|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:14 am
Бреей каква хубава се оказа тая бира....
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ужас. 2 литра загорка и то от пластмаса. Не съм сигурен че въобще мога да понеса такова количество. Че аз от 1 и то стъклена връзвам кънките и не смея да карам колата. Незнам какво и сипват вътре на тая помия, ама опиянението от 1 загорка ми е горе долу колкото от 3-4 ариани.  А един и същи чорбаджия ги забърква. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 07, 2010 8:24 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Май не е заради пластмасата - Цецо, пробвал ли си твоите ариани от пластмаса?
Ако и те те опиват повече може би слагат повече спирт в пластмасовите бутилки
по някаква причина. Аз обаче нямам такива наблюдения върху загорката и
старопрамен, еднакво ме опива половин литър. Ариана отдавна не съм опитвал,
може и по-малко спирт да и сипват.
Ако сипват спирт де, ама май го правят, нещо не ги виждам да чакат да ферментира
до 5% и отгоре алкохол.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 07, 2010 8:29 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Аз по принцип пия Загорка,ако няма- Шшшуменско.Шуменското от бая време не го бях опитвал,ама от 1 месец само на Шуменско.Първо беше Шуменско светло-ми рядка пикня така мога да го определя.Специалното е доста по-добре ама на цената на Загорката е някаде.Говоря ПВЦ.
Незнам какъв спирт слагат в Загорката,ама Каменицата не могат я стигна в тази категория.
Ама моя манталитет е като харесвам това за какво ми е да пробвам нещо друго.

_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Сеп 07, 2010 9:26 pm |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
Обещах да докладвам.
Върнах се от турско... В магазина има Ефес и Мармара (от турските). Мармара се прави в същата пивоварна на Ефес.
Опитах два вида Ефес. Еми.... не ми хареса. По-водна някак си и липсваше оня хубав вкус на бира....
Това от мене.
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Вто Сеп 07, 2010 9:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А това без съмнение е така. Едно половинлитрово шише и трябва да регенерирам поне ден. Тотално ми вгуменява главата. То макар от чист кретенизъм да и викам "гуменица" то взе, че се оказа вярно  .
И аз карам така. Преполагам работата ми се грижи за изненадите, разнообразието и
чуденето, та не ги търся в ежедневието  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 07, 2010 10:43 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Е, не е като да не си ги подмятат по гадност - едното тримесечие едната е зле, другата се ядва, после си ги сменят - и така циклично. докато някоя не пусне нов продукт - за някакво време никое не става за пиене, само новото се крепи като качествено. после пак старата песен. абе вкиснато е нещо...
неее, човек трябва да опитва (с умисъл в главата, разбира се) каквото има в менюто - и за пиене и за ядене. иначе цял живот може да маа лютеница и сирене, щото му е вкусно... пък френските манджи кучета ги яли
с тая тема нещо форума взе да замирисва на кръчма - остава и клуб да си направим, тъй де - не знам инженерите да си имат такъв, за разлика от разни други дето се събират с повод и без повод да се нашмулят 
|
| Сря Сеп 08, 2010 1:18 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми незнам. Аз от Бг бирите си харесвам само Ариана и Шуменско и то ако са в стъкло или кенче. Ако говорим за любима българска бира това е ариана кенче. Наливни или от пластмаси български избягвам, каквито и марки да са. Загорка и Каменица не близвам под каквато и да е форма, предпочитам да пия вода. Същото важи за бекс, българския туборг и хайникен, кайзер и пр. пикня с западна марка и българско съдържание. В краен случай пия Амстел или Старопрамен, щото много кръчми не продават прости бири от типа на Ариана. Ама не ми е кеф.
В тоя ред на мисли вчера в Кауфланд гледам някаква чуждоземна бира (предполагам немска) при това в кенчета за 69ст. Баси пикнята трябва да са забъркали за тия пари да го докарат чак до тук за 35 евроцента....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 08, 2010 8:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ариана пих последно в парка, не помня от кен или бутилка, ама пълна скръб, скро няма пак да я опитам.
|
| Сря Сеп 08, 2010 2:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Скоро си лафихме с бащата и той изтърси една готина сентенция. С какво най-добре си спомня социализЪма. Със следния факт:
Във Варна през лятото никъде не можеш да намериш бира по магазините. Когато все пак откриеш някъде - тя е вкиснала от седене  :):) Това като се замисля много точно описва обществото по онова време  :):)
И това си беше вярно. Пресни са ми спомените как лятото трябваха връзки с магазинер да ти скрие една касичка. Или трябваше да се редиш на опашка пред бирения завод. И когато се докопаш до заветните шишенца започваше едно обръщане на бутликите..... 
|
| Сря Сеп 08, 2010 3:56 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз пък нямам спомени да е нямало. Тука по нашия край имаше само шуменско в ония малките шишенца. Ама така да се редим на опашки и магазинера да крие не е бивало. Запазвана е бира когато ще е повече от 1 каса. Ама за 5-6 бирички ....
|
| Сря Сеп 08, 2010 4:05 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Алкохол си имаше, спомням си столичная водка, по 3лв. бутилката, прашлясала, и бира имаше, що бира като ученици сме изпили по морето с пържена цаца. Даже сме правили круизи на автостоп само за по една-две бири до морето  , а едни съученици с балканче от Пловдив до Свищов отидоха, щото в Пловдив бяха свършили шофьорските книжки, та някой ги преметна, че в Свищов имало колкото искаш. Книжки и там нямало, ама се върнаха с една каса бира 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Сеп 08, 2010 4:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
По ресторантите и капанчетата имаше, ама там беше луксозно пиво и беше скъпо. То и на Златните имаше - по 2 лв.  Лятото изчезваше от магазините във Варна тая обикновенната светла, без етикети дето на капачката отгоре пишеше 32ст. (въпреки че си имаше завод). Това го помня много добре, щото като хлапе са ме оставали да дежуря с часове по опашките с мрежичката. Също много добре си спомням как баща ми качваше каса с бира в Москвича от София и си ги караше към морето да не седи на сухо  :):) Това си беше проблем всяко лято във Варна.
|
| Сря Сеп 08, 2010 5:15 pm |
|
 |
|
relsys
|
В България ето това е бирата:
http://lucs.tryavna.biz/
|
| Сря Сеп 08, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Сега ще ме накараш да ида до Трявна да пробвам.
Иначе за едно време, по морето не знам, като сме били при братчеда бира имаше, ама чичото беше капитан в поицията, сигурно с връзки е намирана, иначе в Шумен не помня да е нямало бира, изобщо не помня моент в който е липсвала, нито в Шумен нито в Чирпан къдеот прекарвах летата като малък.
Виж колата беше друга работа, от тия малкит ебутилчици, релефните, намирането беше доста трудно, бащата намирше щото бачкаше във винпром и правеше бартери, де за кола, де за луканка и суджук ... ама по магазина я нямаше, но пък имаше етър .. ех тоя етър как вървеше с водка ....
|
| Сря Сеп 08, 2010 6:57 pm |
|
 |
|
sthx
|
Mиналата година в една кръчма заявих пред децата: "Гледайте как сега баща ви ще се прави на мъж!" и изпих една, или две чаши бира. Тази година все още не съм се правил на мъж - не съм близвал въобще алкохол. Как пък не се сети някой да съди Каменица за рекламата "Мъжете знаят защо". Аз не знам защо, пък имам претенциите да съм мъж. Бирата и виното за мене са два вида - които могат да се пият и които не могат, но и тези които могат не ми доставят никакво удоволствие, камо ли такова, че да се хваля по форумите. Ама нейсе - лаф да става...
Скоро един колега, закоравял пушач ме попита "Пушиш ли?" Отговорих му: "Няма смисъл" . Пет минути се хили, съгласи се, че няма смисъл, но такова било положението. Та и с алкохола е почти така, особено с високоградосовия, който смея да кажа никога не съм дегустирал и въобще не ми е любопитно к'во толкова го превъзнасят. Човек като не може да си достави удоволствие от живота и не вижда неговия смисъл, на едно химично вещество ли ще разчита да му попълни кухините?

_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 08, 2010 8:25 pm |
|
|