 160в 47мф кондер - пак ще го отворя
кои да сменям(очертайте ги в червено)
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Ное 07, 2009 12:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
am stereo, пак не умери форума
Тръгнах аз да се зазяпвам в схемата и се усетих, че "трептението е по целия екран".
Трепти яркостта, по вертикала или по хоризонтала или всичко наведнъж? Кой кондензатор смени?
За начало пробвай C908 - 180uF/400V пък ако дадеш повече данни...
Ама аз отдавна да се бях оттървал от едно толкова скапано CRT - само място заема.
Ама да нямаш наблизо и CRT телевизор?
|
| Пон Ное 09, 2009 10:01 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
потвърдено-след 10-12ч. работа на ден се наблюдава дефекта,което довежда до извода,че....(освен,че се погубвам толкоз време на компа)
нее яркостта,- по вертикала трепти и всичко наведнъж,а кондера е само 1 в монитора с тия параметри дето смених ,и големото прасе в захранването как се разреди в пръста ми нее за приказка
има на 65см. 1 велико търново 84,но не се ползва от години-от как съм с компа 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Ное 11, 2009 8:19 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Като ти гледам обърканите приказки може да се заключи колко ти е объркана и мисълта. Оттук следва че колкото и зле да е пак ти е малко  :):):):)
"Кондера" ако може във врата ти да се разреди ще е най ползотворно за теб.
|
| Сря Ное 11, 2009 8:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Стана ми ясно 
|
| Съб Ное 14, 2009 12:34 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Смени си терморезисторите около греца, най-вече ТН902, спомням си че от него се оплакваха най-много. И С911 за всеки случай. Пък и замери с омметъра съпротивлението между корпуса на компа и минитора - ПРИ ИЗКЛЮЧЕНО ЗАХРАНВАНЕ!
И все-пак кой кондензатор смени?
Edit: Жокер - напиши в Гуглето "КА3842" като "КА" е на кирилица. Братята руси ще те залеят с информация, стига да можеш да я разкодираш  Ако и след това не си решиш проблема значи не си ник'во стерео ами 8+1 Dolby Surround 
|
| Съб Ное 14, 2009 2:02 pm |
|
|