|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:11 am
До къде са стигнали китайците ...
| Автор |
Съобщение |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Няколко мои познати емигрираха в Китай вече  Не са научни работници... но въпрос на време предполагам
|
| Чет Яну 31, 2008 12:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А стига бе. Е какво пък може да накара човек да емигрира в Китай? Парите... пари навсякъде има. Държавата - къде по хубави има. Хората - с всичките Китайци дето съм се сблъсквал - не желая да са ми съседи.
Много ми е чудно какво може да накара човек да емигрира в Китай, при положение, че по света има къде по - привлекателни места. Ако искаш спокойствие и подреденост - ей къде е Северна Европа. Ако искаш кинти да въртиш - ей го Лондон, малко по натам зад океана пак става. Ама Китай - с какво може да привлече един българин. Освен ако не е търсач на силни усещания, или изследовател на древни култури?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 31, 2008 3:48 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Не знам какви им бяха мотивите. А какви са твоите впечатления от китайците, които не искаш за съседи, Цецо? Любопитно ми е. Заюото аз нямам преки
|
| Чет Яну 31, 2008 6:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми имам впечатления от два типа китайци. Едните работя чат пат с тях като съм по чужбинско. Много са нахакани (харесва им демокрацията явно), отворени - позволяват си да се бъзикат за чужда сметка, ама се нервират като ги бъзикаш тях. Най гадното е че се врат навсякъде, самопоканват се, а най мразя докато бачкам, оня седи зад гърба ми и ми гледа в лаптопа. И дава акъл, че и после ходи да разправя дали съм ходил в ICQ или че съм гледал сайта на конкуренцията и пр. Дават вид на много общителни и лъчезарни, но всъщност са нахални, отракани и досадни. Освен това викат като говорят. Не обичам такива.
Другите са китайци живеещи в БГ. От тия дето търгуват на Илиенци. Имам приятелче в Надежда, има магазинче в блока, а и е домоуправител. Та има преки наблюдения върху бита на живеещите там китайци. Вика - абе мама му стара, карат последни BWM-та, а ходят в анцузи от илиенци. В тях вика смърди зверски, готвят си в тенджери по средата на стаята, варят цели пилета, манджите им са някава гнус, смърди из целия етаж. Освен това се блъскат по 20 човека в стая и явно не ебават да се къпят. Ама то това са си мизерници по принцип, незнам дали е масова практика в Китай.
Та такива са ми впечатленията. Сигурен съм че има много читави китайци. Ама аз сигурно все на другите попадам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 01, 2008 10:24 am |
|
 |
|
mainaraina
Ранг: Минаващ
|
http://www.wcreplays.com/page?section=scene&id=892
http://www.mymym.com/en/news/10609.html
E само такива хора отиват в китай и кореа.
Но те си живеят като царе там.( Ако си специалист в нещо донякъде си струва да отидеш в страна дето е по-назад та да си живеш като цар)
П.С. Ако все пак се чудите кой аджеба е тоя > http://en.wikipedia.org/wiki/Yoan_%22ToD%22_Merlo
|
| Пон Фев 11, 2008 8:42 am |
|
 |
|
3aek
|
това като ли си е типична черта на всички азиатци (изключвайки японците): индийци, пакистанци, китайци, корейци са абсолютни пердета, спокойно може да те питат: не съм се занимавал с АРМ досега но реших да портна линукс на LPC2103 ще ми помогнеш ли че съм поел задачата пред шефа
от това което се чува за българските емигранти в гърция, италия и испания предполагам няма голяма разлика между бг и китайския емигрант-бачкатор (да ме извини пирев, говорим за хора които са отишли да работят на полето) даваха по телевизията за някаква жена овчар в гръцко която си спяла при овцете, нали по тази логика гърците не трябва да обобщават как всички българи спят в оборите?
|
| Пон Фев 11, 2008 8:31 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ела да видиш целокупния хамерикански народ, толкова са хигиенични, че думи нямам. Лягат по подовете в библиотеки, гари, аерогари, като отива да сере, мята палтото на пода, един костюмар в голям мол, седнал на земята, облекнал се на коша за боклук и върти оживени разговори по мобилния телефон, бизнесмен, където и да е върти бизнеса  , чудех се да го прескоча ли, или да си хвърля отпадъка върху него.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 11, 2008 8:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е па аз знам българи в САЩ дето са така, е не са по 20 в стая, ама една къща я делят 5 човека, но пък пред къщата има 5 BMW .. не знам къде е келипира да имаш собствено BMW пък да нямаш къща, ама кво да се прави ....
|
| Пон Фев 11, 2008 8:59 pm |
|
|