| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Monster LED
Току що изпробвах една чудесийка. Става въпрос за лумилед на фирмата Луксеон свети в красив син цвят с приличните 100кандела, което за този цвят всъщност си е повече от неприлично  Тези не си правят майтап като претендират, че ще изместват стандартните "горещи" източници на светлина. Не става въпрос само за тунинг и за дискотечни-осветления с подходяща оптика и получаващ "светлинка" при цена < 0.5А
|
| Нед Апр 24, 2005 1:17 am |
|
 |
|
charge
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 1:17 pm Мнения: 17 Местоположение: Sofia
|
А от къде и за колко си купи диодчето и какъв е модела му ?
_________________hehehe ... House , Trance ... и да не забравяме за електрониката 
|
| Нед Апр 24, 2005 2:50 am |
|
 |
|
HCL
|
Моделът е Luxeon star, от www.reichelt.de, а цената е 25лв. Няма ми нищо, добре съм  подарък е за един приятел, който си заминава от германия и смята да си подобрява външния вид на колата. Междо другото ще му взема някои снимки на машината да ги постна, че е интерсна "количка"
|
| Нед Апр 24, 2005 10:27 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами светодиодни тела навлизат масово, лунички, лампи за стопове и мигачи, габарити също. Общо взето се предлагат алтернативина доста от конвенционалните осветителни тела. За интериорно осветление особенно са супер, мнго са икономични, примерно луничка, с размера на 40 ватовата халогенка консумира 5 Вт и дава почти същата светлина, при това не грее. Последно време ми носят разни такива мостри, имисля че имат голямо бъдеще.
|
| Нед Апр 24, 2005 11:29 am |
|
 |
|
HCL
|
Относно бъдещето, съвсем забравих. Имаше в университета семинар организиран от Осрам, друго голямо име в осветителната техника. Презентираха проект, който вече е на пазара, става въпрос за някакъв нов модел Ауди, на кето фаровете му са изцяло от такива "ледчета". То аудито си имаше и вграден в предното стъкло екран, който показва сума датчици, че и 2 камери А друго приложение, което също има голямо бъдеще са сфетофарите. Основното предимство е яркоста. На живо още не съм виждал, американците са почнали да ги въвеждат, но от филмчето съвсем ясно се виждаше огромна разлика. А това си е сериозно предимство в слънчеви дени 
|
| Нед Апр 24, 2005 12:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е за сфетофари отдавна с еползват, и не само за сфетофари ами и за различни сигнални инсталации. За фарове още не съм виждал, виждал съм за габарити и стопове.
|
| Нед Апр 24, 2005 12:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Сетодиоди на Луксеон има и по БГ магазините.
МТ 1 - http://www.mt1components.com
Coldlight - http://www.ecomponents.visa.bg
|
| Пон Апр 25, 2005 3:37 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
а колко вземат от www.reichelt.de за пощ. разходите? например ако си поръчам 100 обикновени светодиода колко ще ми вземат за транспорта?
|
| Пон Апр 25, 2005 8:14 pm |
|
 |
|
HCL
|
електрончика, на страницата им пише, че минималната поръчка извън гемарния трябва да е > 150е. За пощенски разходи допълнително трябва да се свържеш с тях на този маил: export@reichelt.deНо за няколко ледчета не си струва. А и не е от най/евтините магазини че да оправдае "групува поръчка" си мисля. Ако ти трябва нещо специално, което не се намира в бг, мога и да ти го пратя по пощата, но става въпрос за 1-2 бройки. По-големи количества ще създадат проблеми с митничарите, а от опит знам че пратките се проверяват редовно 
|
| Пон Апр 25, 2005 8:42 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
аз много не му разбирам на немския. просто ми е интересно. ако ми затрябва нещо, което го имат ще ти се обадя. само не разбирам какъв е проблема в количеството 
|
| Пон Апр 25, 2005 8:52 pm |
|
 |
|
Гост
|
 Hcls
Imam poznati na koito kato im pra6tat ne6to w originalna opakowka po po6tata w powe4e ot dwe broiki, powrejdat opakowkata, kato znak za mitni4arite, 4e celta e li4na upotreba a ne prodajba. Ne znam do kolko podobno dejstwie e oprawdano, no i ne poznawam zakonite taka 4e predpo4itam da ne riskuwam 
|
| Пон Апр 25, 2005 10:00 pm |
|
 |
|
charge
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 1:17 pm Мнения: 17 Местоположение: Sofia
|
Ако не си забелазал и в София има на много места светодиодни светофари ..... Можеш почти да ослепееш от тях  ) 
_________________hehehe ... House , Trance ... и да не забравяме за електрониката 
|
| Сря Апр 27, 2005 8:10 pm |
|
|