Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
една аларма ме побърква 

какво да го правя собственика?
да не обръщам внимание и да си ходя на работа недоспал 0%  0%  [ 0 ]
да му купя по-хубава аларма, дето не се шашка от такива неща 12%  12%  [ 3 ]
да му спукам гумите или поне да му сложа пирони 4%  4%  [ 1 ]
да му напиша с блажна боя на предното стъкло да внимава как си зарязва колата 23%  23%  [ 6 ]
да му счупя стъклото и да му нарежа всички дебели кабели 4%  4%  [ 1 ]
последните 3 взети заедно 58%  58%  [ 15 ]
Общо гласове : 26

една аларма ме побърква 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
.... или рибарски кукички :D

Вто Мар 14, 2006 1:43 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен

Мнение 
Малиии, преди време имаше идея за защита срещу кражба посредством "килимче" от рибарски кукички под калъфката на седалката. След "сработване", защитата се сваляла от злосторника само хирургически :lol:

Вто Мар 14, 2006 2:37 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
вече бях приготвил една голяма туба пяна за прозорци. на нея пише 15м3, мисля че ще стигне да му уплътня цялото купе. Ако знае какво съм му намислил, сам ще си спука гумите, ще си намаже лютеница на капака и ще изпие трихлорида на закуска.

Дедо, супер си го намислил :wink: , дано не ти се налага, ако пък се наложи вземи мерки да не оставаш отпечатаци ... Можеш предвидливо да си купуш една кора с яйца ( сега са поне евтини ), да ги оставиш да се развалят, след това мажи едно към гьотери по колата, ще му се наложи пребоядисване, а миризмата никога няма да изчезне напълно :P

Вто Мар 14, 2006 2:45 pm
Профил WWW

Мнение 
Ето и друга възможноост
взема се един патладжан /сезона преполага че ще намериш трудно такова нещо :cry: /
после го нарязяваш на дебели резени и посипваш обилно със сол от вси4ки страни
така получената "бомба" се слага върху ламарината на подходящо място :-)
ефекта е бързо разяждане на ламарината ако постои по дълго се стига и до дупка ;-)
ако предположим че има дупка в тавана над шофьорското място и е зима ........ ;-)
настава смут в редиците :twisted:

Вто Мар 14, 2006 3:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
а не може ли да се направи някъв таймер които примерно 15 мин след като е работел двигателя да прекъсне захранването на горивната помпа и хем ще му е гадно хем няма да ти пищи щото ще е далеч! ето и една идея-термосензор лепнат за двигателя и като загрее да речем над 40 градуса колата спира и тръгва чак след като изстине :lol: ебаси майтапа можеш и да му наръсиш цялата кола отвътре с брашно и после с няква пръскалка да го навлажниш и става тесто :lol: сус спринцовка да инжектиаш във седалките по една доза яичен жълтък,абе само да дойда в софия и ще те излекувам от тоя за един ден/нощ :D /малко офтопик/на мен съседите ми пускат вечер една система 2*200 и направо не може да се спи ама се сдобих с един клаксон от кран и сега само го пускам за 5 минути пред прозореца им и всичко млъква :lol: ако на киров му пречи вечер да спи да ми драсне едно лично :lol: горката количка ако знае кво и кроим сама ще си изхвърли алармата :lol:

Вто Мар 14, 2006 5:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
то -> ДедоБоре

Само от любопитство,какво стана с алармата ( колата ) ?

Съб Мар 18, 2006 2:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами тия дни не е пищяла, но не съм се оглеждал дали колата е наоколо
може и да е разбрал посланието - използването на перманентен маркер не е толкова агресивно.
но флакона с пяната е в бойна готовност до вратата

резулатата от анкетата е общо взето очакван, с изключение на двете препотъки да му купя по-хубава аларма.
повечето хора явно не удобряват такъв тип безхаберие.
аз също, затова пуснах темата.
но и неудобрявам и безхаберното писане на софтуер (в случая за аларми). почти елементарно е да се направи броене на събитията по зони и да се самоизключи зоната след няколко повтаряния.

обаче алармата струва 30лв. ако оня тиквеник, собственика, го санкционират 300 или 500лв няма и да си помисли за аларма за 30лв вече.

от друга страна, колко ли е взел "програмиста"? ако стъпим на тази база може да възобновим пак дискусията за професионализма, цените на труда и работата на "всяка цена". ако някакво изделие трябва да се изпипа, то не може да е евтино. и обратно - за да е евтино, явно не е изпипанно

Съб Мар 18, 2006 3:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
от друга страна, колко ли е взел "програмиста"? ако стъпим на тази база може да възобновим пак дискусията за професионализма, цените на труда и работата на "всяка цена". ако някакво изделие трябва да се изпипа, то не може да е евтино. и обратно - за да е евтино, явно не е изпипанно

ми кокло да е взел една купичка ориз то повече и не може да изяде

Съб Мар 18, 2006 6:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Колко ли е взел програмиста, наистина ? И аз си мисля за купичката с ориз, щото труда на програмиста в България не се заплаща адекватно. Виж на стругари, фрезисти, шлосери, че дори на хигиенистите е по-добре заплатен. Наскоро видях обява за хигиенист(ка) за гр.Пловдив, пълен работен ден, 1400лв.,обадих се, щото изведнъж станаха мераклия да мия кинефи, но ми казаха, че мястото е заето. Не се сетих да попитам програмист ли го е заел :D

Съб Мар 18, 2006 10:38 pm
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
¶ написа:
хигиенист(ка) за гр.Пловдив, пълен работен ден, 1400лв.,обадих се, щото изведнъж станаха мераклия да мия кинефи, но ми казаха, че мястото е заето. Не се сетих да попитам програмист ли го е заел :D

Недей рови в раната, моля те! Всичко което си написъл в поста си, уви, е вярно. И за стругарите и фрезистите - тоже. Се едно, че ми четеш мислите, направо ако бех некой да хукна да търся въже! ;) Ама пък от друга страна, кой ни е виновен в България? Оня ден гледам тука написали една обява с начално заплащане 1000 долара (при средна работна въобще - 800) за програмист на АВР и ПИК процесори. Забележи, само програмист! Изгризах три комплекта нокти да се ядосвам, че не съм тукашен, та да го гепна местото. А тукашните колеги такъв вой нададоха, направо я навряха на кучето отзад тая (обявата беше подписана с женско име). Така че, извода си е ясен. Тука преди две седмици, бях още в България, и ми се обаждат да направ... не! да "барнеме" едно контролерче, така простичко, да поддържа кан и фат-16, флаш усб драйв (и хост!), неква малка клавиатурка и дисплейче ("ама графично, че те клиентите на шаренийки се радват, шъ знайш!"), часовник в реално време и т. н. И сега ако си мислиш, че ще ти кажа какъв голям герой съм и как съм го пратил на майната си, не позна! Как ли не се гърчих поне една седмица да му се впиша в цената (щото той си я беше пресметнал човечеца), и накрая му изпращам оферта, (пращам и рева) дето и аз не знам как ще я изпълнявам, а човечеца ми казва :" ааа, аз фанах едно студентче, ве. то ше ми го барне ефтинко!". Ето това е! Сами сме си виновни!

Съб Мар 18, 2006 11:03 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2