Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
какво мислите, кой ще спечели изборите? 

Кой ще спечели изборите за парламент
НДСВ 9%  9%  [ 2 ]
ДПС 4%  4%  [ 1 ]
ОДС 0%  0%  [ 0 ]
ДСБ 22%  22%  [ 5 ]
БСП 43%  43%  [ 10 ]
Друга партия 22%  22%  [ 5 ]
Общо гласове : 23

какво мислите, кой ще спечели изборите? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И 95-97 и сега все си бивам.Смисъл че съм си позволявал я нов
прапланер, я нова-стара кола, я нов компютър или осцилоскоп и т.н.
И заслугата не е на някой друг а на мен.
Не се хваля нито се оплаквам каквото си направя това е.

Наглоста на циганите нараства непркъснато.
Всеки престъпник без значение дали е българин или е циганин трябва да си получи заслуженото.
А не в името на енически мир да се толерират и в края на краищата
да се създава омраза и непоносимост.
Натрупаното напрежение рано или късно ще избие.
По добре партиа атака в парламента отколкото хората да се изколят

Пет Юни 24, 2005 5:50 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@rumen
На същото мнение съм!
По-добре е тези проблеми да се поставят и решават в парламента, а не с бухалки, вериги и бутилки "Молотов" в гетото.

Пет Юни 24, 2005 7:27 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
горе-долу сме познали резултатите :oops: :cry:

Пон Юни 27, 2005 9:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ние не познахме не само резултатите, ами и тия дето ги уж спечелиха, се уакаха прави 8O

Чет Юли 28, 2005 6:32 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

Мнение 
http://www.ideazabulgaria.org/index.php
Предлагам да разгледате този сайт и ако желаете, може да се включите с идеи, мнения и предложения. Целта е технократите да поемат инициативата в свои ръце за управлението на страната. Предвижда се да се създаде гражданска структура за икономическа инициатива, а към нея да се добави политическо крило с цел да се участва в избори и да се направи технократически прочит на законовата база в името на икономическата инициатива, а не в името на корпуративни интереси. Сайтът и форумът са малко претрупани, но и в това отношение се чака инициатива. Самото им администриране е проблем, защото една родолюбива българка от Финландия се е захванала с това сама, но има нужда от компетентна подкрепа.

Сря Авг 03, 2005 8:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
васко,
"технократически прочит на законовата база" е утопия. няма начин!
дори юридическия прочит е нееднозначен в много от случаите. има стотици закони, правени с единствената цел да са мътни и удобни за увъране от юристите.

прост пример от закона за счетоводството:
в закона пише, че амортизацията на основните средства може да бъде, по преценка на ръкоовдството на прадприятието: линеина, ускорена и прогресивна.

в правилника за приложение на закона пише: (1) амортизацията на основните средства може да бъде, по преценка на ръкоовдството на прадприятието: линеина, ускорена и прогресивна. (2) за данъчни нужди се прилага линейната.

такива примери има стотици. и всеки увърта както му е угодно. последния пример от НС: в конституцията пише, че когато един депутат е избран за министър, той престава да бъде депутат. духа на закона е ясен.
и така беше - сегашните министри бяха депутати, после, като станаха министри, престанаха да бъдат депутати. ама сега взеха, че се избраха за депутати, ама са си още министри. и се почнаха едни тълкувания в стили филип димитров, дето слушаш 15мин и не можеш да разбереш за какво иде реч: ами нямало никъде запис, че обратното трябвало също да е вярно... :roll:

та мисълта ми е, че нещата са сбъркани на фундаментално ниво - още в структурата на юрисдикцията. не знам друга държава да има структура закон-правилник-инструкция-тълкувание. ще дам за пример закона за виното във франция (всъщност декрет). приет е 1926. има една поправка 1933. закона е 19 члена и се хваща на един лист А4 от двете страни. написан е на език, който се разбира и от дядо на село. по този закон франция произвежда вино вече почти век! у нас закона за ДДС беше променен от последния парламент 9 (девет!) пъти. никъде по света (цивилизования) няма два вида фирми - по ДДС и не по ДДС. също така няма никъде данъчни и опростени катрур, ДДС сметки и всички други подобни "улеснения за бизнеса". в НОИ даже подаваш декларация, че си подал декларация. а ако не я подадеш - глоба.

друг абсурд - винетки за национални пътища. кунева каза по телевизията: "така е в европа". 8O ха-ха. така НЕ Е в: германия, франция, италия, испания, португалия, австрия, холандия, белгия, швейцария...(сигурно съм пропуснал много) сега кунева я спрягат за премиер и всички си купуваме чинно винетки за това, което някой гордо нарича "национален път". на този национален път между нови хан и вакарел има поникнало дърво на средата му. голяяяямо дърво. и с МТЛБ да минеш по него, ще му разбиеш веригите. ама така било в европа, к'во знаем ний.

много се отплеснах, ама ме провокира с този технократски прочит :wink:

Сря Авг 03, 2005 9:29 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре, ама ти си си бил готов за новата вълна депутати, от които има нужда България, стига да не си с апетитите на старите! Изходът от кризата вярно е аерогарата, но това означава дупка в морето. България вече обезлюдя и това състояние природата няма да търпи. Ще дойдат китайци, араби и какви ли още не. На кой нашите деца си оставят златна територия и тръгват да се скитат немили, недраги! Има една древна азиатска поговорка:”Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!” Действително свещта не е слънце, но все пак върши работа. Вместо да се възмущаваме от политиците, вместо да хленчим от положението си, по добре е да се организираме и да потърсим изход. Някой беше дал дефиниция за това, що е хор. Това било сдружение на слабите певци, за да имат право да излязат на сцената. Талантливите певци и сами могат да сторят това и го правят, но те са единици!

Сря Авг 03, 2005 10:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
2002 година имам спечелини 19 втори места на конкурси по обществени поръчки. не искам и да чувам повече, че тази държава може да се оправи. аз поне няма вече да си мръдна пръста, дори и да е на спусъка!

не хленча - просто предпочитам останалата ми енергия да отива в конструктивни неща, от които да влизат парички в моята сметка. много егоистично, но като влезеш в болница и ти поискат пари за да оживееш, няма как да не го приемеш лично.

обиколил съм над 30 държави. работил съм в поне 10 за по над година. няма толкова хубава страна, като нашата. и няма толкова тъпо устроена. разкривал съм фирми в пет от тях. не може да става и дума за сравнение, вЕрвай ми! преди 13 години в испания ми пращаха месечната декларация за продажбите попълнена. за сведение, не трябваше нито да я попдписвам, нито да я подавам някъде. само ако имам претенции нещо, тогава трябва да се ходи при данъчните.

заради държавата си намразихме родината :?

Сря Авг 03, 2005 1:55 pm
Профил

Мнение 
Даром пари не се дават. Ако си пълниш личната сметка по честен път, се оказваш обществено полезен, което е в полза на родината. Аз страдам от излишък на свободно време, защото не мога да предприема нищо заради проблеми със зрението в резултат на диабет. За това се занимавам с неща, където необходимост от зрение е по-ограничено. Иначе и аз бих предпочел да работя по специалността си. Усещам обаче, че имаш и полезен опит!

Сря Авг 03, 2005 5:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3