Що ядете Пирев, бре?!
Аз по принцип съм против Хамериката и съвсем не го оправдавам щото е там.
Обаче и аз от гооодини съм из чужденецията, работил съм в к'ви ли не "отрасли", дори и дърводобивния

. И навсякъде съм бил добър работник. Не заради уменията, те се придобиват, а заради доброто желание. А в БГ все още важи комунистическата максима "не могат да ми платят по-малко отколкото мога да работя". Иначе от години хленченето е най-модерния занаят.
За работодателите: попадал съм на к'ви ли не идиоти но винаги съм проявявал желание да си върша добре работата. Ако не го оцени - напускам, дори и по времето когато бях незаконен. Тогава беше по-трудно да си намеря работа отколкото се намира днес в БГ но никога не съм губил от това. И обикновено при напускането се оказва, че работодателят не бил чак толкова идиот защото почва да се моли да остана. Би ли го направил за калпав и мързелив работник?
За липсата на добри работници: ето ме мен, примерно, не се хваля. Бих бърсал и задници стига работната обстановка да е нормална и парите да са адекватни. Адекватни: тук получавам под средната заплата, разходите за живот са огромни и въпреки това съм наел тристаен апартамент на тиха улица до центъра, не мисля за храната и сметките, позволяваме си дребни удоволствия, редовно си купувам по някоя "играчка" и парите ми стигат за издръжката на семейството. Ако жената работи - заделяме по нещо настрана. В БГ какво трябва да работя за да имам това: мутра, депутат, шеф на борда на директорите или млад 25 годишен специалист с висше образование и 10 години стаж по специалността?