Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Завод за електроника в гр.Раковски 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Що ядете Пирев, бре?!
Аз по принцип съм против Хамериката и съвсем не го оправдавам щото е там.
Обаче и аз от гооодини съм из чужденецията, работил съм в к'ви ли не "отрасли", дори и дърводобивния :) . И навсякъде съм бил добър работник. Не заради уменията, те се придобиват, а заради доброто желание. А в БГ все още важи комунистическата максима "не могат да ми платят по-малко отколкото мога да работя". Иначе от години хленченето е най-модерния занаят.

За работодателите: попадал съм на к'ви ли не идиоти но винаги съм проявявал желание да си върша добре работата. Ако не го оцени - напускам, дори и по времето когато бях незаконен. Тогава беше по-трудно да си намеря работа отколкото се намира днес в БГ но никога не съм губил от това. И обикновено при напускането се оказва, че работодателят не бил чак толкова идиот защото почва да се моли да остана. Би ли го направил за калпав и мързелив работник?

За липсата на добри работници: ето ме мен, примерно, не се хваля. Бих бърсал и задници стига работната обстановка да е нормална и парите да са адекватни. Адекватни: тук получавам под средната заплата, разходите за живот са огромни и въпреки това съм наел тристаен апартамент на тиха улица до центъра, не мисля за храната и сметките, позволяваме си дребни удоволствия, редовно си купувам по някоя "играчка" и парите ми стигат за издръжката на семейството. Ако жената работи - заделяме по нещо настрана. В БГ какво трябва да работя за да имам това: мутра, депутат, шеф на борда на директорите или млад 25 годишен специалист с висше образование и 10 години стаж по специалността?

Вто Юли 08, 2008 11:23 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Интересно, ABB, доколкото знам дъщерна компания на Мерцедес. Още по интересното е, че когато някоя компания започва да строи нова фабрика обикновено публикува информация насам натам, за да й се вдигат акциите, докато на сайта на АББ не се споменава и дума за завода в Ракуски. Те пък и едни заводи сега строят, две ламаринени колиби на кръст и вече завод се строяло. Бонго-бонго с теслата да извикат и той ще им скове колибите :D А като четох линка на Цецо за фабриката в Ракуски си умрях от смях, строяло се там заради католическата църква, че и павликяни се изкараха мизерниците.

Реших да поразгледам сайта на АББ и попаднах на свободни работни места по света на АББ Груп. България въобще не фигурира в списъка от страни, в които АББ Груп има мощности, виж Румъния, Турция, Унгария, Чехия, Русия присъстват, но наша милост ни няямаа. Излиза, че тоз "завод" ще е някаква обикновена конюшна.

Сря Юли 09, 2008 3:31 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3