| Автор |
Съобщение |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
 AT91SAM7S32 PLLRC filter ?
Може ли процесора да тръгне без да съм му сложил PLLRC фитъра ? И изобщо някои може ли да ми обясни за кво точно служи щото така и не разбрах от документацията ?
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Чет Окт 12, 2006 1:06 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
само аko не ползваш PLL-а може и без него.
|
| Чет Окт 12, 2006 1:27 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
Мерси  за момента ми трябва само да живне .... колкото да се конекне с SAM-BA'та и после чак ще се разкарвам до комет за останалото ...
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Чет Окт 12, 2006 1:30 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами тя самбата за да се върже не ще ли pll? Поразгледай ако не тръгне.
А за какво ти е самбата. Нямаш ли Jtag?
|
| Чет Окт 12, 2006 2:56 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
На моя SAM7S32 кварца е 14.390MHz (нямах под ръка друг в диапазона 10-18MHz) по сметки тоя филтър се получава с елементите показани на снимката...PLL работи на 50MHz в момента и се държи добре, откъдето съдя че сметките са добре. Първоначално бях сложил кварц 20MHz, но после прочетох в Datasheet-а че това е максимума (това беше и причината SAM-BA да не запали). А на платката DBGTX и DBGRX се падат CS1 и CS2 на куплунга за SPI от долната страна, надявам се това да ти помогне 
|
| Чет Окт 12, 2006 12:05 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Еми аз баш тебе търсих да попитам ама като те няма в Q-то  ...значи точно твоита платка оживявам в момента .. сложил съм 16 Mhz кварц и туко що налепих и ARM ката след малко ще пробам да го подкара с самбата .... не че ми се свудат тея 2 кондензатора за филтера ама просто ги нямам под ръка ще пробвам без тах пък ако не запали ще се ходи до комет
А за тея сметки . от къде ги гледаш аз свалих един ПЛЛ калкулатор от саита на атмел ама там ми дава съвсем други препорачителни стоиности .. 5нф, 5нф и 150 ома ...  а пък гледам че на всички развои са наслагали 1нф 10нф и 1,5К .. в краина сметка на кое да вярвам ?
|
| Чет Окт 12, 2006 5:28 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Ами що така са подбрани стойностите незнам, аз също сложих горепоказаните защото навсякъде бяха така, иначе с калкулатора сметнах за 14MHz че трябва да слагам 1K, 0.7n, 8n, има някаква връзка с тоя Fn (PLL bandwidth) и нямам спомен какъв беше при мен, само помня че ми излизаше един надпис, че трябва да се стремя да получа колкото се може по-нисък Fn...абе сложи тия стойности които показвам и пали, не би трябвало да има проблем
Последна промяна Predator_MF на Чет Окт 12, 2006 9:48 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Окт 12, 2006 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
баси що за чудесия е това? От какъв зор са го сложили това от атмел. Аз чипове с PLL доста съм пускал, ама такова чудо с външни филтри да редя...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 12, 2006 6:40 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Аз сложих чаркове каквито са на картинката http://www.olimex.com/dev/images/sam7-h64-sch.gif
с този комплект тръгва USB-то на 64-ката, не съм имал грижи.
Заради външния филтър на PLL-а си мислех че няма да носи на смущения, ама на Кольо теста показа че е обратното 
|
| Чет Окт 12, 2006 7:12 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Мда. От гледна точка на устойчивост на работа Атмелските ARM са пълна противоположност на AVR. Железни са.
Това само за AT91SAM7S64,за другите нямам наблюдения но не вярвам картинката да е друга.
|
| Чет Окт 12, 2006 7:21 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
При мен също е желязно, досега един път не съм го хванал да се ресетне, да спре да работи някоя периферия или каквато и да е грешка
PS: Кондезантора C114 на снимката е 10n, не 100 
|
| Чет Окт 12, 2006 9:47 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Свързал съм jtag'а на чипа дирекно с lpt порта през 240om резистори .. по схемата на wigglera lpt3-tms lpt4-tck lpt5-tdi lpt11-tdo и маса ...
Обаче нещо се дъни ... ИАР'a ми дава error 43 ... та въпроса ми е при корекно работещ чип би ли трябвали да се дъни така .. всмисъл къде по вероятно е грешката в начина по кото съм зглобил wigglera или самия чип ?
Гледам че на оригиналната схема е същото само че прекарано през един 244 .. ама тва преполагам е за да ази порта така че и с него и без същата работа ?!?
|
| Пет Окт 13, 2006 1:58 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Принтерския порт на EPP
|
| Пет Окт 13, 2006 2:11 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
мда порта е на EPP сичките настроика на IAR'а са направени ... но нее от това .. пробвах и с OCD анализатора пак нищо не намира ..
|
| Пет Окт 13, 2006 2:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
малко със закъснение виждам темата, ама все пак да се обадя...
значи Атмел си има калкулатор за PLL филтъра. Между впрочем, филтърът се изчислява за конкректни настройки на PLL-a и не знам дали на някой му е направило впечателние че стойностите на евала (SAM7EK) не се връзват с параметрите които вървят примерните проекти. Вероятно програмистите и хардуеристите в Атмел не се познават взаимно
Това в кръга на шегата... иначе може и без филтър, ама не е добре... Първо PLL-a става по-нестабилен, второ той генерира повече шум.
Така че добре е че го има и още по-добре ще е да се ползва по предназначение
бтв. с филтър и стабилно захранване PLL-а може да бачка над 200МHz - доказано е!
а за JTAG-а провере дейташийта, доколкото си спомням имаше някакъв проблем и не съм сигурен дали бяха 5В толерантни, че да се връзват към LPT
|
| Пет Окт 13, 2006 11:10 pm |
|
|