Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
До къде са стигнали китайците ... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Няколко мои познати емигрираха в Китай вече :) Не са научни работници... но въпрос на време предполагам

Чет Яну 31, 2008 12:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А стига бе. Е какво пък може да накара човек да емигрира в Китай? Парите... пари навсякъде има. Държавата - къде по хубави има. Хората - с всичките Китайци дето съм се сблъсквал - не желая да са ми съседи.

Много ми е чудно какво може да накара човек да емигрира в Китай, при положение, че по света има къде по - привлекателни места. Ако искаш спокойствие и подреденост - ей къде е Северна Европа. Ако искаш кинти да въртиш - ей го Лондон, малко по натам зад океана пак става. Ама Китай - с какво може да привлече един българин. Освен ако не е търсач на силни усещания, или изследовател на древни култури?

Чет Яну 31, 2008 3:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не знам какви им бяха мотивите. А какви са твоите впечатления от китайците, които не искаш за съседи, Цецо? Любопитно ми е. Заюото аз нямам преки

Чет Яну 31, 2008 6:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ми имам впечатления от два типа китайци. Едните работя чат пат с тях като съм по чужбинско. Много са нахакани (харесва им демокрацията явно), отворени - позволяват си да се бъзикат за чужда сметка, ама се нервират като ги бъзикаш тях. Най гадното е че се врат навсякъде, самопоканват се, а най мразя докато бачкам, оня седи зад гърба ми и ми гледа в лаптопа. И дава акъл, че и после ходи да разправя дали съм ходил в ICQ или че съм гледал сайта на конкуренцията и пр. Дават вид на много общителни и лъчезарни, но всъщност са нахални, отракани и досадни. Освен това викат като говорят. Не обичам такива.

Другите са китайци живеещи в БГ. От тия дето търгуват на Илиенци. Имам приятелче в Надежда, има магазинче в блока, а и е домоуправител. Та има преки наблюдения върху бита на живеещите там китайци. Вика - абе мама му стара, карат последни BWM-та, а ходят в анцузи от илиенци. В тях вика смърди зверски, готвят си в тенджери по средата на стаята, варят цели пилета, манджите им са някава гнус, смърди из целия етаж. Освен това се блъскат по 20 човека в стая и явно не ебават да се къпят. Ама то това са си мизерници по принцип, незнам дали е масова практика в Китай.

Та такива са ми впечатленията. Сигурен съм че има много читави китайци. Ама аз сигурно все на другите попадам.

Пет Фев 01, 2008 10:24 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Цецо написа:
А стига бе. Е какво пък може да накара човек да емигрира в Китай? Парите... пари навсякъде има. Държавата - къде по хубави има. Хората - с всичките Китайци дето съм се сблъсквал - не желая да са ми съседи.

Много ми е чудно какво може да накара човек да емигрира в Китай, при положение, че по света има къде по - привлекателни места. Ако искаш спокойствие и подреденост - ей къде е Северна Европа. Ако искаш кинти да въртиш - ей го Лондон, малко по натам зад океана пак става. Ама Китай - с какво може да привлече един българин. Освен ако не е търсач на силни усещания, или изследовател на древни култури?

http://www.wcreplays.com/page?section=scene&id=892
http://www.mymym.com/en/news/10609.html

E само такива хора отиват в китай и кореа.
Но те си живеят като царе там.( Ако си специалист в нещо донякъде си струва да отидеш в страна дето е по-назад та да си живеш като цар)

П.С. Ако все пак се чудите кой аджеба е тоя > http://en.wikipedia.org/wiki/Yoan_%22ToD%22_Merlo

Пон Фев 11, 2008 8:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Дават вид на много общителни и лъчезарни, но всъщност са нахални, отракани и досадни. Освен това викат като говорят. Не обичам такива.

това като ли си е типична черта на всички азиатци (изключвайки японците): индийци, пакистанци, китайци, корейци са абсолютни пердета, спокойно може да те питат: не съм се занимавал с АРМ досега но реших да портна линукс на LPC2103 ще ми помогнеш ли че съм поел задачата пред шефа :)

Цецо написа:
Освен това се блъскат по 20 човека в стая и явно не ебават да се къпят.

от това което се чува за българските емигранти в гърция, италия и испания предполагам няма голяма разлика между бг и китайския емигрант-бачкатор (да ме извини пирев, говорим за хора които са отишли да работят на полето) даваха по телевизията за някаква жена овчар в гръцко която си спяла при овцете, нали по тази логика гърците не трябва да обобщават как всички българи спят в оборите?

Пон Фев 11, 2008 8:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
от това което се чува за българските емигранти в гърция, италия и испания предполагам няма голяма разлика между бг и китайския емигрант-бачкатор (да ме извини пирев, говорим за хора които са отишли да работят на полето) даваха по телевизията за някаква жена овчар в гръцко която си спяла при овцете, нали по тази логика гърците не трябва да обобщават как всички българи спят в оборите?

Ела да видиш целокупния хамерикански народ, толкова са хигиенични, че думи нямам. Лягат по подовете в библиотеки, гари, аерогари, като отива да сере, мята палтото на пода, един костюмар в голям мол, седнал на земята, облекнал се на коша за боклук и върти оживени разговори по мобилния телефон, бизнесмен, където и да е върти бизнеса :) , чудех се да го прескоча ли, или да си хвърля отпадъка върху него.

Пон Фев 11, 2008 8:58 pm
Профил WWW

Мнение 
Е па аз знам българи в САЩ дето са така, е не са по 20 в стая, ама една къща я делят 5 човека, но пък пред къщата има 5 BMW .. не знам къде е келипира да имаш собствено BMW пък да нямаш къща, ама кво да се прави ....

Пон Фев 11, 2008 8:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8