|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
ON Semiconductor to Acquire SANYO Semiconductor....
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е нали за интел става дума как щели да излязат извън wintel PC пазара след
25 годишни безуспешни опити.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 27, 2010 6:04 am |
|
 |
|
velio
|
Е, аз съм попадал на забили такива.
Разни системни прозорци и сини екрани... Напоследък не ходя много по банкомати та нямам наблюдения.
Но вероятно не съм разбрал точно за какво е спора.... 
|
| Пет Авг 27, 2010 11:00 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ааа, човеко ама много си упорит. Нека да го кажем така и интел и уиндоус са И извън уинтел пазара и сега  .
|
| Пет Авг 27, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе винбоза все повече навлиза навсякъде, мобилни устройства, всякакви интерфейси, включително и контролери индустриални. Ако изключим сървърният пазар, защото там осен за малки сървърчета не знам да се позлват за нещо по сериозно от сериозните потребители, ги има почти навсякъде, военна техника, скоро даже гледах че клатят и някаква авионика.
Като цяло бозата се сбозва от приложения и добавки, все повече се убеждавам че самата ОС, като ядро, не е толкова зле, да не е като линукс, но за много случаи върши работа. Преди години в хазартният бранш като чуят за винбоз и никой не искаше да погледне продукта, в момента почти всички които преди години бяха на линукс, минаха на винбоз, почти не всички, но не малка част от тях. Ембедеда сам по себе си не е по различен от кой да е про, но дава възмжност за лесно конфигуриране, аз напоследък с разни трикове преконфигурирам стандартни про и хоум, няма да говорим че наушавам лиценза, но се държат много добре, като за бози.
А интел пък не са обвързани никак с бозите, все повече навлизат на пазара и на сереозни машини, в смисъл клъстери, тя на пазара на сървъри са почти монополисти вече. До скоро не можех да кажа че интел се стремят към нови продукти, Xscale сума и време нищон еправеха с него, е слагаха го в мобилни у-ва но ... толкоз, виж сега с атома серизно са се насоцили към съвсем нов пазарен сегмен, няма да с еучудя ако скоро започне да изметва специализирани чипове, като сигма примерно за сеттоп боксове и цифрови приемници. Интел отдавна са и в промишлента автоматика, и в авиацията и къде ли не, та не са ми любимците, дори обратното, но позлвам техни продукти и съммного доволен.
Освен това те правят нещо което друг не прави, произвеждат и по крайни продукти, на много добри цени, и с отлично качество, визиръм дънни платки, мрежови контролери и др. подобни. Едно врме АМД пуснаха тяхно дъно за атлон, с 760 чипсета, ами това дъно сигурно беше ако не най-прозводителното то най-стабилното и надеждно за АМД .. но това им беше.
|
| Пет Авг 27, 2010 3:20 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
При телефоните всъщност бозата понамалява като процент.
|
| Пет Авг 27, 2010 5:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нормално - появиха се чисто нови играчи като Епъл и Андроид  .
А някой следи ли какво наддаване пада и какви удари си разменят HP и Dell за някаква компания 3Par Inc. (правят сторидж масиви и последните 3 години е била все на загуба), дето я чувам за пръв път  ?
|
| Пет Авг 27, 2010 6:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ако го кажем, че и сега и въобще последните 20 години правят опити да излязат от тоя пазар с пренебрежимо
малък (може би и отрицателен) успех може и да се съглася.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 28, 2010 12:17 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Май не съм сигурен, че те разбрах какво искаш да кажеш  .
|
| Съб Авг 28, 2010 1:38 am |
|
|