Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Opera vs Other? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Opera vs Other?
Grubi написа:
остави картинките и текста - ами едни други неща, видео, реклами, мета данни

нали виждаш - първо се зареждат google analytics и един куп други неща които нито ги искаш, нито ти трябват, после това което търсиш

къде си altavista...

За моя огромна радост, може да се каже че тая част от нета почти не я виждам. И на "аналитикса" нема да съм му от особена полза... :D

Сря Яну 03, 2018 1:39 pm
Профил
Аватар

А бе точно това си е определението за бърз комп! Все пак той е съвкупност от джилязо и мекотии, не само едното, и като изключим строго специализираните професионални приложения всички ползваме ПК за едно и също. Ако на древното ми шляптопче има AsmOS (измислих я) и всичко е на асемблер с минималистичен дизайн - ха на бас, че ще бие найсеядрата по бързодействие.

Сря Яну 03, 2018 2:30 pm
Профил
Аватар

Бонго, идея си нямаш какви ги приказваш 8) .
От сега да те предупредя - по-добре спри доунлоада на алтиума, щото съм сигурен че нямаш комп на който си заслужава да го инсталираш. Без значение дали ос-а му е писан на асемблер или не и само ще изхабиш интернет трафика :D .

Сря Яну 03, 2018 3:05 pm
Профил
Аватар

Ей, откакто станахме калайджии колко ни почерня гза!
Аз компове имам всяк'ви, дори такива дето и Алтиума ще понесат. За справка виж аватара на Бонго-1 отпреди доста години.
Обаче Алтиум не ми трябва - малка особеност на бонговския лов и риболов. Зареждам го за услуга и за да не се чуди някой "кой ми сра в гащите", щото имам няк'в опит в пиратстването.

Сря Яну 03, 2018 3:27 pm
Профил
Аватар

wow откъде тръгна това ....

Сря Яну 03, 2018 3:32 pm
Профил

Мои наблюдения
Palemoon / Мозила

+Лек е
+Бърз
+Записва незаписваеми страници- защитенни от Save as
+Mcu-bg форума го показва правилно при зумване- не излиза извън прозореца

-Palemoon Гърми при зумване понякога
-Като си задръсти паметта, а става бързо, трябва да се рестартира - при <=4ГБ РАМ

Новата Мозила май е доста пооправена. Още не съм я тествал достатъчно.

Хромови: Chrome, Chromium, Vivaldi, Opera, Comodo Dragon

+ Всеки таб е отделен процес. Теоретически като го затвориш и изчиства всичко.
Следствие:

-Като му се даде да запише текущата страница и затвориш Таб-а, спира записа. А записва и изчаква първо разни реклами и се бави понякога над минута. Не мога всеки път да го дебна кога го е записал. Ако ги спра с блокера, пък не ми отваря вградените видеа по сайтовете?

Vivaldi също е интересен- пробвайте го.
То и зависи кои сайтове и за кой браузер са тествани и оптимизирани. Беше ми се случвало да гърми при едновременно отворена комбинация от 2 сайта- изведнъж започваше да яде памет и ресурси. При всеки по отделно нямаше проблеми. Най-големият проблем си остава Фейса. Май малко по-добре се държи на хромовите, че му чистят лайната с затваряне на табовете.

Чет Яну 04, 2018 3:44 am
Профил WWW
Аватар

Мдам, Vivaldi е "вилица" на добрата стара Opera12 (пазя си я на бозите за четене на книжки и др., мерси за идеята!), т.е. това което е Palemoon спрямо Firefox. Но Луната си остава най-леката.
Под бозъ е добре да се ползват Comodo Dragon = Chrome и Ice Dragon = Firefox защото осигуряват допълнителна защита.

@ bobihot : прегледай си внимателно настройките - всички бразуъри (без Vivaldi) имат опция да се чистят при затваряне, а Хрома има чавка да продължи зареждането дори след затваряне на целия бразуър.
Не мога да си представя как с едното влизане в нетя пълниш 4 гиги, но след като се случи к'вото и да е ще запецне.
Edit: ся се сетих, че ти държеше по сто и нещо таба. И за това си има настройка - колко да се кешират и кога да се опресняват.

П.С. Операта не е Хром а отделен (и по-стар) затворен код и е нещо като айфоня за телефоните :)

Чет Яну 04, 2018 2:59 pm
Профил

Бонго дай линк за палемун че два тегля и неще да тръгне, по възможност за дърт комп 1.8GHz и 512Mb

Пет Яну 05, 2018 8:42 am
Профил
Аватар

Линкът си е http://www.palemoon.org/ , отиваш на Download и си харесваш според нуждите, т.е. за каква ОС, колко бита, инсталатор/портативен или просто папката за по-набързо. За WinXP и съвсем древни компове си има специални версии, но вече не се обновяват.

Аз ползвам нормален-нов на 32 бита.

Пет Яну 05, 2018 12:51 pm
Профил

bongo_x2 написа:
@ bobihot : прегледай си внимателно настройките - всички бразуъри (без Vivaldi) имат опция да се чистят при затваряне, а Хрома има чавка да продължи зареждането дори след затваряне на целия бразуър.
Не мога да си представя как с едното влизане в нетя пълниш 4 гиги, но след като се случи к'вото и да е ще запецне.

Отдавна не отварям повече от 10 таб-а. При налични 4ГБ, броузер като мине 1.4ГБ използвана памет и или гърми, или каменира. А ги минава бързо.

Съб Яну 06, 2018 12:47 am
Профил WWW
Аватар

Отворих десетина от най-неприятните табове за които се сетих набързо, ако знаеш други - кажи.
Прикачени файлове:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 36.93 KiB | Прегледано 2990 пъти ]

Съб Яну 06, 2018 1:39 am
Профил

В момента тествм новия Firefox, определено има разлика и то осезама от старите версии. До тук съм на 15-на таба и не ми забавя или забива. С 8 гиги рам съм но процесорчето ми е отчайващо бавно.

Съб Яну 06, 2018 10:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2