Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
ON Semiconductor to Acquire SANYO Semiconductor.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Е нали за интел става дума как щели да излязат извън wintel PC пазара след
25 годишни безуспешни опити.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Авг 27, 2010 6:04 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Естествено, че говоря за ентъртейнмънта - не вярвам някой да е толкова луд, че да сложи в ECU-то уиндоус :D . И престани да слагаш и интел, където има уиндоус - уиндоуса върви и на много други процесори :) . А и до сега за разлика от баркод скенерите ти в Метро не съм попадал на неработещ банкомат - съвсем сериозно :D .

Е, аз съм попадал на забили такива. :)
Разни системни прозорци и сини екрани... Напоследък не ходя много по банкомати та нямам наблюдения.
Но вероятно не съм разбрал точно за какво е спора.... ;)

Пет Авг 27, 2010 11:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:

Ааа, човеко ама много си упорит. Нека да го кажем така и интел и уиндоус са И извън уинтел пазара и сега :) .

Пет Авг 27, 2010 2:44 pm
Профил

Мнение 
Абе винбоза все повече навлиза навсякъде, мобилни устройства, всякакви интерфейси, включително и контролери индустриални. Ако изключим сървърният пазар, защото там осен за малки сървърчета не знам да се позлват за нещо по сериозно от сериозните потребители, ги има почти навсякъде, военна техника, скоро даже гледах че клатят и някаква авионика.
Като цяло бозата се сбозва от приложения и добавки, все повече се убеждавам че самата ОС, като ядро, не е толкова зле, да не е като линукс, но за много случаи върши работа. Преди години в хазартният бранш като чуят за винбоз и никой не искаше да погледне продукта, в момента почти всички които преди години бяха на линукс, минаха на винбоз, почти не всички, но не малка част от тях. Ембедеда сам по себе си не е по различен от кой да е про, но дава възмжност за лесно конфигуриране, аз напоследък с разни трикове преконфигурирам стандартни про и хоум, няма да говорим че наушавам лиценза, но се държат много добре, като за бози.
А интел пък не са обвързани никак с бозите, все повече навлизат на пазара и на сереозни машини, в смисъл клъстери, тя на пазара на сървъри са почти монополисти вече. До скоро не можех да кажа че интел се стремят към нови продукти, Xscale сума и време нищон еправеха с него, е слагаха го в мобилни у-ва но ... толкоз, виж сега с атома серизно са се насоцили към съвсем нов пазарен сегмен, няма да с еучудя ако скоро започне да изметва специализирани чипове, като сигма примерно за сеттоп боксове и цифрови приемници. Интел отдавна са и в промишлента автоматика, и в авиацията и къде ли не, та не са ми любимците, дори обратното, но позлвам техни продукти и съммного доволен.
Освен това те правят нещо което друг не прави, произвеждат и по крайни продукти, на много добри цени, и с отлично качество, визиръм дънни платки, мрежови контролери и др. подобни. Едно врме АМД пуснаха тяхно дъно за атлон, с 760 чипсета, ами това дъно сигурно беше ако не най-прозводителното то най-стабилното и надеждно за АМД .. но това им беше.

Пет Авг 27, 2010 3:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При телефоните всъщност бозата понамалява като процент.

Пет Авг 27, 2010 5:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нормално - появиха се чисто нови играчи като Епъл и Андроид :) .

А някой следи ли какво наддаване пада и какви удари си разменят HP и Dell за някаква компания 3Par Inc. (правят сторидж масиви и последните 3 години е била все на загуба), дето я чувам за пръв път :) ?

Пет Авг 27, 2010 6:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
tgi написа:

Ааа, човеко ама много си упорит. Нека да го кажем така и интел и уиндоус са И извън уинтел пазара и сега :) .

Ако го кажем, че и сега и въобще последните 20 години правят опити да излязат от тоя пазар с пренебрежимо
малък (може би и отрицателен) успех може и да се съглася.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Авг 28, 2010 12:17 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Май не съм сигурен, че те разбрах какво искаш да кажеш :? .

Съб Авг 28, 2010 1:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3