Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Аналогово / цифрова маса 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ако имаш само 1 АЦП - под / близо до него. Ако аналоговото ти захранване е еднополярно и не искаш да правиш отделни изправители/трафове, можеш да ползваш системното захранване и да разположиш отделните регулатори на аналоговата страна, използвайки аналоговата маса. Има още куп принципи на изграждане на EMI съвместимо оборудване, които не знам...... Използвай Beads на богато, както и резистори по цифровите шини....... може да предвидиш екран за АЦП и процесор......
АЦП-то с какъв клок го тактуваш??

Сря Дек 21, 2005 12:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
CPLD на Xilinx не са много устойчиви на смущения. Поне при мен не бяха :roll:

Сря Дек 21, 2005 1:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Според мене има някаква закономерност - колкото по-голяма е товароспособността на I/O на чипа, толкова е по-устойчив на смущения

Сря Дек 21, 2005 1:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
Според мене има някаква закономерност - колкото по-голяма е товароспособността на I/O на чипа, толкова е по-устойчив на смущения

Едва ли. За сравнение : AVR и MSP430.

Сря Дек 21, 2005 2:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
machinow написа:
АЦП-то с какъв клок го тактуваш??

1 МHz

Сря Дек 21, 2005 3:51 pm
Профил ICQ

Мнение 
Исках да кажа, от какво го получаваш - CPLD, процесор, делител и т.н.; ясно е, че идва от кварцов генератор /на 1 MHz малко се съмнявам да е.... :)
Може да ми пратиш схемата или част от нея и след кратка ревизия ще ти кажа мнение.

Сря Дек 21, 2005 4:17 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Сигурно клока му идва от SPI, ако е такова ацп-то.

Сря Дек 21, 2005 5:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ацп-то е паралелно. Клока иде от ПВМ-а на пика.

Сря Дек 21, 2005 6:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
CPLD на Xilinx от много места съм чел че не са устоичиви на смущения. Доколко ще работят стабилно зависело много от опроводяването на платката. Много вероятно ми се вижда да и вкараш автогол с това.
Значи ако ползваш LPC скоро писах в форума резултата от експеримента за стабилност които правих с LPC2124 i Olimex борда. Ами излезе като устоичивост близо до ATmega,което не е много добре.

А резултата дето си го постигнал с PIC-a не е зле като че ли.

Значи ако аз имам такава задача сигурно щях да се пробвам първо с това.
Слагаш само външен RAM и си готов.
http://www.freescale.com/webapp/sps/sit ... ata_Sheets
Не съм го разглеждал подробно де. А и аз лично нямам опит с тия DSPta. Проектирах си развои но още ми го бавят в платкаджииницата. Но и на книга и от хора дето работят с тях всичко им е ОК. Много приятно се работи с тях, повечето неща ми станаха ясни на първо четене на пдф-а. Бързо се усвояват.

А ако държиш да го направиш както си го намислил доста ядове ти е опроводяването. Може и да стане от пръв път ама маи си е късмет. Прати нещо като схема,ще нахвърля моите виждания по въпроса

Сря Дек 21, 2005 6:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да бе. Да сменя пика с DSP? Няма нужда да тепам мухи със топ. Гоня цена и време в случая.

Както и да е изкривихме темата основно и по моя вина. По късно като се сблъскам с проблемите ще искам помощ в Хардуер или някоя друга тема.

Да повторя въпроса. Теоретично къде е по - добре да се свържат цифровата и аналоговата земя.
Въпроса е в Академия. Така че дайте да го разчоплим теоретично.

Сря Дек 21, 2005 6:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ама нали каза че искаш да го сменяш с ARM.
И външно ADC i CPLD. Ами тия трите струват повече от DSP-to.В него си има добро ADC
Ако гониш време,зависи докъде си стигнал с ARM-a,ако си съвсем в началото това с DSP-тата ще се разправиш по бързо.
Просто ти го подхвърлих като идея. А за тия медицински истории и за напред ще ти е полезен опита с тях.

Ами нали ти казах докъде стигнах с четене и опити. Спрямо това каква ти е организацията на системата и одде ти идват смущенията си преценяваш точно как е подходящо да го направиш.
Иначе ако ти трябва правило наи често се срещат препотъки близки до това което ти каза Gost.

Сря Дек 21, 2005 7:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е то до това което се каза до тук и аз съм стигнал отдавна, основно с копане с чука.

Ама ако някой имаше по задълбочени теоретични познания, можеше да помогне, защото едно е да направиш 3 версии на платката и да я натъкмиш без да е ясно защо. А друго е да си наясно предварително - пести време. За пари не говорим.

Ама явно всички сме се учили на принципа на пробата и грешката. Явно в училище съм спал или пък просто такива "дребни" проблеми не са били разисквани за сметка на някоя прогресивна технология от 19 век.

Чет Дек 22, 2005 10:50 am
Профил ICQ

Мнение 
Ми че то формули за тая работа нема :) - това са правила
На семинари и от разни други по-специалисти съм научил това, което знам. То е логично. След като сам си достигнал до него, лошо няма да разбереш, че си достигнал крайното решение.
Иначе в обзор, ако искаш универсалното решение - слагаш един BEAD точно до чипа /между масите/ и после може да слагаш мост или BEAD вместо него. Това ти дава 2-та най-основни и най-правилни варианта. /Лично аз не мога да разбера съвсем добре варианта с BEAD между 2-те маси, по-логичното за мен е да са накъсо/

Чет Дек 22, 2005 10:58 am
Профил ICQ

Мнение 
Ми че то формули за тая работа нема :) - това са правила
На семинари и от разни други по-специалисти съм научил това, което знам. То е логично. След като сам си достигнал до него, лошо няма да разбереш, че си достигнал крайното решение.
Иначе в обзор, ако искаш универсалното решение - слагаш един BEAD точно до чипа /между масите/ и после може да слагаш мост или BEAD вместо него. Това ти дава 2-та най-основни и най-правилни варианта. /Лично аз не мога да разбера съвсем добре варианта с BEAD между 2-те маси, по-логичното за мен е да са накъсо/

Чет Дек 22, 2005 11:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не така работата бе Цецо.
От гледна точка на теорията на тя си е същата от времената когато се занимавах с разни цифрови схемички. То няма и кво да се промени толкова. Променила се е елементната база.
Това което ти трябва просто не е теория. Всичко което изрових са нещо като препоръки и описания на разни особенности при конкретна ситуация. Ами 90 процената от нещата които намерих изписани по темата може човек като помисли и сам да си ги измисли. И на всичкото отгоре различните писания и са противоречиви,на едно място така на другото обрратно. И то това не е щото автора на едното е некомпетентен. Просто всеки пише и разсъждава от гледна точка на ситуациите с които се е сблъсквал.
И така и не намерих и едно място където е систематизирано сядаш и четеш.
Не сме в 19 век споко. :)

Чет Дек 22, 2005 11:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща