Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Сложен въпрос за мен :-) 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Сложен въпрос за мен :-)
имам малък едноцелиндров двигател с 5к.с. които искам да преработя като нестандартно средство за движение като същевременно не променям много конструкцията за да може да изпълнява досегашното си цели
целта е да си направя ховеркрафт за целта съм намислил да ползвам този двигател за въздушната възглавница за 1 човек все ще стигнат 5к.с.освен ако някои не ме убеди в обратното
но това съответно е свързано с перки коита сам не мога да изработя разбира се
та въпроса е някои може ли да каже как да пригодя готови перки например от камион или трактор за тази цел и да успея да го натоваря понеже двигателя отговаря на 3.68kW аз искам да го натоваря до 3.3kW или малко по малко да речем 3kW
и как да стане това може да използвам и ве или три перки не вярвам да е проблем важното е да работи и да е стабилно
движението ще е от втори двигател или в най лошия случай с привод от този но това ми се вижда много сложно
управлението сам ще си го направя то по не ме притеснява някак си или поне засега ама цялата работа е пълна с неизвестни затова сега приемам всякакви съвети
твърде вероятно движението да става с втори двигател от същия тип
п.п. двигателите са от мотофреза тип бригс и стратон 5к.с. с ремъчна шайба на вала за предаване на тягата

Съб Юни 18, 2005 12:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Мисля, че въпросът ти не е за този сайт. Вероятно няма да получиш отговор. Питай на друго място.

Съб Юни 18, 2005 12:39 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Верно, въпросът няма много общо с "Електроника, Електротехника и Механика". Съвета ми е, да си намериш литература по въпроса с възглавницата ( на пръв поглед налягането отдалу трябва да е равно на
G/A, където А е площта на апарата). dM/dt(въздух) би трябвало да зависи от
площта на просвета м/у възглавницата и земята ( = обиколката на апарата * разстоянието м/у земата и "ризата" ) , от там и мощността на двигателя (мисля Бернули ще ти свърши работа в случая) . Обаче, за да "сметнеш" пропелерите по-добре си намери някаква CDF (Computational Fluid Dynamics) система, щото става сложна там, особено по краищата на перките, дали са в "тръба" или не, etc. Все пак, погледни и този линк:
http://www.olshove.com/HoverHome/hovcalc.html

Съб Юни 18, 2005 4:29 pm
Профил

Мнение 
вярно е че темата не е много за този "електронен" саит но все пак знам че хората тук са компетентни и най малкото ще дадат светен съвет накъде да се ориентирам
както вече има едно място за разглеждане аз не успях да го намеря сам попадах на какви ли не глупости :-) а и все пак в темата е включена и механика :-) благодаря

Вто Юни 21, 2005 1:43 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]