|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Abe to i Foobar2000 raboti vav ubuntu s wine ...samo kirlicata me marzi da q tarsq kade e 
|
| Чет Сеп 09, 2010 10:24 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе никой ли не пробва ш*бания Readon да разбере за к'во става дума?!
То не е плеър а няква мешавица специализирана за стриймовете. И е доста опростено/изчистено ако не се заглеждаш в джама на бразуера. Предимството му е, че ти дава систематизирани почти всички работещи линкове за free достъп и така не ровиш из нета. А за възпроизвеждането ползва WindowsMedia, VLC и ред други.
|
| Чет Сеп 09, 2010 8:55 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ами добре е ,само дето визията му е малко идиотска.  И на пръв прочит не успях да открия радио Хоризонт?
|
| Чет Сеп 09, 2010 11:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За визията и други работи не споря обаче е достатъчно изчистен и без шарении ако не броим джама на бразуъра ама нали и те хляб трябва да ядат... За сметка на това се справя най-добре от всички познати ми програми (доста се рових) с основната си функция: колекциониране и безплатно възпроизвеждане на стриймове, има си запис и конвертиране и други неща.
Защо с Хоризонт се е получило така ннам, ОООПА! Вчера и аз не го намерих (май) обаче днес и преди време го има/ше! А ако толкова ти липсва нещо което е free нямаш проблем да го докладваш и ще го включат - това им е работата.
Edit: съветвам ви да не инсталирате VLC плъгина който по мои наблюдения само пречи, това важи за повечето плъгини. Карайте с плеъра на бозата и един добър Codec Pack - това така или иначе е необходимо. Ако бозата не възпроизвежда нещо с нейните си инструменти това рано-късно води до проблем. Затова първо оправете бозата и чак тогава гледайте за нещо повече.
|
| Съб Сеп 11, 2010 5:52 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Инсталирах foobar2000 , хареса ми семплия интерфейс, winamp е накачулен с всякакви глупости. Но определено разлика няма, каквото накъсва при winamp си накъсва и тук, само дето отваря повече линкове, докато winamp се плюнчи, мига, щрака, скача и накрая нищо. Ще пробвам и VLC, но явно проблема си е в мрежовата връзка, а не толкова в плеъра. Линковете ги вземам от http://www.utv.bg, от 273 български радиостанции само Radio N-Joy свири без да накъсва.
Даже си мисля дали да не инсталирам един радио сървър в Пловдив и да си го използвам само за радио цели. Някой има ли наблюдения за това какъв хардуер има наличен на пазара ? Имам в предвид радиото, не самия компот. Има ли някакъв интерфейс за настройка на радиото ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 21, 2010 1:58 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми преди една-две години бях купувал един USB TV тунер, който май можеше и радио
да слуша. Почти 100% сигурен съм че може де - не го ползвам, той е на жената като
backup да продължи да си гледа сериала ако спре тока...
С някакъв RFB (realVNC примерно) сървър ще можеш да го подкарваш и спираш
дистанционно стига да имаш прилична връзка, а как ще точиш звука не знам ама
все трябва да става някак наготово.
[edit] ама не мисля, че си струва операцията, поне в София няма слушаемо радио
на УКВ от много години насам, а и повечето просто дрънчат къде музика, къде чалга
и това е [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 21, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Пи я виж това
http://91.196.126.194:8000/listen.pls
ще накъсва ли ?
Ако върви ти остава да си наемеш един VPS в BG и да си сложиш няколко shoutcast демончета да играят релейки на любимите ти радиа и си готов .
|
| Вто Сеп 21, 2010 4:31 pm |
|
 |
|
¶
|
Това го пуснах, радио Сливен  , няма да накъсва, бакча много добре. Ама това с VPS и shoutcast можеш ли да го преведеш на български, като за прост човек ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Сеп 22, 2010 4:46 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Еми VPS е виртуален нает сървър .Точно това IP е от superhosting.bg но смятам че и другите фирми които предлагат тази услуга имат много добра свързаност към интернет (чужбински и нашенски).Та срещу скромна сума около 50 кинта на месец имаш реално линукс компютър с перфектен интернет.
Shoutcast е програма за интернет радиа . .т.е. можеш и ти да си пуснеш едно даже .. но тук хитрото е ,че можеш да го настроиш да работи в режим релейка .. демек пускаш си няколко такива демончета на виртуалния сървър които да слушат твоите си интернет станции които евентуално имат добра слушаемост в БГ а ти си слушаш през твоя си VPS.
Щом като това радио работещо на 128kb/sec не ти сече значи работата може и да стане стига да ти се дават пари за глупости де  ) .
Иначе ако връзката ти в Пловдив е добра с чужбина може и там да си настроиш некои ПЦ за подобна дейност но като знам интернет доставчиците кви мизерии правят едва ли ще стане номера .
|
| Чет Сеп 23, 2010 9:07 am |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Пробвай това:
http://www.all-radio.net/
Станциите от БГ не са малко, нещо което липсва може да си го добавиш като фаворите или да подадеш заявка до фирмата да го включи в следващата версия. Така по моя заявка са включили няколкостанции от БГ. Освен това го има и в портабле вариант.
|
| Нед Окт 24, 2010 4:02 pm |
|
 |
|
¶
|
Ще изпробвам и това, но си мисля, че проблемите ги създава безжичната мрежа, когато съм на Linux сървъра няма накъсване. От друга страна пък съм абонат на Neterra и там няма проблем с телевизията, без значение дали съм на безжична/жична връзка, а пък трафика през Neterrа е доста по-голям, отколкото аудио трафика на интернет радиата.
|
| Нед Окт 24, 2010 7:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Обаче се смеете на tgi. След като връзката ти е добра и хамериканска (моята ми прави номера понякога но това са туземски проблеми) и ти накъсва на тъпо радио къде е причината?
Да доуточня: едно е местна връзка и друго е от държавата навън. Тук в Занзибар много си патя от това ама Хамерика е друг континент. Остава да обвиня ченгеджийницата или простотията в БГ и обикновено улучвам.
|
| Нед Окт 24, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
¶
|
Мислиш ли, че ако знаех причината щях да питам ? И не обвинявам ченгеджийници, щото пък те може би имат най-малко връзка с накъсването 
|
| Пон Окт 25, 2010 2:54 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
А може би трябва
Имаше преди време скандал с посолството на Германия в Щатите. Не си спомням подробностите, но беше нещо от сорта: посолството е в Ню йорк или Вашингтон и като цъкнат трейсрут виждат как връзките им за Германия вместо да минат по оптиката през Атлантика, минава първо през Калифорния където е централата на незнам си кой ЦРУ, ФБР или НСА, след това се връща до града в който е посолството и чак след това отива за германия.
Та от каде знаеш дали радиото ти не минава през ешалона първо, там го прослушват и после ти го пращат до теб. Не се знае каква, арабска пропаганда слушаш по това радио.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Окт 25, 2010 3:00 am |
|
 |
|
¶
|
ike, развесели ме тази вечер  Не съм се интересувал откъде минават пакетите с аудиото, ама пък си представих как някой ейджънт от CIA стои и нюха как слушам сватбарските песни на хисарския поп  Пък ако завъртя и нещо арабско хептен ще ги слисам 
|
| Пон Окт 25, 2010 3:16 am |
|
|