Ааа, това което изкопах е по-специално - цели се максимална близост до триода и по волтамперна характеристика и на слух и без излишни чаркове. Руснаците са царе в тази област да правят от нищо нещо, имат и знанията по аналогова. Това че схемите им искат настройка е нормално защото разчиташ на параметрите на прост аналогов елемент а той се произвежда с толеранс. Иначе и с PIC може да стане ама никой сериозен музикант няма да го купи. Настройката не ми е проблем а това че имам 10-15 КПС-та ме докарва до небесата щото мога да почна веднага - тук струнни манияци много, не само китаристи.
Сега ме чака едно четене пък имам достатъчно друга работа. Само основната тема в един от форумите е 70 страници пък колко други има... Но рано или късно ще намеря оптималното решение.
А това с USB-тата не върши по-добра работа от звуковата карта щото ха на бас че се захранва с 5 волта а аналоговото му е черна кутия. Една китара изкарва над 1В пик а моят човек иска да комбинира два адаптера... Той иначе слуша метъл ама не го свири.
Нали споменах как бесят по стълбовете само заради думичката "силиций"