| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Анкета
След като загубих почти цял ден да напиша и подкарам на една 12ка една не особенно сложна програма реших да
пусна една анкета към сродните души които също се борят с процесорите на Moкрочип
1. Колко често се депресирате на работното място?
възможни отговори:
___1.1 Един път на седмица.
___1.2 Един път на ден.
___1.3 Всеки ден нееднократно.
2. Случва ли ви се да се чуствате ТЪП и колко често?
възможни отговори:
___2.1 Един път на седмица.
___2.2 Един път на ден.
___2.3 През целия работен ден
3. Мислите ли често за самоубииство и колко често?
възможни отговори:
___3.1 Един път в месеца.
___3.2 Един път в седмицата / обикновенно към края и,ох добре че идват почивните дни /
___3.3 Почти всеки ден
4. Чували ли сте че има и други процесори.
възможни отговори:
___4.1 Да но надали ще са толкова добри като пиковете.
___4.2 Да но може би това са легенди
___4.3 Не,такова животно нема
5. Мислите ли че света е съставен от банки. _bank0,_bank1......
възможни отговори:
___5.1 Понякога виждам подобно разделение на нещата.
___5.2 Често ми прави впечатление че света е така устроен.
___5.3 Разбира се точно така е устроен света.
6. Какви асоциации извиква думата Microchip у вас.
възможни отговори:
___6.1 Понякога когато съм депресиран като чуя тази дума ми дава нови сили да се боря с поредния проблем.
___6.2 Има нещо магическо в тази дума,дава ми сила да мога цяла нощ да стоя за да мога да накарам светодиода да мига. И ТО С ПРОГРАМА
___6.3 Това е музика за моите уши.
|
| Съб Яну 28, 2006 10:44 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Като допълнение мога да ви кажа че ако не видите нещо смущаващо в отговорите дето ще дадете не е проблема в вас. Явно че сте жертва на манипулация. Време е за събуждане 
|
| Съб Яну 28, 2006 10:50 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Никола май не се майтапиш , та ше гледам да ти отговоря честно, когато работия:
1.3 - не еднократно на ден , прост като закучи на някоя глупост направо ми иде ...
2. - определено тъп не, но някога ми е кофти леко , че не знам някои неща , а не ги знам просто защото чуждите езици не са ми на ниво, иначе няма нищо съвършенно трудно
3. - прекалено личен въпрос
4.3
5.3
6.2 
|
| Нед Яну 29, 2006 1:08 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Как ще не се маитапя,това си е жив базик с нещасните хорица дето все още имат нерви да се борят с миkрочип.
Това което днес правих за цял ден нормално се прави с AVR за час 2 или с MSP за наи много 3. Но предполагам които повече се е занимавал с MSP и тои ще го направи колкото аз с AVR.
Тия помияри нищо не е както трябва,за всяко нещо трябва да се бориш с процесора и компилатора. Щото и свястен компилатор няма като за тях. Не знам новия Hi-tech как е ама при мен преди го сложих да го вида какво е и после го махнах щото не се занимавам с пикове ама сега ми потрябва процесор в малък корпус и рекох да се прежаля и се оказа че 2ри път не може да се инсталира Hi-tech заради защитата му
Е разбира се закономерно вече псувам много.
|
| Нед Яну 29, 2006 1:28 am |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Точно така !!! ... Да живее АТМЕЛ 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Нед Яну 29, 2006 1:46 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Ако се замени MSP с PIC, пак ще е верно. А защо не с някое HD, СОР или MC...
Аз съм фен на всеки производител, с чийто продукт мога да изкарам някой лев. И според мен, всички си имат предимства и недостатъци в определени условия.
|
| Нед Яну 29, 2006 1:55 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
PIC няма други предимства освен добрия доставчик /Комет/. И аз точно по това пак се полъгах.
А аз имам доста опит с пиковете,с тях съм започнал и допреди година работех само с пик, така че не е въпрос от липса на опит просто всичко е недомислица при тях. Бъговете са капака на всичко. В случая бъговете не ми бяха проблем и пак 10 часа туткане за нещо дето трябва да се прави за 2.
Така че вгледаи се в анкетата 
|
| Нед Яну 29, 2006 2:14 am |
|
 |
|
zaphod
|
хм, аз вече не се занимавам с микроконтролери, но когато се занимавах не съм имал особен проблем с микрочипските. най-много съм се изнервал когато подкарвах някакъв дисплей на филипс - ей, що псувни отнесе, не е истина. мисля че ми отидоха два дена, преди да разбера какво точно не е наред. това всъщност е най-дългата съпротива на документиран компонент, която съм срещал в живота си.
|
| Нед Яну 29, 2006 11:32 am |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Хей, явно ме е подминала тази епопея.
Както вече казах на някои, според мен всяко нещо дето в него не присъства stack pointer във вид на регистър дето може да се чете и пише, е просто state машинка, която може да се конфигурура, и не може да има претенциите да е контролер (процесор).
Туй важи напълно и за малките tiny-та ot AVR-ската серия - не съм си и помислил да ги пипна.
Та навремето това е което ме накара да задраскам PIC от списъка на възможностите. Може би и понеже не ми се е налагало тогава да гоня цена и 8 краков корпус
Не познавам серията в цялото и многообразие, ама - като ви слушам 
|
| Нед Яну 29, 2006 11:36 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
нещо си се заблудил...
tiny-серията са AVR с намалена периферия. като CPU не се различават от другите (attiny26, стр.7):
е, можеше да направят прекъсване при преминаване на стековия указател през нула, ама не е болка за умиране.
това изчерпва и кошмара на никола относно банките
|
| Нед Яну 29, 2006 12:00 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Тъй, ДедоБоре - прав си - говоря за по-старите дето имат тъй наречения "хардуерен стек" с фиксиран размер. Като tiny11.
|
| Нед Яну 29, 2006 12:33 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аз навремето също смятах идеята за хардуерен стек за добра. обаче за добър компилатор ти трябва стек за локални променливи, а тоя стек трябва да е задължително в оперативната памет.
все пак микроконтролерите са по идея за малки нещица, така че хардуерния стек за момента си е струвал.
|
| Нед Яну 29, 2006 12:55 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Да се включа в анкетата. Въпреки, че в момента не работя в тези творения на човешкия Гений, мога да си спомня как съм се чувствал в "онези тъмни години" ( преди 2 )
1. 2
2. 1
3. 0 ( и трите отговора са неточни ) Такова животно нема.
4. 0 Чувал съм, но който дава парите, той поръчва музиката.
5. 3 Да, светът е разделен на банки, но там разделението е много по-правилно структурирано.
6. 0 Прах за пране за промиване на мозъците на менажери с перфектен английски, които не знаят откъде минава токът.
|
| Нед Яну 29, 2006 2:54 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Е за тебе знаем че не работиш с пикове. Предполагам че само по изключение,при неподходящо стечение на обстоятелствата 
|
| Нед Яну 29, 2006 4:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Излагате се. Сериозно. Да не би използването на Микрочип да е задължително. Като не ви харесват, що ги ползвате?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Яну 29, 2006 5:56 pm |
|
|