Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
glonass - gps 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение glonass - gps
Здравейте, може ли някой да ми каже при ползване на навигация GLONASS от мобилен телефон дали това е платено или не. Защото ползването на A-GPS /тъй като се ползва и мобилната мрежа/ е платено и може да натовари доста сметката особено в чужбина. :?:

Вто Мар 31, 2015 10:19 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: glonass - gps
Има ГПС модули, които ползват офлаин A-GPS, обаче зависи софтуера ти за карти дали няма да преточи картите прези ГСМ мрежата. Например картите на гугъл за симбиан отказват да се пуснат без интернет.
Няма да е зле да кажеш какъв ти е телефона и коя програма за карти ползваш.

Вто Мар 31, 2015 11:35 pm
Профил

Ползването на сателитното позициониране е безплатно. Платено може да ти е програмното осигуряване в телефона, което те навигира или инет трафика, за зареждане на картите, който иска гугъл. Ние успяхме да минем 1500км из европа в офлайн режим, като ги зареждахме на бензиностанциите. После намерих достатъчно добра фрии програма и няма нужда от инет. Иначе познат ми беше казал, че дал 80лв за гсм инет трафик докато се прибере от сърбия.
A-GPS използва инет трафик за по-бързо зареждане корекциите и определяне на точното положение, та ако не искаш да използваш инет изключи А-то. Ще се позиционира точно след 2-3 минути, вместо секунди, но не иска трафик. По принцип гуглето са го свързали към инетя навигирането, че да те знаят всеки момент къде си.

Вто Мар 31, 2015 11:57 pm
Профил WWW
Аватар

bobihot написа:
По принцип гуглето са го свързали към инетя навигирането, че да те знаят всеки момент къде си.

Точно заради това е - добре че се появи ти да ни го кажеш, щото иначе ние си мислихме разни други неща :? .

Сря Апр 01, 2015 1:26 am
Профил
Аватар

Бъркат се доста понятия.

Глонас е без пари (условно казано), но е с лошо покритие. Реално повечето съвременни приемници могат да работят и по двата стандарта, след като Русия прие закон, че нищо не може да бъде продавано в Русия, ако не подържа Глонас. Съответно всички мобилни телефони и навигации вече го подържат. Но напрактика всички ползват ГПС заради по - доброто покритие. То всъщност не са само спътниците, а и наземните кули, ГПС имат много по-плътна мрежа.... както и да е.

A-GPS реално не би трябвало да ви набутва с голям трафик, защото се ползва само при първоначално позициониране, а обема на данните е съвсем малък. Ако често губи покритие, вероятно ще е по-голям трафика, но в Европа читав приемник се нуждае от А-GPS само за да запали.

Съвсем друг е въпроса, ако ползвате Гугъл навигация и сте отворили дейта канала. Тогава той ще си точи карти и/или сателитна картина и трафика ще е сериозен. Предполагам, че и Ифоня ситуацията ще е същата.

Сря Апр 01, 2015 8:48 am
Профил ICQ

:) Благодаря за отговорите, защото, признавам си не съм много наясно с навигациите. Всъщност искам да си взема телефон с читав GPS, който да мога да ползвам и в чужбина (мои познати ми казаха, че може да ми се натовари сметката, ако се плаща трафика). Всъщност се колебая между LG G3 S, 8 GB, 4G (дават, че поддържа GPS + A-GPS) и Samsung G530 Galaxy Grand Prime, 8GB, 4G (пише, че поддържа само GLONASS). Затова и търся съвет, кое би ми било по-полезно.

Сря Апр 01, 2015 12:05 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ceko33 написа:
Здравейте, може ли някой да ми каже при ползване на навигация GLONASS от мобилен телефон дали това е платено или не. Защото ползването на A-GPS /тъй като се ползва и мобилната мрежа/ е платено и може да натовари доста сметката особено в чужбина. :?:

polzwaj towa
http://osmand.net/
оффлайн е, много карти има и почти ъп-то-дате.

Сря Апр 01, 2015 12:08 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Бих ти препоръчал Sygic, ако пък не ти се плаща или занимава с хакове - HERE на Nokia мисля че е най-добрата безплатна опция.

Сря Апр 01, 2015 12:52 pm
Профил
Аватар

Като гледам си се насочил към Андроид телефон - там класиката е IGO. Няма трафик, всички карти са в телефона. Аз това ползвам.

Сря Апр 01, 2015 5:13 pm
Профил ICQ

Някоя може ли да работи с Гармин карти?

Чет Апр 02, 2015 3:55 am
Профил WWW

Няма проблем с андроид и Garmin. В смисъл тръгва си гармина но не харесва последните версии на Андроид-а и интелски процесори. Така че си е до проба на устройството :)

Чет Апр 02, 2015 8:29 am
Профил

За bgmountains картата която е в гармин формат използвам OruxMaps за Андроид която е безплатна... мо май това не е пълноценна навигация... но за планината си е перфектна.

Чет Апр 02, 2015 9:44 am
Профил
Аватар

планината е друга бира.
не е добра идея да разчиташ на смартфона - и като телефон, и като навигация.

от десетина години имам един планинарски гармин. проблема му е, че чете само карти до 2GB, и топографската карта се нуждае от малко подстрижка. но ако се махне информацията къде има ягодки, къпини и редки цветя - влиза. модела е много древен, с резистивен тъч и врътка. не говори, а бипка в жична слушалка, ако вървиш по трак. с 2 АА батерии изкарва 3 дена, винаги в раницата има още 2 комплекта. веднъж даже плува в рекичка, та го гоних из камънаците. гледах новите модели и реших, че няма да го сменям.

Чет Апр 02, 2015 10:00 am
Профил

Ако се обсъжда навигация за пътищата - и аз смятам че OsmAnd е най-добрата.

Чет Апр 02, 2015 10:58 am
Профил
Аватар

Абе когато говорим за планини и пушинаци, най - добрата комбинация е Garmin + Гугле. Сателитния обзор дава страхотна ориентация за ситуацията наоколо. Кешираш си предварително мястото където ще се вреш и те така...

Чет Апр 02, 2015 11:40 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща