Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
AT91SAM7S32 PLLRC filter ? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение AT91SAM7S32 PLLRC filter ?
Може ли процесора да тръгне без да съм му сложил PLLRC фитъра ? И изобщо някои може ли да ми обясни за кво точно служи щото така и не разбрах от документацията ?

Чет Окт 12, 2006 1:06 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
само аko не ползваш PLL-а може и без него.

Чет Окт 12, 2006 1:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мерси :) за момента ми трябва само да живне .... колкото да се конекне с SAM-BA'та и после чак ще се разкарвам до комет за останалото ...

Чет Окт 12, 2006 1:30 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Ами тя самбата за да се върже не ще ли pll? Поразгледай ако не тръгне.
А за какво ти е самбата. Нямаш ли Jtag?

Чет Окт 12, 2006 2:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
На моя SAM7S32 кварца е 14.390MHz (нямах под ръка друг в диапазона 10-18MHz) по сметки тоя филтър се получава с елементите показани на снимката...PLL работи на 50MHz в момента и се държи добре, откъдето съдя че сметките са добре. Първоначално бях сложил кварц 20MHz, но после прочетох в Datasheet-а че това е максимума (това беше и причината SAM-BA да не запали). А на платката DBGTX и DBGRX се падат CS1 и CS2 на куплунга за SPI от долната страна, надявам се това да ти помогне :)

Прикачени файлове:
Clip_14.jpg
Clip_14.jpg [ 12.22 KiB | Прегледано 2055 пъти ]
Чет Окт 12, 2006 12:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еми аз баш тебе търсих да попитам ама като те няма в Q-то :) ...значи точно твоита платка оживявам в момента .. сложил съм 16 Mhz кварц и туко що налепих и ARM ката след малко ще пробам да го подкара с самбата .... не че ми се свудат тея 2 кондензатора за филтера ама просто ги нямам под ръка ще пробвам без тах пък ако не запали ще се ходи до комет :)

А за тея сметки . от къде ги гледаш аз свалих един ПЛЛ калкулатор от саита на атмел ама там ми дава съвсем други препорачителни стоиности .. 5нф, 5нф и 150 ома ... :? а пък гледам че на всички развои са наслагали 1нф 10нф и 1,5К .. в краина сметка на кое да вярвам ?

Чет Окт 12, 2006 5:28 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Ами що така са подбрани стойностите незнам, аз също сложих горепоказаните защото навсякъде бяха така, иначе с калкулатора сметнах за 14MHz че трябва да слагам 1K, 0.7n, 8n, има някаква връзка с тоя Fn (PLL bandwidth) и нямам спомен какъв беше при мен, само помня че ми излизаше един надпис, че трябва да се стремя да получа колкото се може по-нисък Fn...абе сложи тия стойности които показвам и пали, не би трябвало да има проблем

Последна промяна Predator_MF на Чет Окт 12, 2006 9:48 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 12, 2006 6:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
баси що за чудесия е това? От какъв зор са го сложили това от атмел. Аз чипове с PLL доста съм пускал, ама такова чудо с външни филтри да редя...

Чет Окт 12, 2006 6:40 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Аз сложих чаркове каквито са на картинката http://www.olimex.com/dev/images/sam7-h64-sch.gif
с този комплект тръгва USB-то на 64-ката, не съм имал грижи.

Заради външния филтър на PLL-а си мислех че няма да носи на смущения, ама на Кольо теста показа че е обратното :)

Чет Окт 12, 2006 7:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мда. От гледна точка на устойчивост на работа Атмелските ARM са пълна противоположност на AVR. Железни са. :)
Това само за AT91SAM7S64,за другите нямам наблюдения но не вярвам картинката да е друга.

Чет Окт 12, 2006 7:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При мен също е желязно, досега един път не съм го хванал да се ресетне, да спре да работи някоя периферия или каквато и да е грешка

PS: Кондезантора C114 на снимката е 10n, не 100 :)

Чет Окт 12, 2006 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Свързал съм jtag'а на чипа дирекно с lpt порта през 240om резистори .. по схемата на wigglera lpt3-tms lpt4-tck lpt5-tdi lpt11-tdo и маса ...

Обаче нещо се дъни ... ИАР'a ми дава error 43 ... та въпроса ми е при корекно работещ чип би ли трябвали да се дъни така .. всмисъл къде по вероятно е грешката в начина по кото съм зглобил wigglera или самия чип ?

Гледам че на оригиналната схема е същото само че прекарано през един 244 .. ама тва преполагам е за да ази порта така че и с него и без същата работа ?!?

Пет Окт 13, 2006 1:58 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Принтерския порт на EPP

Пет Окт 13, 2006 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мда порта е на EPP сичките настроика на IAR'а са направени ... но нее от това .. пробвах и с OCD анализатора пак нищо не намира ..

Пет Окт 13, 2006 2:14 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
малко със закъснение виждам темата, ама все пак да се обадя...

значи Атмел си има калкулатор за PLL филтъра. Между впрочем, филтърът се изчислява за конкректни настройки на PLL-a и не знам дали на някой му е направило впечателние че стойностите на евала (SAM7EK) не се връзват с параметрите които вървят примерните проекти. Вероятно програмистите и хардуеристите в Атмел не се познават взаимно ;-)

Това в кръга на шегата... иначе може и без филтър, ама не е добре... Първо PLL-a става по-нестабилен, второ той генерира повече шум.
Така че добре е че го има и още по-добре ще е да се ползва по предназначение ;-)

бтв. с филтър и стабилно захранване PLL-а може да бачка над 200МHz - доказано е!

а за JTAG-а провере дейташийта, доколкото си спомням имаше някакъв проблем и не съм сигурен дали бяха 5В толерантни, че да се връзват към LPT

Пет Окт 13, 2006 11:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща