Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Monster LED 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Monster LED
Току що изпробвах една чудесийка. Става въпрос за лумилед на фирмата Луксеон свети в красив син цвят с приличните 100кандела, което за този цвят всъщност си е повече от неприлично 8O Тези не си правят майтап като претендират, че ще изместват стандартните "горещи" източници на светлина. Не става въпрос само за тунинг и за дискотечни-осветления с подходяща оптика и получаващ "светлинка" при цена < 0.5А

Нед Апр 24, 2005 1:17 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
А от къде и за колко си купи диодчето и какъв е модела му ?

Нед Апр 24, 2005 2:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Моделът е Luxeon star, от www.reichelt.de, а цената е 25лв. Няма ми нищо, добре съм :D подарък е за един приятел, който си заминава от германия и смята да си подобрява външния вид на колата. Междо другото ще му взема някои снимки на машината да ги постна, че е интерсна "количка"

Нед Апр 24, 2005 10:27 am
Профил WWW

Мнение 
Ами светодиодни тела навлизат масово, лунички, лампи за стопове и мигачи, габарити също. Общо взето се предлагат алтернативина доста от конвенционалните осветителни тела. За интериорно осветление особенно са супер, мнго са икономични, примерно луничка, с размера на 40 ватовата халогенка консумира 5 Вт и дава почти същата светлина, при това не грее. Последно време ми носят разни такива мостри, имисля че имат голямо бъдеще.

Нед Апр 24, 2005 11:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
Относно бъдещето, съвсем забравих. Имаше в университета семинар организиран от Осрам, друго голямо име в осветителната техника. Презентираха проект, който вече е на пазара, става въпрос за някакъв нов модел Ауди, на кето фаровете му са изцяло от такива "ледчета". То аудито си имаше и вграден в предното стъкло екран, който показва сума датчици, че и 2 камери 8O
А друго приложение, което също има голямо бъдеще са сфетофарите. Основното предимство е яркоста. На живо още не съм виждал, американците са почнали да ги въвеждат, но от филмчето съвсем ясно се виждаше огромна разлика. А това си е сериозно предимство в слънчеви дени :D

Нед Апр 24, 2005 12:08 pm
Профил WWW

Мнение 
Е за сфетофари отдавна с еползват, и не само за сфетофари ами и за различни сигнални инсталации. За фарове още не съм виждал, виждал съм за габарити и стопове.

Нед Апр 24, 2005 12:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сетодиоди на Луксеон има и по БГ магазините.
МТ 1 - http://www.mt1components.com
Coldlight - http://www.ecomponents.visa.bg

Пон Апр 25, 2005 3:37 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
а колко вземат от www.reichelt.de за пощ. разходите? например ако си поръчам 100 обикновени светодиода колко ще ми вземат за транспорта?

Пон Апр 25, 2005 8:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
електрончика, на страницата им пише, че минималната поръчка извън гемарния трябва да е > 150е.
За пощенски разходи допълнително трябва да се свържеш с тях на този маил: export@reichelt.de
Но за няколко ледчета не си струва. А и не е от най/евтините магазини че да оправдае "групува поръчка" си мисля.
Ако ти трябва нещо специално, което не се намира в бг, мога и да ти го пратя по пощата, но става въпрос за 1-2 бройки. По-големи количества ще създадат проблеми с митничарите, а от опит знам че пратките се проверяват редовно
:?

Пон Апр 25, 2005 8:42 pm
Профил WWW

Мнение 
аз много не му разбирам на немския. просто ми е интересно. ако ми затрябва нещо, което го имат ще ти се обадя. само не разбирам какъв е проблема в количеството :roll:

Пон Апр 25, 2005 8:52 pm
Профил
Мнение Hcls
Imam poznati na koito kato im pra6tat ne6to w originalna opakowka po po6tata w powe4e ot dwe broiki, powrejdat opakowkata, kato znak za mitni4arite, 4e celta e li4na upotreba a ne prodajba. Ne znam do kolko podobno dejstwie e oprawdano, no i ne poznawam zakonite taka 4e predpo4itam da ne riskuwam :wink:

Пон Апр 25, 2005 10:00 pm
Аватар

Мнение 
HCL написа:
..... което също има голямо бъдеще са сфетофарите. Основното предимство е яркоста. На живо още не съм виждал :D

Ако не си забелазал и в София има на много места светодиодни светофари ..... Можеш почти да ослепееш от тях :)) 8O :D

Сря Апр 27, 2005 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]