Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Анкета 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Анкета
След като загубих почти цял ден да напиша и подкарам на една 12ка една не особенно сложна програма реших да
пусна една анкета към сродните души които също се борят с процесорите на Moкрочип :)

1. Колко често се депресирате на работното място?
възможни отговори:
___1.1 Един път на седмица.
___1.2 Един път на ден.
___1.3 Всеки ден нееднократно.
2. Случва ли ви се да се чуствате ТЪП и колко често?
възможни отговори:
___2.1 Един път на седмица.
___2.2 Един път на ден.
___2.3 През целия работен ден
3. Мислите ли често за самоубииство и колко често?
възможни отговори:
___3.1 Един път в месеца.
___3.2 Един път в седмицата / обикновенно към края и,ох добре че идват почивните дни /
___3.3 Почти всеки ден
4. Чували ли сте че има и други процесори.
възможни отговори:
___4.1 Да но надали ще са толкова добри като пиковете.
___4.2 Да но може би това са легенди
___4.3 Не,такова животно нема
5. Мислите ли че света е съставен от банки. _bank0,_bank1......
възможни отговори:
___5.1 Понякога виждам подобно разделение на нещата.
___5.2 Често ми прави впечатление че света е така устроен.
___5.3 Разбира се точно така е устроен света.
6. Какви асоциации извиква думата Microchip у вас.
възможни отговори:
___6.1 Понякога когато съм депресиран като чуя тази дума ми дава нови сили да се боря с поредния проблем.
___6.2 Има нещо магическо в тази дума,дава ми сила да мога цяла нощ да стоя за да мога да накарам светодиода да мига. И ТО С ПРОГРАМА
___6.3 Това е музика за моите уши.

Съб Яну 28, 2006 10:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като допълнение мога да ви кажа че ако не видите нещо смущаващо в отговорите дето ще дадете не е проблема в вас. Явно че сте жертва на манипулация. Време е за събуждане :)

Съб Яну 28, 2006 10:50 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Никола май не се майтапиш , та ше гледам да ти отговоря честно, когато работия:

1.3 - не еднократно на ден , прост като закучи на някоя глупост направо ми иде ...

2. - определено тъп не, но някога ми е кофти леко , че не знам някои неща , а не ги знам просто защото чуждите езици не са ми на ниво, иначе няма нищо съвършенно трудно :|

3. - прекалено личен въпрос :oops: :lol: 8O

4.3

5.3 :weedman: :weedman: :weedman:

6.2 :partyman: :finga:

Нед Яну 29, 2006 1:08 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Как ще не се маитапя,това си е жив базик с нещасните хорица дето все още имат нерви да се борят с миkрочип.
Това което днес правих за цял ден нормално се прави с AVR за час 2 или с MSP за наи много 3. Но предполагам които повече се е занимавал с MSP и тои ще го направи колкото аз с AVR.
Тия помияри нищо не е както трябва,за всяко нещо трябва да се бориш с процесора и компилатора. Щото и свястен компилатор няма като за тях. Не знам новия Hi-tech как е ама при мен преди го сложих да го вида какво е и после го махнах щото не се занимавам с пикове ама сега ми потрябва процесор в малък корпус и рекох да се прежаля и се оказа че 2ри път не може да се инсталира Hi-tech заради защитата му
Е разбира се закономерно вече псувам много.

Нед Яну 29, 2006 1:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Точно така !!! ... Да живее АТМЕЛ :partyman:

Нед Яну 29, 2006 1:46 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Но предполагам които повече се е занимавал с MSP и тои ще го направи колкото аз с AVR.

Ако се замени MSP с PIC, пак ще е верно. А защо не с някое HD, СОР или MC...
Аз съм фен на всеки производител, с чийто продукт мога да изкарам някой лев. И според мен, всички си имат предимства и недостатъци в определени условия.

Нед Яну 29, 2006 1:55 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
PIC няма други предимства освен добрия доставчик /Комет/. И аз точно по това пак се полъгах.
А аз имам доста опит с пиковете,с тях съм започнал и допреди година работех само с пик, така че не е въпрос от липса на опит просто всичко е недомислица при тях. Бъговете са капака на всичко. В случая бъговете не ми бяха проблем и пак 10 часа туткане за нещо дето трябва да се прави за 2.
Така че вгледаи се в анкетата :)

Нед Яну 29, 2006 2:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
хм, аз вече не се занимавам с микроконтролери, но когато се занимавах не съм имал особен проблем с микрочипските. най-много съм се изнервал когато подкарвах някакъв дисплей на филипс - ей, що псувни отнесе, не е истина. мисля че ми отидоха два дена, преди да разбера какво точно не е наред. това всъщност е най-дългата съпротива на документиран компонент, която съм срещал в живота си.

Нед Яну 29, 2006 11:32 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Хей, явно ме е подминала тази епопея.

Както вече казах на някои, според мен всяко нещо дето в него не присъства stack pointer във вид на регистър дето може да се чете и пише, е просто state машинка, която може да се конфигурура, и не може да има претенциите да е контролер (процесор).

Туй важи напълно и за малките tiny-та ot AVR-ската серия - не съм си и помислил да ги пипна.

Та навремето това е което ме накара да задраскам PIC от списъка на възможностите. Може би и понеже не ми се е налагало тогава да гоня цена и 8 краков корпус :)

Не познавам серията в цялото и многообразие, ама - като ви слушам ;)

Нед Яну 29, 2006 11:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
нещо си се заблудил...
tiny-серията са AVR с намалена периферия. като CPU не се различават от другите (attiny26, стр.7):
Цитат:
During interrupts and subroutine calls, the return address program counter (PC) is
stored on the Stack. The Stack is effectively allocated in the general data SRAM, and
consequently the stack size is only limited by the total SRAM size and the usage of the
SRAM. All user programs must initialize the SP in the reset routine (before subroutines
or interrupts are executed). The 8-bit Stack Pointer SP is read/write accessible in the I/O
space. For programs written in C, the stack size must be declared in the linker file. Refer
to the C user guide for more information.

The 128 bytes data SRAM can be easily accessed through the five different addressing
modes supported in the AVR architecture.

The memory spaces in the AVR architecture are all linear and regular memory maps.

е, можеше да направят прекъсване при преминаване на стековия указател през нула, ама не е болка за умиране.
това изчерпва и кошмара на никола относно банките

Нед Яну 29, 2006 12:00 pm
Профил

Мнение 
Тъй, ДедоБоре - прав си - говоря за по-старите дето имат тъй наречения "хардуерен стек" с фиксиран размер. Като tiny11.

Нед Яну 29, 2006 12:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз навремето също смятах идеята за хардуерен стек за добра. обаче за добър компилатор ти трябва стек за локални променливи, а тоя стек трябва да е задължително в оперативната памет.
все пак микроконтролерите са по идея за малки нещица, така че хардуерния стек за момента си е струвал.

Нед Яну 29, 2006 12:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да се включа в анкетата. Въпреки, че в момента не работя в тези творения на човешкия Гений, мога да си спомня как съм се чувствал в "онези тъмни години" ( преди 2 )
1. 2
2. 1
3. 0 ( и трите отговора са неточни ) Такова животно нема.
4. 0 Чувал съм, но който дава парите, той поръчва музиката.
5. 3 Да, светът е разделен на банки, но там разделението е много по-правилно структурирано.
6. 0 Прах за пране за промиване на мозъците на менажери с перфектен английски, които не знаят откъде минава токът.

Нед Яну 29, 2006 2:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е за тебе знаем че не работиш с пикове. Предполагам че само по изключение,при неподходящо стечение на обстоятелствата :)

Нед Яну 29, 2006 4:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Излагате се. Сериозно. Да не би използването на Микрочип да е задължително. Като не ви харесват, що ги ползвате?

Нед Яну 29, 2006 5:56 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща