Отговори на тема  [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
С или Basic, каква е разликата? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
Тука с колеги и приятели си имаме един израз: индийско програмиране. Той се появи, когато някой каза, че на индийците-програмисти в някаква хамериканска фирма им плащали за ред написан код. И за да има повечко редове и повечко парички, те пишат ли пишат...

Не вярвам да е заради заплащането на ред... те толкова си могат. И в предишната работа имахме индийци и не им плащаха на ред и пак беше боза сътвореното от тях. И не само, че е много, но и пълни безсмислици - толкова си могат...

Tisho написа:
Хм.. Не може ли да направят компилатор от блок-схеми ? Така поне всичко ще е ясно и кристално. А защо не и микроконтролер който се програмира като му редиш блокчета като лего? Idea Rolling Eyes

http://microcontrollershop.com/product_ ... ts_id=1914
http://www.sourceboost.com/Products/Flo ... rview.html

...ина4е темата е много и забавна...

Нед Дек 14, 2008 3:11 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Виж какъв си садист. Що да го кормя. Това много кръв,много омазване. После някой трябва да се мъчи да го погребва :):):). Това е просто един смотаняк :). По добре е да се остави жив да се мъчи.

Но малко градивен пердах не е навредил на никой смотаняк. Проблема на това момче е че не са го били като малък. Сега целия форум да направим график да го бием редовно надали ще промени положението :):)

Пък днес си открих и гадния бъг който гонех 2 дни че съм склонен и да му простя даже :). Но това е лошо за него :):)

Приказката за добрия и лошия бирник

Живял някога един селянин и си имал два вола. И всяка година трябвало да плаща данък на царя.Една година обаче не можал да събере пари за данъка.
Оттук приказката може да се развие по два начина. Да дойде Добрия Бирник или Лошия Бирник.
Вариант 1:
Идва Добрия Бирник и като разбира че селянина няма парите му се усмихва и казва
-Не се кахъри селянино. Тази година не беше добра но в следващата ще изкараш повече пари и ще ми платиш и за тази година. И си тръгнал. Следващата година селянина хич не се кахърил и накрая се оказало че не е събрал пари ни за една година данъци. Дошъл пак Добрия Бирник в края на годината и като разбрал че селянина пак няма пари се усмихнал и му казал. Тази година не мога да ти простя данъците. Царя ми каза да събирам всичко от длъжниците. Ще ти взема двата вола. Но ти не се кахъри все ще свържеш двата края. Взел воловете и си тръгнал. Но селянина нямало с какво да оре вече нивата и следващата зима умрял от глад.
Вариант 2;
Идва Лошия Бирник и още от вратата реве.
-Ей селяндур давай веднага патите за данък,мисли му ако не си ги приготвил.
-Ами годината беше лоша. Не можаш да себера. Но следващата година ще работя здраво и ще платя за тази.
-Мръсен селяк мързелив. Като нямаш пари ще ти взема единия вол вместо пари.
Взел вола и си заминал.
Уплашил се селянина. Следващата година работил здраво. Накрая като продал стоката му освен за данък му останали пари за един вол и една кравичка. Пак имал два вола а имал и кравя да пие мляко.

Каква е конкретната поука за случая. Не пускайте аванта на глупака. Щото се олива. Режете го на място и веднага.

И не се плашете от конкуренцията. Помагайте на начинаещите да влязат в пътя. Това че не виждате връзката на не означава че всички заедно не се развиваме. Всеки си копа сам на своята си градинка но изпуска от очи общата картина че всички заедно копаят по една много голяма градина :):):):)

Нед Дек 14, 2008 3:16 pm
Профил

Мнение 
Мдаааа глей как го измисли Никола, вярно си е, въпреки че за конкретния случай може да не е много в сила, той човека си работи и много не му дреме кво му говорим, а и щом сам не е стигнал до С-то явно не му се е наложило, то неволята учи нали знайте.

Нед Дек 14, 2008 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:twisted:
Едни ме разбраха, други не... А аз разбрах:

- Щото ни мързи да мислим ще опрем и до гласов компилатор: "измери температурата", "ако е голяма изключи" и. т.н. И после заради кадърно написан код гледаш из форумите: "Странно поведение на пин ннамкойси". Също като синия екран на бозата: "Ако виждате това съобщение за първи път оправете си BIOSa" :D

- Гърменето с топ по муха е оправдано щото топове мнооого и всяка година излизат по-мощни. И е по-ефектно от палката... Докато се стигне до дереджето на М$ да кара света да си купува нови компове по време на екологична и финансова криза. На всичко отгоре положението с бозата е необратимо: Windows7 го пуснали за проба на експертите и те се смеят "Vista SP2!".

Да се чудиш защо в професионалната техника за в тежки условия почти не ползват повърхностен монтаж и гледат крачетата да са по-малко...
Или защо комп с Celeron633MHz стартира бъзикнат от мераклии WinXP два пъти по-бързо от "нормален" комп с "нормална" боза... И изобщо не е за боклука!

Нед Дек 14, 2008 11:32 pm
Профил

Мнение За професионалистите и любителите
И аз като Никола да се похваля, че днес най-после завърших една работа , която ме мъчи цяла година, та съм на кеф и затова за първи път ще режа глави и то с кеф. :D
Никола, дали ще се намери във форума поне един професионален шофьор, който да ни заплюе всичките, че не сме такива.
- Нямате професионална категория? Фрас! :guillotine:
-Не можете да паркирате прицепа на заден ход?? Фрас! :guillotine: Фрас! :guillotine:
-Не можете да вържете маркучите на спирачките??? Фрас! :guillotine: Фрас! :guillotine: Фрас! :guillotine:
-Карате 2-20 годишни таралясници! Глупаци! Мързеливци!

Добре е, нали! Фрас! :guillotine: :D :D :D

Да си призная и аз не съм професионалист. Любител съм, което е благата дума за непрофесионализъм. Ама къде по неволя, или за удоволствия тая година съм минал 43000 км без никакви ексцесии, да чукна на дърво. Ей така направих една непрофесионална обиколка на Земята, даже и не забелязах. За професионалните шофьори може и нищо да не е , но на мене криво-ляво ми свърши работа.
Може да се каже, че и непрофесионално се занимавам с процесори. Тая дейност я започнах малко случайно, както стават повечето хубави неща в живота. :) Прегрешенията тука са ми много: упражнявам се само с един тип и то 8-битови процесори, програмирам ги само на асемблер, избягвам да ползвам емулирането. Съвсем непрофесионално си направих език на високо ниво, за да си вкарвам потребителските програмки в джаджите. Даже и няколко диалекта вече има. Ама да не си помислите , че е съм на нивото на @tgi? Не не съм. Просто ми се видя интересно да направя език и го направих. На бейзик естествено, макар и турбо. И езикът е базикоподобен, не защото съм влюбен в него, а защото това само зная . Е, учил съм и Фортран 4 :oops: . До там бяхме стигнали някога в обучението МЕИ-то преди мноого години. И понеже се занимавам любителски и не ми стига никога времето, не можах да науча по-нормални езици, като се почне със С, естествено.
Но това още нищо не е . Аз продължавам да си проектирам платките под DOS. Да ме извинят младите и не знаят какво е това - да питат. На P3 досовските програми не се замислят - не мога да им смогна :) . Не, че проектирам много платки - най-много десетина пъти годишно да ми се случва.
За работа в колектив не смея да мисля, освен , ако аз не съм шефа, а дали съм конкурентен - не ми пука. Може би единственото професионално знание, което имам в тоя занаят е, че знам към кои професионалисти да се обърна, ако ми се наложи да правя нещо по-лъскаво и безотговорно .
Както и да е. С процесорите успявам да се упражнявам някак си, даже и имидж (брей каква дума изтърсих :oops: ) имам като за пред непросветените.
Много по-зле съм обаче с железарските работи. Пълен гъон. Когато се събирам със железари, гледам само да се усмихвам, за да не изръся някоя глупост. За добро, или за лошо железата ми станаха интересни и реших да се упражнявам и с тоя занаят. Непрофесионално, естествено :oops: . Впрочем не зная коя от двете ми дейности е по-непрофесионална, защото може да се окаже, че за тая година оборотът от железарското направление да е по-голям.
Сега и аз ще разкажа и аз една приказка само, че истинска, с тазгодишна давност.
В един един от заводите на едно голямо голямо наше предприятие (нека например да го кръстим Арсенал, защото е по-известно)възниква спешен проблем. Отправят запитване до фабриката , която професионално се занимава с въпросните железарски проблеми , но там им отговарят, че могат да ги оправят за 2 месеца. Тогава някой се сеща за моя светлост, обаждат ми се и ми съобщават срока - 2 седмици. И аз напълно непрофесионално се съгласих. Ама там лабово няма - държи се на срока, качеството, надеждност, уговорки за ремонт, ако се наложи... Всичко се гледа под лупа. Главният конструктор реши да дойде и да се увери, че мога да изпълня поръчката. Никак не обичам да ми идват така на гости - веднага лъсва, че съм непрофесионалист, трябва да се обяснявам конфузно, че всъщност съм електрончик, но какво да правя... Дойде човекът, видя ми мизерията и стиснахме ръцете. Не мога да кажа, че се е унижил, като дойде на село - и други негови колеги от големи фабрики са го правили и повече път са били. Реално поръчката я изпълних за по-малко време, защото забавиха аванса. Няма да казвам, че едва ли не ме носеха на ръце, щото ги измъкнах и те успяха да се вмъкнат в сроковете. А там сроковете са... Нещо повече - имаха една неспешна задача, за която професионалистите от фабриката, която професионално се занимава с тези железарски проблеми бяха казали, че не може да се реши. За две-три минути намерих решението на проблема и сега ги чакам да им се появи срока за новата задача. Но не мислете, че съм факир. Нищо подобно. Железарските проблеми ги решавам по метода на аналогията, като ги сравнявам с един от видовете електронии устройства. Съвсем непрофесионално от железарска гледна точка. Между другото не ми остава време и на SolidWorks да се науча да чертая. Добре, че си имам помощничка. :)
С пневматиката се оправям оправям някак си (бабешката), но хидравликата , както и С-то, за сега съм ги отказал. Като дойде неволята се мъча да разгадая част от някоя хидравлична схема, но само толкова. Пълен лаик.
Непрофесионално си напрвих и синковците, но са вече по-високи и от мене, да са живи и здрави!
Никола, твоята приказка ми хареса, събрах наследниците и им я прочетох. Много се зарадваха, че не само баща им е лош , като ги кара да запояват както трябва, да пишат така, че да могат поне те да си го разберат и да четат, да четат...
Ей, така ми минава живота - непрофесионално, но с удоволствие от работата, макар и с немного пари. Правя, каквото си поискам.

И накрая едно съвсем любителско "Наздраве!" за всички мислещи хора. А това сме всички тука в тоя форум. Немислещи тука няма как да има!
:partyman:

Вто Дек 16, 2008 11:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Леле, колко кофи с мастило сте били изхабили :D Че не Ви ли заболяха пръстите да стискате писалото ?
На такъв проЗ въпрос толкоз писане, ами отговора е ясен като бял ден: РАЗЛИКА НЯМА :lol:

Сря Дек 17, 2008 12:49 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Леле, колко кофи с мастило сте били изхабили :D Че не Ви ли заболяха пръстите да стискате писалото ?
На такъв проЗ въпрос толкоз писане, ами отговора е ясен като бял ден: РАЗЛИКА НЯМА :lol:

След като не е асемблер наистина няма значение как се казва бозата :twisted:

Сря Дек 17, 2008 11:02 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Цецо написа:
Хахаха... почна се. :):):)

Чакайте да си отворя биричка и сядам да гледам екшъна.

А само да питам някой да знае кога ще дават пак "Микрочип vs Останалите" и "Microsoft vs Linux", че и тия два филма мноооого ме кефят.

:):):):)

Наистина този екшън беше невероятен. А закакво бях влязъл в този форум ????? - забравих.
А да питам ;
- Цецо можеш ли дадеш линковете за другите 2 екшъна "Микрочип vs Останалите" и "Microsoft vs Linux",
че неусетно изгубих доста време в "ГЛЕДАНЕ" на този екшън и сега ще тряяя да наваксвам в работата.

Сря Яну 07, 2009 12:53 pm
Профил

Мнение 
Не е необходимо да се завираш назад да четеш "екшъни". Те се повтарят през 2-3 месеца с нови цветове така, че просто стой и гледай. :D :D :D

Сря Яну 07, 2009 8:32 pm
Профил

Мнение 
sthx написа:
Не е необходимо да се завираш назад да четеш "екшъни". Те се повтарят през 2-3 месеца с нови цветове така, че просто стой и гледай. :D :D :D

OK

Пет Яну 09, 2009 12:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7