|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:25 am
проблеми със спойки при Toyota
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Предполагам мога да ти го обясня. Поне мога да ти кажа, що се ползва ROHS в медицински продукти
Отивам при франсетата и си лафим с колегата по един проблем с гърмящи платки. По скоро взривяващи се като се има предвид спецификата на апаратурата  Както и да е, той ми сподели, че проблемите почнали когато минали на ROHS. Аз естествено се облещих и го питах е що бе джанъм? А той вика - не питай мен, аз съм конструктор. Има си маркетинг дето подбира и се договаря с фирмите за насищане. Ония им казали че понеже всички други клиенти са им безоловни, за олово ще им искат доста повече пари. И им казали, че нямат никакви оплаквания от другите и пр. глупости, че пастите за безоловно работели по добре с така или иначе безоловните чипове и пр. тъпотии. И ония тъпанари от маркетинга викат - ми хубаво, в стандарта не пише че е забранено да сме ROHS, пише само че не сме длъжни да сме..... Идиоти. И така спестили по някой лев. Жалко, че са отменили гилотинирането във Франция....evil:
Предполагам и в други фирми е така. За индустриални количества безоловното е по-евтино, поне когато се говори за пройзводство в ЕС. И масово продукти за които не е задължително го ползват за да пестят 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 02, 2010 8:35 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Цецо написа: Предполагам мога да ти го обясня. Поне мога да ти кажа, що се ползва ROHS в медицински продукти Отивам при франсетата и си лафим с колегата по един проблем с гърмящи платки. По скоро взривяващи се като се има предвид спецификата на апаратурата  Както и да е, той ми сподели, че проблемите почнали когато минали на ROHS. Аз естествено се облещих и го питах е що бе джанъм? А той вика - не питай мен, аз съм конструктор. Има си маркетинг дето подбира и се договаря с фирмите за насищане. Ония им казали че понеже всички други клиенти са им безоловни, за олово ще им искат доста повече пари. И им казали, че нямат никакви оплаквания от другите и пр. глупости, че пастите за безоловно работели по добре с така или иначе безоловните чипове и пр. тъпотии. И ония тъпанари от маркетинга викат - ми хубаво, в стандарта не пише че е забранено да сме ROHS, пише само че не сме длъжни да сме..... Идиоти. И така спестили по някой лев. Жалко, че са отменили гилотинирането във Франция....evil: Предполагам и в други фирми е така. За индустриални количества безоловното е по-евтино, поне когато се говори за пройзводство в ЕС. И масово продукти за които не е задължително го ползват за да пестят  |  |  |  |  |
Именно това е проблема, не забрвяй че точно тия масови консуматори употребяват 90% от произвежданите елементи, т.е. проиезовителите ренастойват всичко за да им е евтино, стандартно се прави безоловно вече, ако искаш оловно .. ..ми тя поточната линия само за тебе няма да работи, и цените стават по високи на компонентите, щото са в малки количества. После и платкаджиийниците и тия дето насищат, таме същото, хиикали много, вани с припой .. тая вана да не е с 2 кг припой вътре .... или трябва да правят отделан линия за тебе, ли някоя стара, или да пренастройват нормланата .. все излишни пари, и ето как една глупост борократична преебава работата. Ако е з 10-20 -30 бр ... има чалъм, стига елементи да намериш, ама за повече зор.
|
| Чет Сеп 02, 2010 6:28 pm |
|
|