Отговори на тема  [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Следваща
Логически Анализатори .... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Аве бачкал съм с IAR ... не много но все пак .....
Щом искате ням проблем, тои всъщност доста прилича на CodeVision, само че с сповечко функции ... :)

Пон Авг 01, 2005 4:22 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
да изкажа мнение:

така или наче правим нещо, което ще е общодостъпно, т.е. нещо отворено. затова е хубаво да ползваме и отворени инструменти.

за правенето на платки е ясно, че няма да стане, ама поне за софтуера ще е добре, ако има възможност. поне да може да се компилира с gcc... :?

аз поне не мога да инсталирам в работата IAR, сигурно и други да имат такива проблеми. или може да съм единствения? :roll:

Пон Авг 01, 2005 8:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз лично съм много против тоя тип компилатори.
Поне докато все още можем да караме на аванта.
С кое по напред да се бориш,с устроиството което правиш или с недомислиците и бъговете на компилатора. Засега можем да си позволим най доброто без да го плащаме,нека да си я ползваме тая свобода.

Пон Авг 01, 2005 9:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
хммм...
ако съм те разбрал правилно, avr-gcc е бъглив и недомислен? недей така, бе човек...

аз нямам нищо против да си качиш какъвто искаш софтуер. и да си го ползваш на воля, дори комерсиално. обаче ние правим малко или много обществен проект и не трабва да се базираме на комерсиален инструментариум. winavr мисля че е приемлив за всички.

за xilinx мисля също да се ползва webpack, а не комерсиалната среда. каквито и недостатъци да има фитера, те ще бъдат еднакви за всички. а и не мисля, че ще са големи :wink:

пак казвам - мое мнение е, че трябва да ползваме общодостъпни инструменти

Пон Авг 01, 2005 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Mмммммм да ..... трябва да се съглася с ДедоБоре ... AVR-GCC е една изпипана стреда която макар и безплатна може да съперничи на доста платени продукти ...

Колкотро до WepPack .... за него не мисля че някои има каквито и да е забелешки :)

Пон Авг 01, 2005 11:31 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Когато си избирах компилатор с които да работя с AVR прегледах всичко възможно.
avr-gcc изобщо не тръгна при мен и след близо час ядове да го инсталирам го изтрих и не искам да имам нищо общо с него. Щом проблемите започват от инсталацията ясно е че работата не е на добре. Ако си вадех хляба само като програмирам AVR можех и да отделя време да си тровя живота с него. Но тъй като се налага да разбирам и да се занимавам с още 100 неща.....Като всеки от нас май .... Не благодаря не ми трябват допълнителни ядове.
А и следя форумите и си чатя често с колеги avr-gcc почти не се ползва от професионалисти.
реда на популярност е следния
-IAR
-ImageCraft
-CodeVisionAVR
-avr-gcc
- и нататък един господ знае :)

С CodeVisionAVR си поиграх доста сносен ми се видя но като се порових после в IAR e доста по зле,а и няма поддръжка на JTAG.
Не пробвах само ImageCraft защото не успях да намеря кракната версия но казват че е доста добър и си го ползват легално и то руснаци което е много интересно.

avr-gcc макар и безплатен е в края на класацията. Надали ще да е защото е добър.

А за комерсиалноста на продукта,ами то няма и 10 човека екипа ни .......... и все сме българи :)

Това е моето виждане. Аз съм твърдо за истински компилатор. Това което ще правим си е трудно за програмиране от където и да го погледнеш и си мисля че трябва да ползваме наи доброто като технология до което можем да се докопаме.

А може и да си направим 2 екипа които да работят по 2 различни варианта. Който иска с free soft а който иска с истински.

Пон Авг 01, 2005 11:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Никола е прав - avr-gcc е пълно лайно според мен - може да е най-великия компилатор създаван някога на тая планета, ама като половин ден и аз неможах да го подкарам и е за мазохисти - сори ама времето ми е важно и скъпо, CodeVision и IAR са перфектни - тръгват от раз и няма 3 часа чудене къде ми е линкера, компилатора, симулатора, как да ги вкарам в редактора и т.н. IAR се ползва за стотици процесори и всичко навсякъде му е еднакво. OpenSource простотийте може да изглеждат за някои много привлекателни и без бъгове (дали наистина е така), ама ако си сериозен и не искаш да си губиш времето с глупости - избираш комерсиален продукт. В нашия случай и кракнат, за да е пълно густото 8) .

Пон Авг 01, 2005 11:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не ме разбрахте. :?

мисълта ми е че правим отворено и публично нещо. трябва поне да може да се компилира с отворени/безплатни средства. ако искате си ги пишете и тествайте с каквото искате, ама се съобразявайте крайния резултат да не е зависим от някой компилатор конкретно. разбирам да става въпрос за нещо екзотично като dsp56F8xx и да няма голям избор, ама говорим за мега16...

колкото до gcc... убихте ма. :roll:
тука ви слагам едно файлче с лог за колко време се качват 2 варианта - за avr и за arm. има и примерна програмка (не претендира за нищо, просто тест) и листинг на компилираното в различни режими. avarice е графичен интерфейс към gdb (признавам, с гол gdb трябва да си доста упорит за да работиш), но не мога да го пусна в къщи - иска JTAG target за да туря някой скриншот.

не ви го пожелавам и не ви плаша, ама на мен са ми идвали на проверка от нСбоБа и съм много внимателен какво къде качвам и ползвам. самата мисъл, че те третират като "организирана престъпност" е подтискаща. gcc и компания ползвам поне от 10 години, и сигурно затова не ми се струва трудно.

Прикачени файлове:
log.txt [5.13 KiB]
354 пъти
Вто Авг 02, 2005 11:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пон Яну 30, 2012 4:52 am, променена общо 1 път

Сря Авг 03, 2005 12:40 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Напълно подкрепям ДедоБоре относно gcc-то /ЕДИТ "и това на пирев също,постът му е излязал преди моя". За мен това е много мощен компилатор (макар и да трябва да призная, че е единственият с който съм работил). И не съм съгласен, че не се използва от професионалисти. В Германия има фирми (не една две) които работят единствено с него. И говорим за avr-gcc-то, на другите фронтове просто не се пипа (кернела на Линукса ми и софта за HP графичните калкулатори друго не признават). Уиндоус версията не съм я виждал, не ми и трябва, но не вярвам да е толкова трудно да се подкара. Все пак става въпрос за ОС тип кликни-картинка.

Сря Авг 03, 2005 12:50 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Как да няма значение на какво се пише. Аз ползвам най-различни процесори и компилатори според конкретния проект и има неща, които с един компилатор и дебъгер се правят за 3 дни, а със друг за 30 (образно казано) - за мен това има значение. По принцип ми е все едно, изказвам мнение само и няма да пиша никакъв код за тоя ЛА, защото просто нямам никаква физическа възможност - така, че както решите. Това е като споровете за Протел спрямо другите кад системи - кой с каквото е свикнал - него предпочита. Но ми прави впечатление, че се губи много енергия за глупости, това животно трябваше по мои сметки вече да работи и да му се кефите 8) .

Сря Авг 03, 2005 8:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пон Яну 30, 2012 4:52 am, променена общо 1 път

Сря Авг 03, 2005 9:54 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
има нещо такова :lol:
и важи не само за микроконтролери. като пиша драйвери за кернела дебъгването е почти невъзможно, една проба отнема поне 3мин и почваш много внимателно да оглеждаш и обмисляш всичко.

а за 2006 си прав. дори да е комерсиален проект с осигурено финансиране, за 2005 няма да стане. ама да не пророкуваме :wink:

Сря Авг 03, 2005 2:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аве само да се разхлади .... :oops: и викам да се задеистваме ......

А и немисля че софтуера за Професора ще отнеме толкова много време .... (месец максимално) .....

Аз съм оптимист-мераклия :), та затова смятам че бихмоо могли (даже и ако не си даваме толкоз зор) да го спретнеме тва до 6 месеца .....

Все пак неправим ракета тука (като уния пичове от NASA ... и тая пуста сувалка Discoery ... дано да я оправят момчетата :wink: ) става въпрос за един простичък (в нашия случеи малко усложнен) анализатор :) ... колко му е ....

Сря Авг 03, 2005 2:07 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
е, и аз едно време бах оптимист-мераклия. вече съм реалист. нищо не става лесно, а и последните 5% са най-трудни. обикновено те гълтат 90% от времето.

Сря Авг 03, 2005 2:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Следваща