| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Opera vs Other?
За моя огромна радост, може да се каже че тая част от нета почти не я виждам. И на "аналитикса" нема да съм му от особена полза... 
|
| Сря Яну 03, 2018 1:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе точно това си е определението за бърз комп! Все пак той е съвкупност от джилязо и мекотии, не само едното, и като изключим строго специализираните професионални приложения всички ползваме ПК за едно и също. Ако на древното ми шляптопче има AsmOS (измислих я) и всичко е на асемблер с минималистичен дизайн - ха на бас, че ще бие найсеядрата по бързодействие.
|
| Сря Яну 03, 2018 2:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, идея си нямаш какви ги приказваш  . От сега да те предупредя - по-добре спри доунлоада на алтиума, щото съм сигурен че нямаш комп на който си заслужава да го инсталираш. Без значение дали ос-а му е писан на асемблер или не и само ще изхабиш интернет трафика  .
|
| Сря Яну 03, 2018 3:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ей, откакто станахме калайджии колко ни почерня гза! Аз компове имам всяк'ви, дори такива дето и Алтиума ще понесат. За справка виж аватара на Бонго-1 отпреди доста години. Обаче Алтиум не ми трябва - малка особеност на бонговския лов и риболов. Зареждам го за услуга и за да не се чуди някой "кой ми сра в гащите", щото имам няк'в опит в пиратстването.
|
| Сря Яну 03, 2018 3:27 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
wow откъде тръгна това ....
|
| Сря Яну 03, 2018 3:32 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Мои наблюдения Palemoon / Мозила
+Лек е +Бърз +Записва незаписваеми страници- защитенни от Save as +Mcu-bg форума го показва правилно при зумване- не излиза извън прозореца
-Palemoon Гърми при зумване понякога -Като си задръсти паметта, а става бързо, трябва да се рестартира - при <=4ГБ РАМ
Новата Мозила май е доста пооправена. Още не съм я тествал достатъчно.
Хромови: Chrome, Chromium, Vivaldi, Opera, Comodo Dragon
+ Всеки таб е отделен процес. Теоретически като го затвориш и изчиства всичко. Следствие:
-Като му се даде да запише текущата страница и затвориш Таб-а, спира записа. А записва и изчаква първо разни реклами и се бави понякога над минута. Не мога всеки път да го дебна кога го е записал. Ако ги спра с блокера, пък не ми отваря вградените видеа по сайтовете?
Vivaldi също е интересен- пробвайте го. То и зависи кои сайтове и за кой браузер са тествани и оптимизирани. Беше ми се случвало да гърми при едновременно отворена комбинация от 2 сайта- изведнъж започваше да яде памет и ресурси. При всеки по отделно нямаше проблеми. Най-големият проблем си остава Фейса. Май малко по-добре се държи на хромовите, че му чистят лайната с затваряне на табовете.
|
| Чет Яну 04, 2018 3:44 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мдам, Vivaldi е "вилица" на добрата стара Opera12 (пазя си я на бозите за четене на книжки и др., мерси за идеята!), т.е. това което е Palemoon спрямо Firefox. Но Луната си остава най-леката. Под бозъ е добре да се ползват Comodo Dragon = Chrome и Ice Dragon = Firefox защото осигуряват допълнителна защита. @ bobihot : прегледай си внимателно настройките - всички бразуъри (без Vivaldi) имат опция да се чистят при затваряне, а Хрома има чавка да продължи зареждането дори след затваряне на целия бразуър. Не мога да си представя как с едното влизане в нетя пълниш 4 гиги, но след като се случи к'вото и да е ще запецне. Edit: ся се сетих, че ти държеше по сто и нещо таба. И за това си има настройка - колко да се кешират и кога да се опресняват. П.С. Операта не е Хром а отделен (и по-стар) затворен код и е нещо като айфоня за телефоните 
|
| Чет Яну 04, 2018 2:59 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Бонго дай линк за палемун че два тегля и неще да тръгне, по възможност за дърт комп 1.8GHz и 512Mb
|
| Пет Яну 05, 2018 8:42 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Линкът си е http://www.palemoon.org/ , отиваш на Download и си харесваш според нуждите, т.е. за каква ОС, колко бита, инсталатор/портативен или просто папката за по-набързо. За WinXP и съвсем древни компове си има специални версии, но вече не се обновяват. Аз ползвам нормален-нов на 32 бита.
|
| Пет Яну 05, 2018 12:51 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Отдавна не отварям повече от 10 таб-а. При налични 4ГБ, броузер като мине 1.4ГБ използвана памет и или гърми, или каменира. А ги минава бързо.
|
| Съб Яну 06, 2018 12:47 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Отворих десетина от най-неприятните табове за които се сетих набързо, ако знаеш други - кажи.
|
| Съб Яну 06, 2018 1:39 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
В момента тествм новия Firefox, определено има разлика и то осезама от старите версии. До тук съм на 15-на таба и не ми забавя или забива. С 8 гиги рам съм но процесорчето ми е отчайващо бавно.
|
| Съб Яну 06, 2018 10:09 am |
|
|